Legenda spunde ca o frunza uscata a cazut dintr-un copac in apa infierbantata, iar cand aceasta a fost bauta, a aparut ceaiul. Astazi, consumam ceai la orice ora, in orice zi, la orice masa si in orice imprejurare.

Minoritatile din Yunnan (China) lauda frunza de ceai cazuta: populatia De’ang spune ca ceaiul este pulsul vietii; Naxi considera ceaiul existenta lor; Pumi fac comert cu ceai, considerandu-l cea mai profitabila afacere, in timp ce Bai spun ca “dragostea este ca ceaiul aromat”. Tibetanii afirma ca “ceaiul este sangele, corpul si vietile lor”.

Cel mai mare si batran arbore de ceai salasuieste in Yunnan, unde cultivarea de ceai a inceput acum aproape 5000 de ani. Cunoscut sub numele de “regele” ceaiului, copacul din Xishuangbanna are 1700 de ani si peste 32 de metri inaltime.

Pu-erh sau Puer este cel mai popular ceai din regiunea Yunnan. Frunzele sale fermentate sunt presate pe caramizi si folosite nu numai pentru bautura, dar si pentru decorarea monedelor sau a medalioanelor ce simbolizeaza armonia.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. NOUA INAUGURARE DIN INIMA BUCUREȘTIULUI ESTE UN CAPITOL NOU PENTRU FIECARE DIN NOI MAGAZINELE TOMMY JEANS DIN BUCUREȘTI S-AU TRANSFORMAT ÎN HUB-URI CREATIVE PRIN TOMMY JEANS POP-UP EXPERIENCE 7 motive să alegi îmbrăcăminte second hand și outlet din magazine online și offline

Spre deosebire de cafea, Pu-erh este mult mai cautat, iar atunci cand este mai vechi de 10 ani, devine si foarte scump. Ba mai mult, acest ceai poate fi comparat cu vinul, avand o calitate exceptionala.

Proprietatile curative si fortifiante asociate cu ceaiul Pu-erh sunt intr-adevar remarcabile. Adesea cunoscut sub denumirile de “Tonicul Minune” sau “Ceaiul Medicinal”, Pu-erh este extrem de folosit in China de mii de ani. Deoarece, timp de secole, a fost adus imparatului Chinei ca tribut, a preluat si denumirea de “Ceaiul Tribut”.

De-a lungul istoriei Chinei, beneficiile acestui ceai au fost notate in manuscrise si carti faimoase. Se crede cu tarie ca Pu-erh face minuni in cazul bolilor de inima si al cancerului, controleaza diabetul, detoxifica organismul (si poate vindeca si dizenteria), ajuta la digestie si la pierderea in greutate, imbunatateste vederea, reface circulatia sangelui si are efecte anti-imbatranire.

Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro O absolventă UBB caută pe Reddit presupuse victime ale abuzurilor unui fost profesor Cum să obții mai multă strălucire pentru părul tău în 8 pași?
Consumul pe termen lung de ceai Pu-erh reduce tensiunea ridicata si nivelul colesterolului. De asemenea, joaca un rol foarte important in prevenirea bolilor de inima si a cancerului. Ceaiul de acest tip facut din frunzele arborilor salbatici batrani are efecte mai puternice, continand un Qi ridicat (Qi-ul este “energia vietii”). El ajuta la o mai buna functionare a sistemului circulator. Ca rezultat, elimina mai repede toxinele din corp si poate vindeca dureri minore.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri