9 Mai 2012 publicat în Sanatate 56 share-uri

Expertul Garbo in Nutritie si Fitness ne informeaza cu privire modalitatile de scadere a colesterolului marit atat prin exercitii fizice, cat si prin tratament adiacent unde este nevoie.

Medicamentele care scad coelsterolul

Unele persoane nu pot determina o scadere semnificativa a colesterolului doar prin modificari ale stilului de viata. Exista factori genetici care influenteaza nivelul de colesterol; astfel exista persoane care pot mentine un nivel bun de colesterol fara un efort prea mare, in timp ce alte persoane pot avea o dieta corecta, pot face exercitiu fizic regulat si pot mentine o greutate corporala buna si cu toate acestea sa aiba un nivel crescut al colesterolului.

In aceste cazuri sunt necesare medicamentele. Exista mai multe tipuri de medicamente care determina scaderea colesterolului, dar cele mai prescrise sunt statinele.

Succesul acestora se datoreaza eficacitatii lor la majoritatea pacientilor. Studiile au aratat ca statinele pot determina o scaderea colesterolului LDL cu 20 - 60%.

Alte medicamente cate pot determina scaderea colesterolului sunt:

  • sechestrantii acizilor biliari;
  • acidul nicotinic (niacin);
  • acidul fibric;
  • inhibitorii absorbtiei de colesterol;
  • medicamentele combinate.

Fiecare dintre aceste medicamente sunt diferite in modul de actiune. Spre exemplu, unele determina scaderea nivelului de colesterol LDL, in timp ce altele trateaza nivelele crescute de trigliceride si/sau cresc nivelul de colesterol HDL. Medicul este cel care decide care sunt cele mai eficiente medicamente, in functie de pacient.

Totusi, aceste medicamente pot sa nu fie atat de eficiente, daca pacientul nu face si el eforturi. Se stie ca o dieta bogata in grasimi saturate poate diminua efectele medicametelor pentru scaderea colesterolului, ca statinele.

Dieta, exercitiul fizic, scaderea ponderala si medicamentele – acestea sunt instrumentele necesare pentru scaderea nivelului de colesterol si mentinerea acestuia la un nivel bun.

Un nivel normal al colesterolului este una dintre cele mai bune cai pentru protejarea de infarct miocardic si accident vascular cerebral. O substanta asemanatoare grasimii ce se gaseste in sange, numita colesterol, poate determina crearea unor depozite la nivelul arterelor. Aceste depozite de colesterol pot ingusta arterele – sau in unele cazuri le pot bloca complet – si impiedica trecerea sangelui incarcat cu oxigen spre inima. Rezultatele, pentru sute de mii de persoane in fiecare an, sunt angina pectorala, infarctul miocardic sau alte boli cardiovasculare

Mihaela Murgu - Fitness si Nutritie - Expert Garbo

www.homeaerobic.com

Va recomandam si:

Dieta cu Grapefruit - pierde intre 6 si 10 kilograme


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri