Societatea in care traim este un spectacol, o reprezentatie in care fiecare are posibilitatea de a schimba replicile, decorul si distributia.

Orice persoana al carei comportament este observat de cei din jur le ofera acestora un anumit tip de reprezentatie. Practic, ea se comporta aidoma unui actor care joaca intr-o piesa de teatru, obiectivul sau principal fiind acela de a furniza o imagine despre sine ameliorata, de natura sa o ridice in ochii “publicului” sau.

Trebuie sa fim constienti ca exista o continuitate perfecta intre formele consacrate ale spectacolelor dramatice si activitatile noastre zilnice. Masura in care o reprezentatie sociala se apropie de ipostaza ideala a spectacolului teatral este numita de catre Erving Goffman (sociolog) grad de puritate. Astfel, in ordinea descrescatoare a gradului de puritate, se poate vorbi de reprezentatii precum:

• ONE MAN SHOW-ul total oferit atunci cand, de exemplu, o mamica sau bunica improvizeaza un basm pentru copilasi sau nepoti si isi este propriul scenarist, regizor si interpret.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar

• SPECTACOLELE SPORTIVE sunt ceva mai “impure” deoarece aici obiectivul principal urmarit de jucatori nu este reprezentatia in sine, ci rezultatul final al intalnirii. Participantii sunt totusi constienti ca ofera publicului un anumit tip de divertisment si incearca, pe diferite cai, sa exhibe calitati actoricesti (cu totii cunoastem celebrul dans al lui Ronaldinho).

• Elementul de spectacol nu lipseste nici in CEREMONIILE precum nuntile, botezurile sau inmormantarile. Aici, motivatia reprezentatiei nu este una dramaturgica, ci tine mai degraba de nevoia de a consacra ceva.

• Cu toate ca, in cazul CURSURILOR si al CONFERINTELOR, nota de spectacol este si mai putin accentuata decat in cazul ceremoniilor, iar obiectivul urmarit pare ca este doar transmiterea de informatii, profesorul poate ignora rareori faptul ca se afla intr-un spectacol si ca se cade sa se comporte astfel incat sa capteze interesul auditoriului si printr-o anumita reprezentatie actoriceasca.

Înainte de a te încredere în oricine, încrede-te întâi în tine! Ai grijă întotdeauna de mâinile care te-au crescut Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele”

• REPREZENTATIILE DIN LUMEA MUNCII trebuiesc si ele luate in considerare. Exista deosebiri lesne perceptibile intre modul cum lucreaza un angajat atunci cand este singur si atunci cand activitatea sa este observata de alte persoane.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri