Ceilalti reusesc intotdeauna. Lucruri bune li se intampla doar lor. Ei pot. Ei ajung acolo unde visai tu. Tu nu poti. Tu esti convinsa ca nu ai cum. Te-ai convins singura de acest lucru. Si incerci sa-i convingi si pe ceilalti. Negativismul este poarta deschisa catre autodistrugere. Piedica cea mai sigura inspre obtinerea implinirii.

Suntem ingaduitori si permisivi cu ceilalti. Lor le iertam. Pe ei ii iubim. Pe ei ii apreciem. Pe ei ii intelegem. Fata de ei avem rabdare. Pe noi nu ne intelegem. Fata de noi nu avem iertare. Nici ingaduinta. Nici mila.

Ceilalti reusesc intotdeauna. Lucruri bune li se intampla doar lor. Ei pot. Ei ajung acolo unde visai tu. Tu nu poti. Tu esti convinsa ca nu ai cum. Te-ai convins singura de acest lucru. Si incerci sa-i convingi si pe ceilalti de acest lucru. Negativismul este poarta deschisa catre autodistrugere. Piedica cea mai sigura inspre obtinerea implinirii.

Negaholismul: Cand negativismul provoaca dependenta. Si distruge.

In cartea sa “How to overcome negativity and turn your life around” (Cum sa depasesti negativismul si sa-ti transformi viata), Chérie Carter-Scott, renumitul expert in psihologie motivationala cu care am facut cunostinta intr-un articol anterior (vezi “Cele 10 reguli-adevaruri ale vietii”), arunca pe piata psihologiei termenul de NEGAHOLIC. Ce este? Un termen absurd? Comic? Aberant? Deloc? Toate la un loc? Suna incredibil de asemanator cu alti doi termeni “workaholic”, “alcoholic”? Este fara doar si poate termenul cel mai potrivit pentru a descrie o persoana care este dependenta de negativism.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Împreună în arte și simțiri Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Negaholismul este un sindrom, este un sindrom al celor care isi autoimpun limitari. Negaholicul este din cap pana in picioare un negativist. Inspira si respira negativism, transmite mai departe si altora din negativismul sau. Negaholicul este un dependent. Un dependent de gesturi, emotii, sentimente, gandire si comportament negativ. Negaholicul este nesigur. Este ultrasensibil. Temator. Lipsit de incredere, macinat de incertitudini. Intr-o lume plina de incertitudini, negativismul reprezinta singura certitudine a negaholicului. Iar aceasta atitudine, orientata atat asupra lui cat si asupra celorlalti, pare a fi singura realitate care ii poate asigura supravietuirea.

Toate cuvintele pe care negaholicul si le adreseaza siesi sunt negative. Conversatia pe care o poarta cu sine este menita sa ii minimalizeze posibilitatile, potentialul, personalitatea. Negaholicul nu vede niciodata oportunitatile dintr-o situatie chiar daca acestea sunt evidente, iar situatia una promitatoare. Scenariul pe care mintea sa il programeaza este intotdeauna de rau augur. Mintea sa este setata asupra situatiilor in care a dat gres sau a esuat. Pentru a nu fi dezamagit ulterior, se afla intr-o vesnica stare de expectativa, asteptandu-se la ce este mai rau. Ii este frica sa spere, sa viseze. In fata sa se afla doar partea goala a paharului, greseala, nereusita, tot raul care i s-a intamplat sau i se poate intampla.

Bullying in randul copiilor – preventie si sfaturi

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri