Salvati Copiii si Centrul FOCUS, doua organizatii preocupate de siguranta copiilor, atrag atentia asupra pericolelor din mediul online, cu ocazia Zilei Europene a Sigurantei pe Internet, marcata ieri, 8 februarie 2011.

Cu ocazia Zilei Europene a Sigurantei pe Internet, Salvati Copiii, coordonatorul national al programului Sigur.info, reatrage atentia autoritatilor, parintilor si copiilor asupra posibilelor riscuri asociate utilizarii Internetului.

In Romania, in perioada aprilie 2009 - ianuarie 2011, componenta Helpline a proiectului Sigur.info a primit peste 569 de apeluri si sesizari din partea copiilor si adultilor, printre problemele semnalate numarandu-se: hartuirea si abuzul pe Internet (189), furtul de date personale (125), cazurile de frauda si/sau spam (25), pornografie (20) si santaj (13). In ultimele luni, operatorii Helpline au sesizat o tendinta crescuta atat din partea copiilor, cat si a parintilor, de a apela la acest serviciu din dorinta de informare cu privire la posibilele pericole existente in domeniul online.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Celebreaza Ziua Pamantului 2023 cu legendarul scrub de corp SABON Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele

Dintre cazurile semnalate de copii, citam: „Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: de doi ani, un necunoscut imi trimite numai mesaje offline pe Messenger in care imi spune ce fac pe Messenger, cu ce persoane discut si chiar a trimis unei prietene o parte din conversatiile mele personale. Mai mult, ma suna si pe telefon si nu vorbeste in momentul in care raspund. Recent a postat ID-ul meu de Messenger pe un site de matrimoniale si acum ma cauta foarte multe persoane insistente. Ce pot face in acest caz pentru a afla identitatea persoanei si pentru ca totul sa se opreasca? Multumesc, I”.

Cu ocazia Zilei Sigurantei pe Internet 2011, Salvati Copiii a prezentat concluziile studiului comparativ EU Kids Online II, realizat la initiativa Comisiei Europene in 25 de tari europene in anul 2010.

Conform acestui studiu, jumatate dintre copiii si adolescentii cu varste intre 11 si 16 ani isi creeaza mult mai usor o personalitate proprie online decat una in viata reala. Tinerii isi petrec timp pe Internet deoarece acesta le ofera posibilitatea de a-si exprima opiniile si a-si face prieteni: 

Vitality Club dă startul sezonului estival de 1 mai cu evenimentul Grill & Chill Activități de Paște 2023 în Veranda Mall: vino să vezi ce surprize aduce Iepurașul în acest an! Campania de beneficii se extinde pentru membrii Clubului CCC
  • Pentru 50% dintre copiii cu varste intre 11 si 16 ani, utilizatori de Internet, este mai confortabil sa fie ei insisi pe Internet decat in relatiile reale
  • 45% dintre copii au subiecte de discutie diferite in mediul online decat in conversatiile fata in fata
  • O treime dintre acestia (32%) vorbesc mai deschis pe Internet despre problemele private decat in cadrul discutiilor directe

Aceste procente sugereaza ca pentru jumatate dintre copii si tineri, Internetul este mai mult decat un joc, este viata lor.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri