21 Noiembrie 2012 publicat în Sanatate 15 share-uri

Care sunt acele alimente care protejeaza sanatatea organelor genitale feminine?

Sursa: healthy.kudika.ro

Nutritionistii, dar si medicii ginecologi recomanda adesea alimente care protejeaza sanatatea genitala a femeii. Chiar si medicii din alte domenii sugereaza consumul unor alimente cu rol protectiv al organelor sexuale pentru femeile cu imunitate scazuta sau care urmeaza tratament cu antibiotice.

Dar care sunt acele alimente care protejeaza sanatatea organelor genitale feminine?

10 Alimente pentru sanatatea intima a femeii

Iaurtul

Iaurtul este considerat un aliment aliat al sanatatii femeii. Iaurtul contine flora bacteriana care intareste flora organismului, protejand femeia de tulburari digestive si vaginite precum candidoza.

Iaurtul este indicat in alimentatia femeii in perioadele de scadere a imunitatii sau sub tratament care scade tonusul imunitar, cum este tratamentul cu antibiotice.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! 10 Rochii de vară care emană energie și feminitate 10 Salopete lungi care conferă eleganță și extravaganță ținutelor de zi

Stridiile

Stridiile au un continut foarte bogat in zinc - un mineral indispensabil sanatatii femeilor. Zincul este util in mentinerea sanatatii genitale, in cresterea libidoului si sporirea fertilitatii.

Stridiile sunt recomandate lunar in dieta femeii.

Fructele oleaginoase si bogate in grasimi vegetale

Fructele bogate in grasimi vegetale sunt deosebit de utile pentru sanatatea intima a femeii. Acestea actioneaza indirect prin refacerea structurilor membranare celulare, deci implicit si a celulelor care formeaza organele genitale.

Fructele oleaginoase contin si vitamine care ajuta in mentinerea imunitatii, cresc libidoul si actioneaza discret pe echilibrul hormonal.

Printre fructele cu continut ridicat in grasimi enumeram:

nucile;
alunele necoapte;
semintele necoapte;
avocado;
mango;
masline;
caju etc.

10 rochii maxi superbe pentru zilele calde de primăvară 10 Fuste superbe și cu preț ultraredus, pe care să le porți cu drag Ce măsuri vor lua ministerele pentru a economisi 10 miliarde de euro de la bugetul statului: salariile și angajările la stat, înghețate


Citeste articolul integral pe healthy.kudika.ro pentru a afla ce alte alimente sunt recomandate pentru mentinerea sanatatii intime a femeii.

Foto homepage: iStock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri