ghid pentru o viaţă împlinită

Meniu de zile mari: 13 retete festive irezistibile pentru masa de Revelion!

Pork delice, Rulouri de somon cu creveti, Supa-crema de sampanie pentru Revelion, Tort Elegance, Friptura de porc cu varza de Bruxelles, Portocale umplute, Rulouri meridionale din muschiulet de vita, Salata de peste afumat, Iepure cu curry rosu, Piept de pui in foietaj, Rulada de porc in crusta de rozmarin si pesmet, "Ciuperci nebune", Tort cu mango si crema de branza - iata 13 retete cu totul si cu totul speciale, menite sa faca din masa de Revelion o masa impresionabila, cu adevarat o masa de zile mari. Retetele sunt delicioase, arata imbietor, o metoda sigura si de succes de a-i impresiona pe cei dragi, dar si pe musafiri.


1. Pork delice

Timp de preparare: 1,5 - ore; Dificultate: redusa

Ingrediente:

6 morcovi mari, 2 catei de usturoi,1,5 kg. de pulpa de porc, 2 cepe, sare, piper, condimente preferate pentru carne de porc: dafin, oregano, maghiran, chilli, scortisoara, pudra de boabe de mustar, limeta, orice va place in completarea gustului carnii de porc sau pentru a-l sublinia, ulei, apa

Mod de preparare:

Se pune intr-un vas termorezistent cele de mai sus in urmatoarea ordine: un deget de ulei pe fundul vasului, un rand de ceapa, unul de morcovi taiati felii pe lungime, usturoi maruntit, sare, piper, condimente, un rand de carne felii; apoi din nou ceapa, morcovi, usturoi, condimente, carne, ultimul strat trebuie sa fie morcovi.

Se mai pune un strat de un deget de ulei, apoi se toarna apa in asa fel incat sa acopere doar continutul. Se da la cuptor pentru 40 -50 minute, iar apoi se scoate pe aragaz la foc iute pentru o jumatate de ora ca sa scada complet apa, iar carnea sa se rumeneasca. Est cea mai delicioasa friptura pe care am mancat-o vreodata.

Citeste si:

O reteta propusa de: Ghile mihaela (mimut)

2. Tort Elegance

Timp de preparare: 300 - min; Dificultate: ridicata

Ingrediente:
Blat
• 7 oua
• 7 lg zahar
• 5 lg faina
• 2 lg cacao
• razatura de lamaie
Crema
• 4 oua
• 400 gr zahar
• 4 lg apa
• 100 gr cacao
• 500 gr margarina rama
• 2 fiole esenta rom
Sirop
• 300 gr zahar
• 500 ml apa
• 1 esenta rom
• fasii de coaja de lamaie
Glazura
• 2 ciocolate amarui
• 1 ciocolata alba
• 150 ml frisca
• 50 gr unt
Decor
• ornamente de ciocolata alba

Mod de preparare:
Blatul
1. se separa albusurile de galbenusuri
2. albusurile se bat spuma cu 6 lg de zahar iar galbenusurile cu restul
3. se amesteca lejer albusurile cu galbenusurile
4. se cerne faina impreuna cu cacao si se adauga peste compozitia de ou amestecand usor

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Google Twitter

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.


Discutii despre Meniu de zile mari: 13 retete festive irezistibile pentru masa de Revelion!

Opinia cititorilor nostri este importanta pentru noi, Garbo incurajand publicarea comentariilor voastre. Pe site urmeaza sa isi gaseasca locul numai comentariile pertinente, on-topic, prezentate intr-un limbaj civilizat, fara atacuri la persoane / institutii. Ne rezervam dreptul de a elimina orice comentariu care nu corespunde acestor principii, precum si de a restrictiona accesul la comentarii utilizatorilor care comit abuzuri grave sau repetate.

"ciuperci" nebune (1 comentariu, 408 vizualizari)
as dori sa fac o rectificare la reteta de mai sus.in fraza :rosiile se taie in jumatati, se scot semintele si, pe fiecare ou se pune o jumatate de ou ca o palarie,va rog sa corectati si sa...

Iţi place să scrii?

Daca iti place sa scrii, trimite-ne pe adresa office@garbo.ro articolele tale.
Cele mai bune dintre ele vor fi publicate.