Paulo Coelho s-a nascut in anul 1947, in Rio de Janeiro, Brazilia. Ca adolescent, Coelho a fost introvertit si intr-un fel rebel si a urmat visul de a deveni scriitor, in ciuda dezacordului parintilor.

Comunicat de presa Books-Express.ro

"Everything tells me that I am about to make a wrong decision, but making mistakes is just part of life. What does the world want of me? Does it want me to take no risks, to go back to where I came from because I didn't have the courage to say "yes" to life?" - "Eleven Minutes"

Paulo Coelho s-a nascut in anul 1947, in Rio de Janeiro, Brazilia. Ca adolescent, Paulo a fost introvertit si intr-un fel rebel si a urmat visul de a deveni scriitor, in ciuda dezacordului parintilor.

Din cauza atitudinii lui de rebel, el a fost trimis la un institut de boli mentale la varsta de 17 ani. Desi a reusit sa scape de acolo de 3 ori, a fost eliberat abia la 20 de ani. In ciuda acestei decizii a parintilor, Paulo este de parere ca ei doar au incercat sa il salveze de el insusi.

Urmand dorintele parintilor, Paulo s-a inscris la Drept, insa, un an mai tarziu, el a renuntat. Imediat dupa aceea a inceput sa se bucure de viata hippie, calatorind prin diferite tari si lasandu-se in voia culturii drogurilor specifica anilor 1960.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Caria dentară – ce este și cum se tratează 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

Cand s-a intors in Brazilia, Paulo a inceput sa compuna melodii pentru Elis Regina, Rita Lee si Raul Seixas. In anul 1974, la varsta de 27 de ani, el a fost arestat de guvern pentru activitate subversiva, deoarece oamenii de la putere ii considerau cantecele drept periculoase.

Dupa scurt timp a fost eliberat si a continuat munca in domeniul divertismentului, lucrand a actor, ca jurnalist si chiar a condus cateva teatre. De asemenea, el a inceput sa scrie, iar prima lui carte, "Hell Archives", a fost publicata in anul 1982, cand el avea varsta de 35 de ani.

In 1986, la 40 de ani, Paulo a parcurs pe jos drumul lui Iacob spre Santiago de Compostela din nordul Spaniei, cu o lungime de 800 de kilometri. In timpul acestei calatorii el a experimentat o stimulare spirituala, stare pe care a descris-o in cartea "The Pilgrimage", publicata tot in 1986.

5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

Dupa aceasta, Paulo a decis sa renunte la cariera de compozitor si sa se intoarca la scris. In anul 1987 a fost publicata cartea "The Alchemist", iar in urmatorul an a fost lansat romanul "Brida". Datorita popularitatii ultimei carti, "The Alchemist" a devenit bestseller - au fost vandute peste 30 de milioane de copii si a fost tradusa in 67 de limbi.

Pana in prezent, Paulo Coelho a publicat 26 de carti, dintre care mai putem enumera: "By the River Piedra I Sat Down and Wept", "The Fifth Mountain", "Veronika Decides to Die", "The Devil and Miss Prym", "Eleven Minutes", "Like the Flowing River", "The Valkyries" si "The Witch of Portobello".

Informatii oferite de www.Books-Express.ro

Foto fr, main si interior: nrkbeta via Wikipedia

Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine?

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri