Barbatii fug de casatorie la fel cum alearga femeile sa se casatoreasca.

La fel de pripit, cu aceeasi doza de hotarare disperata, la fel de absurd si de neinteles in ochii sexului opus, luandu-si talpasitele la sanatoasa si apucand-o spre neapucata. Si dau sa plece cat mai in viteza cat mai au timp si determinare inainte ca vreun cineva cu tupeu rock si ficati hard sa nu-i faca sa se razgandeasca.

Credeam pana de curand ca mai toti barbatii, cu multe exceptii pe cale de disparitie, se feresc de insuratoare cam la fel cum fuge soacra de imbratisatul nurorii. De la un barbat ca toti barbatii, normal pana la exagerare, hotarat sa-si amane cat mai indelungat cu putinta momentul, am aflat insa de ce anumite specimene de barbati indraznesc totusi sa faca pasul cel mare fara sa le fie teama ca l-au facut pe cel mic sau ca se joaca de-a baba oarba. “Stiai ca Alex s-a insurat?”. Am facut ochii cat cepele. "Nu, nu am stiut". Nu am stiut ca pestii cei mai isteti pot sa apuce zdravan din momeala, mai cu pofta si mai prostanac decat toti ceilalti pesti din balta.

"Dar cum s-a lasat un burlac convins prostit asa, pe fata?" Curioasa, nevoie mare, am spus un da din toata inima cand a venit vorba de insiruitul motivelor. M-am asteptat la explicatii filozofice si melodramatice. Mi-am zis ca fiecare drac isi are nasul. Am dat cu presupusul. In sfarsit, Alex se reindragostise... A visat doar in culori noaptea si ziua s-a gandit ca ar fi momentul pentru alb si negru. A visat urat si a crezut de cuviinta ca poate cineva ar putea sa-i faca visele mai frumoase. I-a fost frica de intuneric si s-a gandit sa faca lumina. Spre marea mea dezamagire, n-am talent de mama omida si nici fler de dat cu banul. Nimic din toate acestea. Explicatia a fost una rationala, logica si foarte plauzibila, absolut incredibila in opinia mea: prietenului cu pricina i s-a pus rau pata.

"Alex chiar iubeste?", am intrebat din nou entuziasmata. Cat cartofii s-au facut ochii amicului meu. Sa am putintica rabdare ca el sa lamureasca confuzia din capul meu. Oare ce fel de rationamente trec prin el? “Lui Alex i-a venit vremea sa se insoare. Si... S-A INSURAT”. Ce poate fi atat de greu de inteles? S-a insurat. Fara sa-si mai faca multe batai de cap. Fara sa se mai gandeasca la fosta pe care nu putea sa si-o scoata din inima. S-a casatorit cu persoana cu care avea o relatie nerelatie de peste 8 luni de zile. Chiar conteaza ca viata fara ea ar fi avut acelasi sens de dinainte si ca ar fi putut trai la fel de confortabil si in tihna ca si inainte? Un "NU" scurt. Sec. Barbatesc. La obiect. Fara bantuiele exagerate de dragoste. O nunta ca-n Romania. Invitati cu carul. Un pas nici mic, nici mare, un pas de dimensiuni normale pe care trebuia usor apasat. “Asadar.. ai inteles?”


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri