Ada Condeescu a fost declarata cea mai buna actrita in cadrul Festivalului de Film de la Sarajevo 2011. Actrita romana a fost premiata in competitia celui mai important festival de film din Sud-Estul Europei pentru rolul din filmul "Loverboy".

„Sunt fericita, este un premiu important la unul dintre cele mai renumite festivaluri internationale pentru un rol de suflet. Veli, personajul meu din „Loverboy”, este o tanara puternica care face orice pentru iubire”, a declarat Ada Condeescu.

La decernarea premiilor de la Festivalul de Film de la Sarajevo au fost prezenti actori importanti, precum Angelina Jolie si Brad Pitt, iar invitatul special de anul acesta, Michael Fassbender, a fost cel care i-a inmanat Adei Condeescu, premiul.

Filmul “Loverboy” aduce in atentia publicului povestea unui adolescent care seduce fete pentru a le pasa unei retele de prostitutie. Intrat in acest joc al seductiei, Luca (George Pistereanu) se indragosteste de Veli (Ada Condeescu), una dintre potentialele sale victime. Prima dragoste se dovedeste a fi primejdioasa pentru ambii tineri si cei doi trebuie sa ia decizii care le vor schimba viitorul.

Filmul regizat de Catalin Mitulescu a avut premiera mondiala la Festivalul de Film de la Cannes din acest an, la categoria “Un Certain Regard”. Premiera in Romania al celui mai recent film semnat de regizorul Catalin Mitulescu va avea loc in aceasta toamna.


Despre Strada Film

A fost infiintata in 2004, avand ca prima productie "Trafic" de Catalin Mitulescu. Acest scurtmetraj a castigat Palme D’Or la Festivalul de Film de la Cannes. De atunci, Strada Film a mai produs alte trei lungmetraje de succes: "Ryna" de Ruxandra Zenide si "Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii" de Catalin Mitulescu, care a castigat la Cannes Premiul pentru Interpretare Feminina in 2006, si "Eu cand vreau sa fluier, fluier", debutul lui Florin Serban, castigator al Marelui Premiu al Juriului, Ursul de Argint si al Premiului Alfred Bauer la cea de-a 60-a editie a Festivalului International de Film de la Berlin. Anul acesta a avut premiera internationala si a filmului “Loverboy”, care va fi lansat in toamna in Romania.

Despre Festivalul International de Film de la Sarajevo

Festivalul International de Film de la Sarajevo este cel mai important eveniment de gen din regiune, iar editia din acest an, a XVII-a, se va desfasura in perioada 22-30 iulie. Competitia reuneste nume importante ale cinematografiei atat in calitate de competitori, cat si ca invitati.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri