Remarcabilul medic japonez Shigeaki Hinohara, in varsta de 103, ii incurajeaza pe ceilalti sa traiasca o viata lunga, sanatoasa si fericita, fiind el insusi un model extraordinar de viata, munca si integritate, un model a ceea ce promoveaza. Iata 15 lectii de viata si experienta impartasite de doctorul Hinohara:

12. Stiinta singura nu poate vindeca sau ajuta oameni. "Stiinta ne aduna pe noi toti laolalta, insa boala este individuala. Fiecare persoana este unica si bolile sunt legate de sufletul fiecaruia. Ca sa cunoastem boala si sa ajutam oamenii, avem nevoie de arte liberale si vizuale, nu doar medicale".

13. Viata este plina de incidente.

"Pe 31 martie 1970, cand aveam 59 de ani, m-am imbarcat pentru un zbor Tokio- Fukuoka. Era o dimineata frumoasa si insorita. In timp ce din avion se putea zari muntele Fuji, avionul a fost deturnat de liga japoneza comunista – Factiunea Armata Rosie. Am petrecut urmatoarele 4 zile legat cu catuse de scaunul meu, la o temperatura de 40 de grade. Ca doctor, am privit totul ca pe un experiment si am fost uimit de cum isi incetineste corpul functiile in criza."

14. Gaseste un model pe care sa-l admiri si tinteste sa realizezi chiar mai mult decat ar putea el vreodata sa faca.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 15 ani de fashion, lifestyle și o comunitate bine definită se sărbătoresc, în luna aprilie, la Băneasa Shopping City S-a lansat Green Report Podcast – întrebări și răspunsuri cu invitați excelenți pe teme de mediu Vitality Club dă startul sezonului estival de 1 mai cu evenimentul Grill & Chill

"In 1900, tatal meu s-a dus in Statele Unite sa studieze la Universitatea Duke din Carolina de Nord. A fost un deschizator de drumuri si unul din eroii mei. Mai tarziu, am descoperit si alte modele care sa ma inspire, si de fiecare data cand ma blochez, ma intreb ce ar face ei ca sa rezolve problema."

15. Este minunat sa traiesti mult.

"Pana la 60 de ani, este usor sa muncesti pentru familia ta si sa-ti atingi telurile. Insa in anii din urma, ar trebui sa ne straduim sa facem ceva si pentru societate. De la varsta de 65, eu am muncit ca voluntar. Inca lucrez 18 ore pe saptamana si iubesc fiecare minut pe care il petrec astfel."

Sursa: www.japantimes.co.jp

Foto homepage: carte, viata via Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri