8 Decembrie 2015 publicat în Frumusete 4 share-uri

Iata cateva sfaturi pentru a avea un par sanatos si stralucitor tot timpul sezonului rece

4. Mentine stralucirea

Serurile de par care ii confera stralucire contin de obicei un polimer de silicon, dimeticona, care nu se clateste asa de usor, acumulandu-se in par si incarcandu-l, decat daca se gaseste intr-o forma solubila in apa. Citeste cu atentie eticheta produsului de styling folosit. In plus, foloseste o lenjerie de pat satinata (sau macar o fata de perna), pentru a impiedica incalcirea parului pe timp de noapte.

De fiecare data cand te intorci sau te rasucesti, greutatea capului face sa existe o forta de frecare intre par si suprafata asternutului. Lenjeria de pat din satin impiedica aceasta frecare, iar parul aluneca mult mai usor si isi pastreaza stralucirea.

5. Impiedica deteriorarea

Inainte de a-ti coafa parul, foloseste intotdeauna un produs de styling termoprotector, care mentine stralucirea firului de par si previne deteriorarea acestuia de la temperaturile prea mari ale foehnului sau placii de par.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ghid pentru alegerea mobilierului interior

Din cand in cand, atunci cand iti usuci parul, foloseste setarea de aer rece a uscatorului de par. Iar atunci cand afara ninge, ploua sau este ger, poarta neaparat o caciula care sa iti protejeze parul de efectele intemperiilor. Daca te temi de faptul ca parul tau isi va pierde forma, infasoara-l intr-o esarfa de matase inainte sa iti pui caciula preferata. Vei impiedica astfel frecarea dintre caciula si par si electrizarea acestuia.

6. Alimenteaza-te corect

Structural, parul este facut din keratina, care este o proteina, prin urmare include in dieta proteine de origine animala din carne slaba de pasare, vita, porc peste, oua, lactate sau din surse vegetale, din leguminoase (fasole, mazare, naut, linte etc).

De asemenea, alimentele bogate in grasimi mononesaturate si acizi grasi Omega 3 (somon, ton, sardine, nuci, migdale, avocado, ulei de masline, ulei de in) sunt esentiale pentru un par hidratat, suplu si stralucitor. Cu toate acestea, rezultatele apar in timp, deci adopta cat mai rapid o dieta sanatoasa pentru bunastarea podoabei tale capilare!

Foto homepage: puhhha / Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri