22 Noiembrie 2012 publicat în Sanatate 32 share-uri

Astazi, viata noastra este extrem de agitata si tocmai de aceea nu acordam suficient timp unei nutritii corecte. Iata cateva obiceiuri alimentare negative ce pot cauza, in timp, diabet.

Dat fiind faptul ca avem o viata destul de agitata si incarcata, ne este destul de greu sa ne gandim de doua ori inainte de a ne bucura de mesele pe care le mancam. Ca sa fim sincere, mancarea gustoasa ne face sa ne simtim bine si sa uitam de stres si de grijile de zi cu zi. Tocmai de aceea, ne este destul de greu sa avem obiceiuri culinare sanatoase si un stil de viata echilibrat. Totusi, trebuie sa retinem ca a preveni este mai bine decat a trata… Iata cateva obiceiuri culinare daunatoare pentru sanatatea noastra ce pot cauza diabet:

Image © Shutterstock - 3606037

Obicei daunator: sarim peste micul dejun

Cel mai important cand ne gandim la propria alimentatie este sa retinem faptul ca trebuie sa consumam un mic dejun de rege, un pranz de print si o cina de cersetor. Desi la prima vedere aceasta ‘vorba din popor’ ne poate amuza, ea afirma, in termeni metaforici, cum ar trebui de fapt sa arate o alimetatie echilibrata a unei persoane. Gandindu-ne la programul nostru zilnic, ne dam seama cu usurinta ca suntem, de obicei, destul de dezordonati cand vine vorba de mese si de cantitatea de mancare continuta de acestea. Dimineata, grabindu-ne sa ajungem la serviciu, sarim peste micul dejun si il inlocuim cu o cafea sau, intr-unul din cazurile bune, cu un suc natural. Seara, cand ne intoarcem acasa obositi si infometati avem tendinta sa mancam alimente grele pentru stomac, in cantitati deloc neglijabile. Acest comportament alimentar poate duce, in timp, la obezitate, o cauza majora de aparitie pentru diabet.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Obicei daunator: ne plac dulciurile

Iti plac dulciurile? Atunci cand vezi ciocolata sau un desert apetisant nu te poti abtine sa nu il gusti? Important pentru sanatatea ta este sa inveti sa ai un regim alimentar echilibrat si un stil de viata mai sanatos. Trebuie sa stii care este limita de zaharuri pe care organismul tau o poate consuma fara a se imbolnavi. Retine: daca iti place sa consumi dulciuri, trebuie si sa arzi zaharurile ori carbohidratii continuti de acestea. In caz contrar, exista mari sanse sa te imbolnavesti de diabet.

Image © Shutterstock - 7717150


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri