15 Lectii de Viata lunga si de Sanatate de la Shigeaki Hinohara, cel mai longeviv medic din lume

Remarcabilul medic japonez Shigeaki Hinohara, in varsta de 103, ii incurajeaza pe ceilalti sa traiasca o viata lunga, sanatoasa si fericita, fiind el insusi un model extraordinar de viata, munca si integritate, un model a ceea ce promoveaza. Iata 15 lectii de viata si experienta impartasite de doctorul Hinohara:

5. Impartaseste ceea ce stii.

"Tin peste 100 de prelegeri pe an, unele pentru scoli primare, altele pentru oameni de afaceri. De obicei vorbesc timp de 60-90 de minute stand in picioare, pentru a ma mentine puternic."

6. "Cand un doctor iti recomanda sa faci o analiza medicala sau o anumita operatie, intreaba-l daca ar recomanda aceeasi procedura si sotiei/ sotului sau copilului sau. Contrar a ceea ce se crede, doctorii nu ii pot vindeca pe toti asa ca de ce sa ii expui unei suferinte nenecesare? Cred ca muzica si terapia cu animale pot ajuta mai mult decat isi pot imagina doctorii."

7. "Pentru a te mentine sanatos, ia-o intotdeauna pe scari si cara-ti singur bagajele. Eu urc doua trepte scari deodata, pentru a-mi pune muschii in miscare."

8. "O poezie care pe mine ma inspira este poezia “Abt Vogler” a lui Robert Browning. Tatal meu obisnuia sa imi citeasca aceasta poezie. Ne incurajeaza sa facem lucruri mari, nu mazgalituri. Spune sa incerci sa desenezi un cerc atat de mare incat sa nu existe nicio modalitate de a-l termina atata timp cat suntem in viata. Tot ce vedem este o arcada; restul este dincolo de ceea ce putem noi vedea, insa exista acolo in departare."

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele”

9. "Durerea este un lucru misterios, iar cea mai buna modalitate de a uita de ea este distractia. Daca un copil are o durere de dinti si incepi sa te joci cu el, acesta uita imediat de durere. Spitalele ar trebui sa aiba in considerare nevoile de baza ale pacientilor. Cu totii vrem sa ne distram. La spitalul St. Luke’s avem muzica, terapie animale si cursuri de arta."

10. Sa nu devii obsedat de acumularea de lucruri materiale. "Aminteste-ti ca nu stii cand va veni momentul sa parasesti aceasta lume si nu le poti lua cu tine acolo unde te vei duce."

11. "Spitalele ar trebui proiectate si pregatite pentru dezastre majore si ar trebui sa accepte orice pacient care le trece pragul. Am conceput St. Luke’s astfel incat sa putem actiona oriunde: in pivnita, pe colidoare, in capela. Majoritatea oamenilor au crezut ca sunt nebun sa ma pregatesc pentru o catastrofa, insa pe 20 martie 1995, cand membrii din cultul religios Aum Shinrikyu au lansat un atac terorist in metroul din Tokio, s-a dovedit ca din nefericire aveam dreptate. Am acceptat 740 de victime si in 2 ore ne-am dat seama ca problemele lor de sanatate erau cauzate de sarin, un gaz ucigas. Am pierdut din nefericire o persoana, insa am salvat 739 de vieti."


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri