9 Mai 2012 publicat în Sanatate 56 share-uri

Expertul Garbo in Nutritie si Fitness ne informeaza cu privire modalitatile de scadere a colesterolului marit atat prin exercitii fizice, cat si prin tratament adiacent unde este nevoie.
Mihaela Murgu este un talentat instructor de fitness si aerobic, fiind recunoscuta si in planul dansului. Mihaela a inceput cariera de fitness inca din 1997, iar de la 4 ani a inceput sa studieze baletul clasic si modern.

In prezent Mihaela Murgu lucreaza ca instructor la Body Shape by Mihaela Murgu, oferind totodata si sfaturi in domeniul nutritiei. Pe Mihaela o puteti gasi la sala, dar activeaza si ca antrenor personal - www.homeaerobic.com.

Mihaela Murgu - Fitness si Nutritie - Expert Garbo

www.homeaerobic.com

Exercitiul fizic pentru scaderea colesterolului

Activitatea fizica regulata este cheia pentru mentinerea unui nivel scazut de colesterol. Studiile au aratat ca si un nivel mediu de exercitiu fizic este suficient pentru a creste colesterolul HDL si a-l scadea pe cel LDL.

Exercitul fizic, in combinatie cu o dieta sanatoasa este de asemeni importanta deoarece in timp ce o dieta saraca in calorii ajuta la scaderea colesterolului total si a celui LDL, unele studii arata ca poate determina, de asemeni, si o scadere cu pana la 7% a colesterolului HDL de-a lungul unui an. Acelasi studiu a aratat o crestere a colesterolului HDL (si o scadere a LDL si a colesterolului total) la persoanele care au mers sau au alergat mai mult de 10 km pe saptamana.

Scaderea ponderala pentru scaderea nivelului de colesterol

Atat dieta sanatoasa cat si exercitiul fizic regulat pot duce la un alt instrument important pentru scaderea colesterolului: scaderea ponderala. Supraponderabilitatea poate determina o crestere a nivelului de LDL colesterol. Persoanele obeze cu un nivel de LDL colesterol crescut pot determina scaderea acestuia prin pierdere ponderala. Scaderea ponderala duce si la scaderea trigliceridelor (alta forma de grasime din sange si care ar trebui sa fie sub 150mg/dL) si creste nivelul de HDL colesterol.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri