Meniu de zile mari: 13 retete festive irezistibile pentru masa de Revelion!

12:12, 28 Decembrie 2010 publicat în Lifestyle

Pork delice, Rulouri de somon cu creveti, Supa-crema de sampanie pentru Revelion, Tort Elegance, Friptura de porc cu varza de Bruxelles, Portocale umplute, Rulouri meridionale din muschiulet de vita, Salata de peste afumat, Iepure cu curry rosu, Piept de pui in foietaj, Rulada de porc in crusta de rozmarin si pesmet, "Ciuperci nebune", Tort cu mango si crema de branza - iata 13 retete cu totul si cu totul speciale, menite sa faca din masa de Revelion o masa impresionabila, cu adevarat o masa de zile mari. Retetele sunt delicioase, arata imbietor, o metoda sigura si de succes de a-i impresiona pe cei dragi, dar si pe musafiri.
5. se coace intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt la foc potrivit
Crema
Ouale zaharul si apa se amesteca intr-un ceaunel si se fierb pe baie de apa pana la proba de fir(atunci cand luam compozitie cu doua degete si indepartandu-le se formeaza un fir). Se adauga cacao si se lasa 10 min sa se mai raceasca, dupa care incepem sa mixam adaugand bucati de margarina pana ce o incorporam pe toata. La final se aromatizeaza cu esenta de rom.

Blatul racit se taie in 3 foi se insiropeaza cu siropul fiert si racit si se adauga straturile de crema astfel formandu-se tortul. Il tinem la frigider cateva ore bune dupa care il glasam cu glazura preparata astfel:
ciocolata frisca si untul se pun intr-un vas pe baie de apa pana ce se topeste foarte bine amestecand mereu. O folosim dupa ce am lasat-o un pic sa se racoreasca. Am decorat tortul cu aveline de crema si ornamente de ciocolata alba.

Citeste si:
Alternative simple și rapide pentru pui gătit la cuptor
Alternative simple și rapide...

O reteta propusa de: carp loredana (lorynov2169)

3. Aperitiv special: Rulouri de somon cu creveti

Citeste si:
Pui cu rosii si orez | Retete de diversificare
Pui cu rosii si orez | Retete...

Ingrediente(pentru 4 persoane):

8 fileuri de somon afumat,
1/2 manunchi de marar verde,
80 g. creveti fierti si decorticati,
100 g. tarama(optional-preparat oriental,de culoare roz,gata preparat),1 lamaie,
50 g. icre de somon,
4 linguri sos Tabasco,
4 linguri de smantana sau frisca pentru gatit,
sare,
piper,
150g. salata verde;

Mod de preparare:

1.Se spala si se toaca marunt mararul. Se stoarce sucul de la 1 lamaie.
2.Intr-un bol se amesteca crevetii, tarama,smantana sau frisca,mararul tocat si lamaia. Se sareaza si se pipereaza, apoi se adauga 4 linguri de sos Tabasco. Se repartizeaza compozitia pe cele 8 fileuri de somon afumat si se ruleaza.
3.Se pun fileurile de somon in folie de aluminiu si se tin la rece, in frigider, pana la servire.
4.Pe un platou se aseaza fileurile de somon afumat pe un pat de salata verde si se decoreaza cu icre de somon. Se servesc cu vin alb sec.

O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)

4.Supa-crema de sampanie pentru Revelion

Timp de preparare: 30 min; Dificultate: redusa

Ingrediente (pentru 12 portii):


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri