M. Gary Neuman, consilier pe probleme de mariaj, a intervievat 200 de barbati infideli si fideli, pentru a afla care sunt motivele care ii fac pe acestia sa isi gaseasca o amanta.

Rezultatele studiului sau au fost publicate in cartea “The Truth About Cheating” (Adevarul despre infidelitate). Vom afla ca noi, femeile, am putea face gesturi care sa il opreasca pe barbat de la a face pasul tradarii si care ar fi semnalele ce ne-ar putea arata ca partenerul se implica intr-o relatie extraconjugala.

Dupa ce s-a documentat asupra subiectului, Gary Neuman a ajuns la concluzia ca cele mai multe marturii despre aceasta problema de casnicie vin din partea femeilor. Raspunsul la intrebarea “de ce insala barbatii” vine din perspectiva sotiilor, ceea ce nu ofera o imagine ampla asupra problemei. Ce au de spus barbatii despre infidelitatea lor?

Psihologul s-a hotarit sa afle principalul motiv pentru care barbatii recurg la infidelitate, inclusiv ceea ce spun ei ca i-ar fi oprit de la “a calca stramb”. Men.webmd.com prezinta cateva dintre descoperirile lui M. Gary Neuman, dupa ce a stat de vorba cu cei 200 de barbati:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Caria dentară – ce este și cum se tratează Testul Iubirii: Ce dragoste cosmică trăiești ACUM?

• 48% dintre barbati invinuiesc o stare de insatisfactie emotionala, ca prim motiv al infidelitatii lor

Acest procent arunca efectiv in aer acel mit potrivit caruia “barbatii insala pentru sex”. Doar 8% dintre barbatii intervievati de Gary au spus ca au inselat din cauza insatisafactiei sexuale. “Cultura noastra ne spune ca tot ceea ce au nevoie barbatii ca sa fie fericiti este sexul. Dar si ei sunt fiinte emotionale. Ei vor ca sotiile lor sa le arate ca ii apreciaza si mai vor ca sotiile lor sa vada cat de mult se straduiesc sa faca lucrurile bine”, explica psihologul. Problema este ca barbatii sunt mai putin dispusi sa vorbeasca si sa isi exprime sentimentele, asa ca femeile sunt puse de multe ori in situatia de a nu sti cand partenerul lor are nevoie de mai multa atentie. “Multi barbati considera ca este nemasculin sa ceara o mangaiere, de aceea, nevoile lor emotionale sunt de multe ori incuiate in adancul lor”, spune Neuman. “Dar impreuna puteti crea o cultura maritala a aprecierii si intelepciunii – si odata ce ai dat tonul, sotul tau te va urma cu siguranta”, spune psihologul.

Testul celor 3 Sfinți: Ce mesaj sacru îți poate schimba viața? Testul DA sau NU: Află ce părere au oamenii din jur despre tine! Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!  

• 66% dintre barbatii infideli se simt vinovati pentru ca insala

Din nou ne este spulberat un mit: barbatii care insala nu sunt chiar niste “dobitoci fara sentimente”. 68% dintre barbatii intervievati de Neuman nici macar nu au visat vreodata ca ar ajunge in ipostaza infidelului. Dar in mod cert, vina pe care o simte nu este de ajuns pentru a-l opri pe barbat sa isi insele partenera de viata. Chiar daca sotul sau ibitul dumneavoastra jura ca nu ar insela niciodata, asta nu inseamna ca in final nu ar face-o. Este important ca ambii parteneri sa construiasca o casatorie reusita.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri