Societatea in care traim este un spectacol, o reprezentatie in care fiecare are posibilitatea de a schimba replicile, decorul si distributia.

Actorul din viata curenta si actorul de teatru se aseamana prin incercarea de a lasa impresia ca este ceea ce pare. Uneori reusim sa ne identificam cu rolul jucat (in acest caz, suntem, potrivit terminologiei goffmaniene, actori sinceri), dar alteori ne distantam de rol, caci gandim altceva decat spunem, devenind actori cinici. In aceste cazuri, nici sinceritatea si nici cinismul nu trebuie intelese conform conotatiei morale din limbajul uzual, cele doua atitudini fiind susceptibile de mixturi ciudate. Un exemplu este dat de vrajitoarele care pot crede sincer in “darul lor”, dar, in acelasi timp, apeleaza la trucuri cinice pentru a-si impresiona clientii.

Un actor sincer poate deveni cinic si invers – cazul preotului care isi pierde credinta, dar continua sa isi “joace” rolul, pentru avantajele materiale sau sociale pe care i le ofera. Micul musician fortat de patinti sa invete un instrument urmeaza drumul invers, de la cinismul interpretarii silite la sinceritatea dobandita pe masura ce prinde drag de muzica.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?
Spatiul in care actorul social isi joaca rolul este delimitat si el in trei zone, analoage salii de spectacol, culiselor si exteriorului teatrului.

REGIUNEA ANTERIOARA este locul unde se desfasoara reprezentatia, spatiul accesibil publicului (locul de munca, cafeneaua, sufrageria, stadionul etc.).

REGIUNEA POSTERIOARA este asemanatoare culiselor, unde spectatorii nu au acces. Aceasta zona e folosita pentru fabricarea tuturor iluziilor reprezentatiei. Aici se inmagazineaza accesoriile care vor fi necesare intr-un anumit moment al spectacolului, precum si cele care raman permanent ascunse publicului pentru ca el sa nu sesizeze ca a fost tratat mai putin bine decat s-ar fi putut (pastram “in culise” bauturile scumpe pe care nu dorim sa le servim anumitor musafiri). Tot aici se examineaza unele componente ale fatadei personale (vestimentatia, coafura, machiajul) si pot fi facute repetitii, mai ales cu membrii mai neexperimentati ai echipei (copiii intr-o familie, personalul proaspat angajayt intr-un restaurant) pentru a nu avea surprize in timpul “spectacolului”.

Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri