Probabil multi dintre dumneavoastra credeti in casatorie ca fiind un act de devotament si dragoste si de asemenea ca aceasta poate schimba unele nemultumiri care exista acum in cuplu si poate cladi o viata mai buna.

De fapt, nu ni se cuvine viata, fidelitatea sau atentia niciunui om si nu-i putem pretinde acestea nici daca purtam pe deget verigheta. Dragostea vine de la sine, nu este pretinsa, nu este prefacuta si de asemenea este pura si nu consta in dorinta de a-l schimba pe celalalt si a-l aduce la ceea ce ti-ai dori sa fie doar pentru faptul ca ar avea potentialul acestei schimbari. In general, o iubire pura este cea in care iti admiri partenerul in special pentru ceea ce este. Iata care sunt minciunile casatoriei in care care ne lasam antrenati cel mai des:

Casatoria ne va schimba... ne va rezolva problemele in cuplu

Sunt persoane care se casatoresc chiar daca exista anumite neajunsuri in realatie si nu ma refer la cele materiale sau micile imperfectiuni ale fiecaruia. Sunt insa unele nemultumiri destul de mari si care o perioada, la inceputul relatiei, inca merg tolerate, insa vine o zi in care capacitatea de toleranta se epuizeaza si relatia va fi zdruncinata din temelii.

Unele cupluri apeleaza la psihologi si terapii de cuplu in dorinta ca celalat sa se schimbe, convinsi ca cel mai mult greseste partenerul si ca probabil are nevoie sa auda aceeasi parere si din partea unui specialist. Alte cupluri aasteapta ca tocmai specialistul sa le rezolve problemele, punandu-i pe umeri responsabilitatile relatiei. Poate ca oamenii se schimba, insa nu atat de mult de la o anumita varsta. Daca in anii tineretii si chiar pana la varsta de 30 de ani fiecare inca isi identifica propria personalitate, mai tarziu ceea ce nu s-a schimbat ramane asa. Dupa casatorie partenerii nu vor deveni mai “buni”, ci... cu mai multe responsabilitati. Viata de cuplu depinde doar de cei doi parteneri, nu de actul casatoriei in sine.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Acestea sunt cele mai descurcărețe zodii ale horoscopului, indiferent de cât de grea este viața Acestea sunt cele 2 zodii puternic influențate de Eclipsa de Soare de pe 20 aprilie: Au o întâlnire specială cu propriul destin! Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară

Verigheta este suficienta

Cred ca tocmai aceasta idee este cea care ii sperie cel mai mult pe barbati, acestia temandu-se de casatorie. De multe ori viata de cuplu, locuitul impreuna, cu totul la comun, lipsa timpului si asa mai departe ii fac pe cei doi sa intre in rutina. Nu este suficient ca purtati o verigheta pe mana, viata de cuplu nu este sustinuta de un inel din metale pretioase, ci ce activitatile comune, de felul in care va sustineti reciproc, de cum va petreceti timpul liber, de ceea ce faceti pentru buna dispozitie a celuilalt, pentru a-l atrage si a-i mentine gandul la camin, la persoana iubita. Daca partenerul/partenera poarta o verigheta nu inseamna ca este obligat/a sa va iubeasca... Dragostea cere intretinere zilnica. Probabil ca printre cele mai dificile lucruri este sa mentii o casnicie cu adevarat fericita.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri