APA DE OREZ: Vezi ce face miraculoasa licoare chinezeasca si nu o sa mai arunci niciodata apa in care fierbi orezul!

25 Februarie 2015 publicat în Sanatate 1 share-uri

Apa de orez este fantastica si te va ajuta sa ai un par mai stralucitor si o piele mai sanatoasa. Miraculoasa reteta asiatica de apa de orez este ultima fita si tendinta in materie de infrumusetare naturala si de ingrijire a pielii si a parului! Incearc-o si nu o sa mai arunci niciodata apa in care fierbi orezul!

Descopera aceasta reteta asiatica straveche si simpla care te va ajuta sa ai un par mai stralucitor si o piele mai sanatoasa, dar care aduce si multiple beneficii sanatatii. Este o reteta care a castigat mult in popularitate in lumea internetului datorita eficacitatii sale si simplitatii celor numai 2 ingrediente din care se prepara: apa si orez. Se spune despre apa de orez ca este secretul frumusetii femeilor japoneze, licoarea miraculoasa fiind responsabila pentru pielea curata si stralucitoarea a femeilor japoneze. Dar apa de orez este folosita in mod traditional si de femeile din China si din Asia de sud-est pentru intretinerea frumusetii tenului si parului. In plus, apa de orez este recomandata si de specialistii ayurveda, dovedindu-se ca are calitati superioare produselor de infrumusetare artificiale.

Foto: Par stralucitor, Shutterstock

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. CUM SĂ ÎȚI PROTEJEZI BIJUTERIILE PE TIMP DE VARĂ? APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare

Traditia spalarii parului cu apa de orez este indelung practicata de femeile din grupul etnic Yao, satul Huangluo (China). Aceste femei se pot lauda cu o lungime medie a parului de aproximativ 1,828 m, satul respectiv intrand in Cartea Recordului ca fiind satul in care traiesc femeile cu cel mai lung par din lume. Totodata, spun femeile Yao, parul lor nu a incaruntit pana in 80 de ani. Secretul parului lor lung, negru si curat, spun femeile Yao, este reprezentat de apa de orez pe care o foloseau sa isi spele parul lung. Apa de orez nu doar ca le ajuta sa isi mentina parul frumos si stralucitor, cred femeile Yao, dar il si descurca si il face mai usor de intretinut, astfel incat sa il poata pieptana si prinde intr-un coc elaborat prin care parul era infasurat in jurul capului.

Mai multe poze cu podoaba capilara a femeilor din Yao puteti vedea AICI sau AICI.

Cum va fi vremea de Paște în România. În unele regiuni va ploua non-stop Cum să alegi componente pentru baia ta Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos

RETETA: Cum sa prepari Apa de Orez

Ce este insa apa de orez si cum se prepara? Nu, apa de orez nu este apa in care se inmoaie orezul, apa de orez este de fapt apa in care se fierbe orezul, eliberandu-si astfel nutrientii sai. Metoda de preparare este absolut simpla. Pur si simplu fierbi orezul in apa, doar ca pentru aceasta procedura ai nevoie de mai multa apa decat folosesti in mod normal astfel incat orezul sa nu absoarba toata apa. Strecori bine apa pentru a nu mai ramane niciun bob de orez si ai obtinut apa de orez. Poti consuma aceasta apa de orez intern, band-o calduta, sau iti poti spala parul si fata cu ea cand s-a racit. Licoarea poate fi pastrata si in frigider, dar nu pentru mai mult de 4 zile.

Foto homepage: Orez, apa de orez @Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri