22 Noiembrie 2012 publicat în Sanatate 32 share-uri

Astazi, viata noastra este extrem de agitata si tocmai de aceea nu acordam suficient timp unei nutritii corecte. Iata cateva obiceiuri alimentare negative ce pot cauza, in timp, diabet.

Obicei daunator: avem atractie catre mancarea de tip fast-food

Si nu doar fast-food. Lista poate fi completata de prajeli, clatite sau pizza. Asadar, daca ne formam obiceiul de a consuma des mancaruri care sunt pline de grasimi sau ulei, exista o mare sansa sa se imbolnavim de diabet de tipul 2. Ideal ar fi sa gasim alternative sanatoase la fiecare dintre placerile noastre culinare precum carnea slaba si preparatele gatite cu ulei de masline.

Image © Sxc.hu

Obicei daunator: o rutina alimentara neregulata

Daca astazi ai trei mese pe zi, maine sase, iar poimaine niciuna – continuand constant sa ai o rutina alimentara neregulata – organismul tau va devein confuz si nu va sti cum sa se ‘apere’, cum sa isi echilibreze functiile. La fel, daca alegi sa mananci des in oras si nu mese gatite acase, efectele vor fi aceleasi. Un stil de viata (si de alimentatie) dezechilibrat are consecinte negative asupra sanatatii organismului nostru precum sansele crescute de a ne imbolnavi de diabet.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA

Obicei daunator: mancatul excesiv

Excesul nu are niciodata efecte pozitive fie ca este vorba despre stilul de viata, stilul de a manca etc. Caloriile pe care organismul nostru le asimileaza atunci cand ne bucuram de portii imense de mancare gustoasa sunt mult peste masura. Desi in momentul in care consumam desertul preferat ori o portie de mancare ce ne gadila papilele gustative avem o senzatie placuta, in realitate nu facem altceva decat sa ne bombardam organismul, sa ne suprasolicitam sistemul digestiv si organele interne. Daca mancam necontrolat, exista o mare posibilitate sa ne crestem sansele de a face diabet.

Foto front si main © Sxc.hu

Inscrie-te la NewsLetterul Garbo pentru a primi si alte informatii din Lifesyle Feminin.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri