Nu orice coafura la moda ne avantajeaza in mod obligatoriu. Fiecare are mici defecte care pot fi ascunse printr-o coafura adecvata sau trasaturi ce pot fi puse in valoare printr-o simpla aranjare a parului. O fata ovala si alungita nu va fi niciodata avantajata de un coc prins in crestetul capului si nici de tamplele sau urechile lasate descoperite.

Pentru majoritatea femeilor, alegerea coafurii nu reprezinta deloc o chestiune demna de ignorat. Coafura este la fel de importanta ca si machiajul sau imbracamintea. Ne putem schimba coafura si culoarea parului in functie de moda si sezon, personalizand-o sau adaptand-o individualitatii fiecareia dintre noi. Nu orice coafura la moda ne avantajeaza in mod obligatoriu. Fiecare are mici defecte care pot fi ascunse printr-o coafura adecvata sau trasaturi ce pot fi puse in valoare prin aranjarea parului.

O coafura potrivita trasaturilor si personalitatii tale iti acorda un farmec aparte, iti poate da un aer tineresc sau strengaresc, te invaluie in senzualism, forta sau feminitate, evidentiaza unicitatea frumusetii tale. Coafura ta poate fi moderna, insa se poate intampla sa nu te avantajeze. In alegerea coafurii, exista anumite criterii estetice si proportii fiziologice de care trebuie sa neaparat sa tii cont:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Păr ultralung și bucle voluminoase, printre tendințele 2023 pentru păr

Ce defecte iti poti ascunde prin coafura?

-In cazul unui cap prea mic, se recomanda o pieptanatura flou
-Un cap mare este avantajat de o coafura plata, fara volum
-Fruntea bombata poate fi ascunsa cu ajutorul bretonului
-O frunte mica este avantajata de o coafura mai inalta si usor umflata, incepand chiar de la frunte
-Persoanele cu nasul prea mare trebuie sa evite cocurile spre spate sau fruntea larg descoperita
-In cazul in care ai ochii mici, poti incerca un breton
-Daca barbia ta este aproape inexistenta, poti apela la o coafura in linii ascendente, cu tamplele descoperite

Tipul de silueta si coafura

-Unei siluete inalte si slabe i se potriveste o coafura ce mizeaza pe volum marit in jurul urechilor si al gatului, si nu in crestetul capului
-Silueta mica si indesata este avantajata de o pieptanatura in linii ascendente

Coafura se alege in functie de forma fetei

-Fata ovala este pusa in valoarea de coafurile simetrice, cu carare pe mijloc sau fara. Nu este avantajata de cocurile inalte, de bretoanele oblice sau de tunsorile in linii asimetrice.

-O fata ovala si alungita nu va fi niciodata avantajata de un coc prins in crestetul capului si nici de tamplele sau urechile lasate descoperite. Se recomanda ca parul sa fie lasat liber pe tample sau ca volumul sa fie marit la nivelul urechilor. Bretonul poate fi taiat drept, pe frunte.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri