21 Noiembrie 2012 publicat în Sanatate 15 share-uri

Care sunt acele alimente care protejeaza sanatatea organelor genitale feminine?

Sursa: healthy.kudika.ro

Nutritionistii, dar si medicii ginecologi recomanda adesea alimente care protejeaza sanatatea genitala a femeii. Chiar si medicii din alte domenii sugereaza consumul unor alimente cu rol protectiv al organelor sexuale pentru femeile cu imunitate scazuta sau care urmeaza tratament cu antibiotice.

Dar care sunt acele alimente care protejeaza sanatatea organelor genitale feminine?

10 Alimente pentru sanatatea intima a femeii

Iaurtul

Iaurtul este considerat un aliment aliat al sanatatii femeii. Iaurtul contine flora bacteriana care intareste flora organismului, protejand femeia de tulburari digestive si vaginite precum candidoza.

Iaurtul este indicat in alimentatia femeii in perioadele de scadere a imunitatii sau sub tratament care scade tonusul imunitar, cum este tratamentul cu antibiotice.

Stridiile

Stridiile au un continut foarte bogat in zinc - un mineral indispensabil sanatatii femeilor. Zincul este util in mentinerea sanatatii genitale, in cresterea libidoului si sporirea fertilitatii.

Stridiile sunt recomandate lunar in dieta femeii.

Fructele oleaginoase si bogate in grasimi vegetale

Fructele bogate in grasimi vegetale sunt deosebit de utile pentru sanatatea intima a femeii. Acestea actioneaza indirect prin refacerea structurilor membranare celulare, deci implicit si a celulelor care formeaza organele genitale.

Fructele oleaginoase contin si vitamine care ajuta in mentinerea imunitatii, cresc libidoul si actioneaza discret pe echilibrul hormonal.

Printre fructele cu continut ridicat in grasimi enumeram:

nucile;
alunele necoapte;
semintele necoapte;
avocado;
mango;
masline;
caju etc.


Citeste articolul integral pe healthy.kudika.ro pentru a afla ce alte alimente sunt recomandate pentru mentinerea sanatatii intime a femeii.

Foto homepage: iStock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

După ce a fost suspect de infarct, medicii i-au pus diagnosticul! Lucian Viziru a trecut prin mai multe investigații amănunțite

27 Ianuarie 2022 - kudika.ro

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri