Pentru a avea o viata buna, nu ai nevoie de multi bani. Profesorii Panos Mourdoukoutas si Michael Soupios ne prezinta intr-o lumina noua si contemporana intelepciunea antica greaca, facandu-ne cunoscute cele 10 principii de aur care ne pot ajuta sa ducem vieti implinite si pline de sens:

7. Fii o Fiinta Umana Responsabila.

Poarta-te cu tine insuti cu onestitate si meticulozitate. Mentine o igiena spirituala; inceteaza sa mai dai vina pe altii sau pe altceva pentru greselile si defectele tale.

8. Nu fi un neghiob prosper.

Prosperitatea de una singura nu este un panaceu impotriva unei vieti conduse prost si poate fi o sursa de nesabuinta periculoasa. Banii sunt o conditie necesara, dar nu suficienta, pentru a avea o viata buna, fericire si intelepciune.

9. Nu le face rau celorlalti.

A face rau este un obicei periculos, un fel de reflex la care apelam prea repede si pe care il justificam prea usor si care are un efect de durata si daunator asupra procesului nostru de gasire a unei vieti bune. A le face rau altora presupune 2 victime: cel care primeste raul si cel care face raul.

10. Bunatatea fata de ceilalti tinde sa fie rasplatita.

Bunatatea fata de ceilalti este un obicei bun care sprijina si consolideaza incercarile noastre de a avea o viata buna. A-i ajuta pe altii confera un sentiment al satisfactiei care are doi beneficiari – beneficiarul, cel care primeste ajutorul si binefacatorul, cel care furnizeaza ajutorul.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Foto: BlurryMe / Shutterstock

Sursa: Forbes.com


Foto homepage: HQuality /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri