Fundatia Romana a Inimii a lansat Campania de educatie a populatiei pentru preventia bolilor cardiovasculare in Romania, SOS CARDIO � Atentie, risc cardiovascular!
"Aplicarea masurilor de preventie ar avea cel mai mare impact in scaderea mortalitatii cardiovasculare, cu costuri foarte scazute pentru societate. Preventia cardiovasculara trebuie facuta la toate varstele. Avem mare nevoie de sprijinul mass-media", a declarat Prof. Dr. Dragos Vinereanu, Presedintele Comisiei de Cardiologie a Ministerului Sanatatii, si Secretar al Fundatiei Romane a Inimii.

De ce un Test al Cartonaselor”?

Campania isi doreste sa informeze populatia asupra factorilor de risc, insemnatatea lor si pasii de urmat. “Ne-am gandit cum am putea atrage atentia populatiei si ne-a venit ideea sa propunem un instrument pentru evaluarea riscului cardiovascular. Un instrument simplu si usor de inteles si folosit. Medicii au intrumentele lor speciale, dar pana la medic fiecare cetatean ar trebui sa isi poata evalua singur riscul. Asa am ajuns la Testul Cartonaselor de Risc. Au fost create zece cartonase, fiecare dintre ele reprezentand un factor de risc. Prin recunoasterea lor si cumulului mai multora, putem avea o idee despre riscul cardiovascular global”, declara Prof. Dr. Dan Gaita.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. AVON și Kaufland România continuă campania #CancelCancer, îndemnând femeile să fie parte din cel mai mare manifest-social al scuzelor (ne)necesare. Grupul El Studio Style colorează Crăciunul copiilor vulnerabili susținuți de SOS Satele Copiilor Arctic dotează cu electrocasnice secția de Nefrologie Pediatrică a Institutului Fundeni, Spitalul Municipal Moreni, două ONG-uri și o școală

Testul Cartonaselor te ajuta sa afli mai multe despre factorii tai de risc si despre riscul tau de a dezvolta o boala cardiovasculara.

Testul Cartonaselor este usor de facut pe site-ul www.soscardio.ro sau sunand la linia telefonica gratuita, 0-800-070-777, unde un cadru medical ofera informatii despre factorii de risc si il ajuta pe cel care suna sa isi faca Testul Cartonaselor.

Medicii de familie primesc Campania ca pe un sprijin real. Preventia inseamna informare, interventie si evaluare periodica a eficientei.

Dr. Rodica Tanasescu, Presedintele Asociatiei Medicilor de Familie Bucuresti, declara: “Bolile cardiovasculare raman o mare povara pentru noi, pentru familiile noastre, pentru bolnavii nostri. Sanatatea este un dar divin pe care noi toti, medici, pacienti, decidenti, societate trebuie sa il ocrotim la un cu totul alt standard decat pana acum. Preventia nu este o vorba goala si, daca dorim sa pastram calitatea vietii si bucuria vietii, chiar trebuie sa facem preventie si sa evitam riscurile care duc la boala. Iata ca acum, impreuna, medicii de familie si pacientii lor pornesc un nou atac impotriva factorilor de risc, impotriva bolilor cardiovasculare, impotriva invaliditatilor si pierderilor de vieti cauzate de aceste boli. Cu mijloace simple, sub aparenta jocului, prin intermediul "Testului Cartonaselor", vom incerca sa ne responsabilizam pacientii asupra stilului lor de viata, vom incerca sa micsoram riscurile. Pana la urma, medici si pacienti deopotriva, suntem responsabili pentru sanatatea de maine. Numai impreuna putem deveni puternici!

Campania “Donăm Sânge Împreună”, inițiată de Hotel Sheraton București a strâns peste 300 litri de sânge de la lansare și pregătește un nou maraton de donare pe 19 aprilie. Campania de beneficii se extinde pentru membrii Clubului CCC Campania Acasă Regăsit continuă cu o nouă rundă de înscrieri

“Educatia este piatra de temelie pentru o decizie informata, pentru o viata sanatoasa. Sustinem aceasta campanie pentru ca suntem constienti de rolul nostru in fata pacientilor. Mesajul meu este: evalueaza-ti riscul cardiovascular si du-te la medicul in care ai incredere!”, declara Radu Rasinar, directorul general AstraZeneca Romania, compania farmaceutica ce sustine aceasta campanie.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

-

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri