mamicilor...am gasit gradinita de vis

Din pcate i din nefericire Racovus are dreptate!
Eu am dus copilul la grdini s fie EDUCAT, dar se vede treaba c "doamnele educatoare" nu sunt n stare s fac asta ....pentru c aa cum spui tu, NU-I CUNOSC MESERIA !!!!

Pfff...sunt foarte indignat...
dora_visinescu
Postat pe 9 Februarie 2010 15:38
hmmm,am urmarit ,,discutia"voastra si vroiam sa vizitez profilu emi 16,dar nu mai exista.de ce?!de ce sa iesim asa dintr-o discuitie?era chiar interesant.sau ne gasim multumirea doar atunci cand suntem aprobati?sanatate
chanty
Postat pe 9 Februarie 2010 16:01
SALINA SUSESI se afla in Timisoara, pe strada Motilor nr. 6 (intre P-ta
Sinaia si P-ta Maria)
TEL: 0725 217 077
office@salinasusesi.ro
www.salinasusesi.ro

Salina SUSESI din P-ta Maria (str. Motilor nr. 6) e cea mai moderna
din tara. E realizata in parteneriat cu concernul german KoenigsSalz, care
a mai construit saline in Germania, Austria, Italia si Spania ( Therme
Erding, Thermenhotel Bad Fussing, Therme Loipersdorf, Therme Bad Ischl,
Kinderhotel Serfaus etc etc). Salina SUSESI este o investitie realizata la
standarde germane, dupa un proiect german, principiul de functionare fiind
acelasi cu salinele europene enumerate mai sus.
Peretii si podeaua salinei sant realizati din sare naturala de la
salina Praid si din Muntii Himalaya.
O sedinta de terapie dureaza 50 minute.
Este indicata repetarea terapiei de 12 sedinte dupa un
interval de circa 5-6 luni.

ORAR Luni-Sambata 10.00-20.00
Duminica doar cu
programare
Tel. 0725 217 077 (pt informatii si programari)
office_salinasusesi_ro
Postat pe 9 Februarie 2010 16:33
Buna seara! Are cineva copilasul la gradinita Conil 13 Septembrie? Daca da, am rugamintea sa imi impartasiti impresiile voastre! Va multumesc.
lianam_kidz
Postat pe 17 Februarie 2010 00:13
Draga Racovus,

Si eu sunt educatoare si am lucrat in Romania si in traditional si in alt sistem si pot sa-ti spun ca fara sa iubesti copiii nu poti sa faci meseria asta asa cum trebuie.Si copiii invata sa fie oameni doar de la oameni si iubirea se invata si ea.Ai perfecta dreptate cand spui ca numai cu dragostea nu faci nimic si ca educatoarele au nevoie de perceptia unui sistem de educatie sanatos ca sa ii educe pe copii asa cum trebuie.Copiii din Romania sunt asa cum sunt si nu vor fi niciodata ca si copiii pe care i-ai vazut tu undeva pentru ca ei traiesc in Romania si nu in alta parte,au mentalitatea locului si a societatii in care s-au nascut si in care traiesc si e normal sa fie asa.
Eu am vazut multe gradinite din Romania si din strainatate si educatoarele sunt peste tot la fel(spre ex.am vazut undeva in Germania o educatoare care ii cam zguduia pe copii).Ar trebui sa generalizez si sa spun ca in gradinitele din Germania se face educatie cu batul?Sau ca toate educatoarele de acolo sunt nebune si ii bat pe copii?
Toate cele bune,voua si copiilor vostri
feliciaraduca
Postat pe 17 Februarie 2010 17:56
1. Da, cred ca iubirea se invata si doar oamenii te pot invata cum sa iubesti; si o parte (importanta) a meseriei de educator implica si asta. Doar ca educatia din Romania se rezuma doar la "dragoste pentru copii" in cel mai bun caz. Ok, ok si altceva? "pai, nu ajunge?"
2. Da, copiii din Romania sunt cum sunt pentru ca traiesc in Romania. Totusi, copiii de la unele gradinite si scoli particulare (care, by the way cer niste sume astrologice) sunt la fel ca cei din strainatate. Dezghetati, descurcareti si totusi cu bun simt. Nu sunt rasfatati, stiu sa imparta etc. . Imi plac. Pacat ca pentru niste conditii de bun simt, preturile sunt imposibile pentru 90% dintre romani. Deci da, conditiile sociale isi pun amprenta, dar nu formeaza, exclusiv un individ. Intrebarea e de ce gradinitele de stat si multe din cele particulare nu iau lectii despre cum sa educi un copil, fara sa-i "tai aripile". Pentru ca educatoarele noastre stiu exact cum sa-si faca meseria, nu mai e nevoie de training-uri. :(
3. Ar fi absurd sa generalizez despre toate gradinitele din Romania, doar pentru ca am lucrat intr-una. Ceea ce am vazut la gradinita respectiva era doar un semnal de alarma ca o reclama poate ascunde multe "bube". Am mai lucrat si in alte gradinite, toate au acelasi numitor comun, plus ca vad "rezultatele" unei astfel de educatii in copiii de azi (inchisi, emotivi, timorati, obisnuiti sa li se ordone, fara incredere in ei etc.) NU ii cunosc pe toti copiii din Romania si nu am lucrat la toate gradinitele din Romania, dar asta nu inseamna ca nu pot gerenaliza, cu exceptiile de rigoare.Si da, cred ca si in Germania sau multe alte tari sunt si "mere putrede". Ideea e ca la noi asta e regula, la ei, exceptia.
racovus
Postat pe 18 Februarie 2010 13:42
SALINA SUSESI se afla in Timisoara, pe strada Motilor nr. 6 (intre P-ta
Sinaia si P-ta Maria)
TEL: 0725 217 077
office@salinasusesi.ro
www.salinasusesi.ro

Salina SUSESI din P-ta Maria (str. Motilor nr. 6) e cea mai moderna
din tara. E realizata in parteneriat cu concernul german KoenigsSalz, care
a mai construit saline in Germania, Austria, Italia si Spania ( Therme
Erding, Thermenhotel Bad Fussing, Therme Loipersdorf, Therme Bad Ischl,
Kinderhotel Serfaus etc etc). Salina SUSESI este o investitie realizata la
standarde germane, dupa un proiect german, principiul de functionare fiind
acelasi cu salinele europene enumerate mai sus.
Peretii si podeaua salinei sant realizati din sare naturala de la
salina Praid si din Muntii Himalaya.
O sedinta de terapie dureaza 50 minute. Pretul unei sedinte de terapie este 10 RON de persoana, iar pretul unui abonament de 12 sedinte de terapie este 100 RON (la 10 sedinte primesti gratuit 2 sedinte)
Este indicata repetarea terapiei de 12 sedinte dupa un
interval de circa 3-4 luni.

ORAR Luni-Sambata 10.00-20.00
Duminica doar cu
programare
Tel. 0725 217 077 (pt informatii si programari)
office_salinasusesi_ro
Postat pe 18 Februarie 2010 23:32
cand citesc ce-ati scris imi vine rau. cata ipocrizie! asta e primul gand care imi vine in minte. ce pretentii ca trebuie sa-ti duci copilul neaparat la gradinita particulara!eu am fost la gradi inainte de 1990, pe timpul acela apus si a fost super! nu mai voiam sa plec!important la ogradinita e ca al nostru copil sa fie in siguranta si sa se joace .ca de invatat o sa invete toata viata!si mai lasati deoparte mofturile acestea de fete atotstiutoare ca nici in srainatate nu sunt toate roz si nici la noi toate negre!
denisavld
Postat pe 5 Martie 2010 14:25
Exact, ce atatea mofturi? Ca si buncu' meu a crescut pe camp si manca din gradina si n-a mai mers la gradinita particulara! Si e sanatos si uite ca traieste! Dar chiar sa nu-ti dai seama, ca mama, ca vei avea un copil care va creste in alte timpuri decat ale tale, si ca gradi la care mergeai tu e deja invechita ca sistem..! Pe vremea ta (si a mea) copiii erau cu mucii la gura, bataia era rupta din rai si engleza era un moft. Azi, daca nu stii engleza, pierzi multe oportunitati, dar nu conteaza, ca nu toata lumea trebuie sa fie educata. Ca daca ar fi asa, cine ar mai face munca de jos? E bine cum e, ne pregatim copiii pentru munca de jos din Spania si Italia! Sa zici ca o educatie buna e un moft! La asta chiar nu ma asteptam! Pregatiti-va copiii pentru o viata de "la gramada"! Ce atatea mofturi! A, si mai multa ipocrizie mi se pare in refuzul de a vedea realitatea, cu pretextul ca "am fost la gradi din vremuri apuse si a fost super". Ok, acum sunt alternative cam de 1000 ori mai bune, la fel cum sunt Pampers in loc de scutece! Sau iti tii copilul in scutece, ca asa ai avut si tu si n-ai mai murit! Refuzati progresul pana ajungeti sa va refuze el pe voi! Si copiii vostri vor deveni adulti cu o pregatire pentru vremuri demult apuse. Multumesc pentru complimentul de fata atotstiutoare, desi s-a vrut o insulta, chiar ma flateaza! Multumesc!
racovus
Postat pe 5 Martie 2010 16:40
1. nu cred ca scopul unui parinte e sa zica "si uite ca traieste, chiar daca nu i-am oferit cele mai bune conditii", ci sa faca tot posibilul sa ii ofere ce-i mai bun (indiferent daca e particular sau de stat)
2. bunicul tau a mancat din gradina si era bine sanatos...dar in gradina lui se gaseau zarzavaturi naturale, fara chimicale, E-uri etc (deci nu vad rostul comparatiei:ce ai vrea, sa ne lasam copiii sa manance de pe jos? eu cand am fost la gradi pe vremea lui ceasca, nu mancam carnea:o aruncam sub masa, si ingrijitoarele ne-o dadeau de jos de unde am aruncat-o, sa o mancam neaparat...)
3. nu cred ca e bine nici sa zici"munca de jos nu e pt copilul meu": lasa-l pe el sa aleaga singur ce va face in viata (sa fie maturator daca asta il atrage, sau pictor, sau savant) dar ofera-i posibilitatea de a vedea cat mai multe variante ca sa aiba de unde alege ce i se potriveste de fapt.
4. ipocrizie in faptul ca un parinte vrea ce e mai bun pt copilul lui??????( sau ce crede el ca e mai bun) .... Nu vad care ar fi ipocrizia, ipocrizie inseamna sa fii nesincer, si nu vad nici o nesinceritate in grija unui parinte pt copilul lui.
pinicuta
Postat pe 6 Martie 2010 10:58
Draga pinicuta! Comentariul de sus era ironic, pentru ca denisavid scria ca avem mofturi in cap, noi astea cu gradinitele particulare sau cu educatia de calitate. Normal ca rolul parintelui este acela de a-l lasa pe copil sa aleaga ce vrea sa devina, cu conditia sa-i oferim sanse. Nu zic ca gradinitele particulare sunt neaparat sanse, ci poate un punct de plecare. Cea mai mare sansa in viata sta in educatia si dezvoltarea emotionala a copilului, parerea mea :). Si comentariul cu bunicul care manca din gradina era din nou ironic, ca sa arat ca nu putem da exemple din trecut pentru ca traim alte vremuri. Bunicul nu stia nici engleza si s-a descurcat, dar copiii nostri se vor descurca fara sa o stie? Poate da, dar cel mai probabil, nu. Sau vor fi limitati la anumite meserii. Asa ca a investi in educatia copilului nu e un privilegiu; daca nu investesti insa, ii tai din sanse. Cam asta am vrut sa spun. Sunt de acord cu tot ce ai scris, deci.
racovus
Postat pe 6 Martie 2010 16:42
office_salinasusesi_ro
Postat pe 7 Martie 2010 07:24
buna.....cand am deschis acest topic, nu m-am gandit o secunda sa fac reclama undei gradinitza doar prin simplu fapt ca fata mea era acolo.intr-adevar, gradinitza din bucuresti romaniakidz este o gradinitza foarte buna, educatoarele sunt foarte dragute si rabdatoare cu copii, oriana mea a fost foarte incantata de atmosfera din acea gradinitza.din pacate a trebuit sa ne mutam de acolo deoarece a venit criza:))......si acum suntem la gradinitza de stat.RECOMAND cu mare incredere acea gradinitza,vreti sa vedeti despre ce e vb bine, nu....iarasi bine
GRADINITE sunt si vor fi, cat despre oamenii care lucreaza in gradinite....nu poti stii niciodata:(.eu cred ca totul tine de noroc.
dc vreti sa intrebati ceva, orice,va rog nu ezitati, dar haideti sa avem dialog asa cum trebuie, nu va mai suparati;). nu are rost. va pup si sa ne auzim cu bine
bebe_oriana
Postat pe 7 Martie 2010 15:38
bebe oriana! Frumoase poze, chiar mi-au placut! Dar din 4 mesaje scrise de tine, in total, de cand esti membra, 3 sunt cu gradinita asta Si zici ca nu e vorba despre gradinita, ci despre copiii tai! OK, atunci pune-ne despre gradinita de stat, cum e acolo? Si hai sa ne vedem si la alte discutii despre copii, care nu au ca topic gradinita asta.
racovus
Postat pe 8 Martie 2010 15:05
office_salinasusesi_ro
Postat pe 9 Martie 2010 08:46
N-ai inteles nimic, draga mea. Poate eram prea nervoasa cand am scris mesajul trecut, dar ce ai scris tu inainte m-a enervat. iti lipseste echilibrul cred.sau altceva. si sa stii ca foarte putini copii invata engleza la gradi. era vorba despre gradi si nu despre educatia copiilor scolari.unde se schimba treaba.voiam sa zic ca mai are timp sa se joace pana ajunge la scoala si pana sa trebuiasca sa invete cu adevarat. stii vorba invechita: 'daca-i copil sa se joace...".am si eu doi copii, unul de 3 ani si unul de 7 luni si nu i-as da in ruptul capului la o gradi particulara. nu vreau sa-mi cresc copiii cu fite si sa nu stie sa se descurce in viata. pt ca asta trebuie sa invete in primul rand sa fie oameni si sa se descurce in orice situatie. pt asta nu-i nevoie de scoli particulare ca nu acolo poti invata cel mai bine. asta e parerea mea.apropo, sunt profesoara de engleza si romana de zece ani, titulara in Bucuresti.nu cred ca conteaza dar asa sa nu crezi ca sunt 'mojica' si habar n-am despre ce vb.
denisavld
Postat pe 9 Martie 2010 13:30
PRIN "NU MULTI COPII INVATA ENGLEZA LA GRADI" AI VRUT SA ZICI CA NU MULTI SUNT CAPABILI SA O INVETE SAU CA NU IN MULTE GRADINITE SE FACE ENGLEZA? DE PREDAT, PROBABIL CA NU SE PREDA ENGLEZA LA GRADINITELE DE STAT. DECI , IATA UN PLUS PT CAUZA GRADINITELOR PARTICULARE. DE INVATAT, NU TE GANDI CA SE PREDA CINE STIE CE SINTAXA COMPLEXA SAU CINE STIE CE CITATE DIN SHAKESPEARE LA GRADI. DAR SE INVATA ENGLEZA PUTIN CATE PUTIN CHIAR PRIN...JOACA. ASTFEL ATUNCI CAND COPILUL AJUNGE LA VARSTA SCOLII, SA AIBA DEJA BAZELE SI SA II FIE MAI USOR. ROMANA DE CE IL INVETI DIN GRADINITA SI NU ASTEPTI VARSTA SCOLARA?

NU ZICE NIMENI SA BOMBARDEZI COPILUL CU ENGLEZA, GERMANA, CHINEZA, PIAN, BALET SI ALTE CHESTII "FITOASE" OFERITE CA "OPTIONJALE" CARE COSTA SI CARE EVIDENT VIN PESTE PROGRAMUL DE GRADINITA OBISNUIT (DECI AI PUTEA INTERPRETA CA INGREUNEAZA ACTIVITATEA COPILULUI, IL OBOSESC ETC) DAR DACA AI DE ALES INTRE GRADI 1 UNDE COPIII DOAR JOACA CUCU-BAU SI NU PREA-I BAGA NIMENI IN SEAMA (SE ARE GRIJA DOAR SA NU ISI SCOATA OCHII SAU SA NU ISI SPARGA CAPUL) SI GRADI 2 UNDE in programul lor normal de zi cu zi (deci nu ceva cerut in mod expres sau platit ca "fitosenie") MAI SI INVATA CATE CEVA: UN CUVANT IN ENGLEZA, UN TE ROG, MULTUMESC, SARUT MANA PT MASA... TU CE ALEGI? (TINE CONT CA MAJORITATEA PARINTILOR LUCREAZA DE DIMINEATA PANA SEARA DECI COPILUL STA 10 ORE LA GRADI SI DOAR VREO 3 ORE ACASA IN FIECARE ZI)
pinicuta
Postat pe 9 Martie 2010 14:34
nu zic ca trebuie sa ai o idee preconceputa despre gradi de stat sau gradi particularak, zic doar ca trebuie sa te interesezi foarte in amanunt unde il duci si sa iei o decizie in cunostinta de cauza astfel incat copilul tau sa aiba o sansa reala de a-i folosi timpul petrecut acolo.
pinicuta
Postat pe 9 Martie 2010 14:58
in majoritatea gradinitelor de stat se invata o limba straina, la alegerea parintilor. in general engleza sau germana. dar se invata cantece, poezii, formule de salut. stiu pt ca am avut ore si la gradi. platesc parintii . se fac si dansuri si diferite sporturi daca doresti .ce voiam sa spun, poate n-am fost prea explicita, e ca prefer sa-mi dau copilul la o gdadi de stat pt ca nu va fi cocolosit si nu va trai printre copii de bani gata, ca in viitor sa nu stie care sunt adevaratele valori, sa nu stie sa lupte pt a obtine ce vrea, sa nu creada ca totul se obtine cu bani. cunosc foarte bine gradinite si scoli in Buc unde elevii au impresia ca sunt buricul pamantului si totul li se cuvine. iar cand ajung la liceu se drogheaza sau isi bat joc de viata lor pt ca nu au fost invataicum sa obtina ceva prin propriile puteri. oricum e optiunea fiecaruia sa -si educe cum vrea copiii. asa cum am spus scoala de stst le ofera foarte bine opotunitatea de a ajunge cineva in iata prin forte proprii. eu am invatat la tara si am ajuns profesoara in Buc. prin fortele mele. stiu ca exista educatori si profesori foarte buni, asa cum exista si din aceia care nu au ce cauta in invatamant.nu e invatamantul ideal, dar traim in Romania si daca vrem sa stam aici trebuie sa facem cu toticeva bun pt tara. pt ca facem pt noi.
denisavld
Postat pe 10 Martie 2010 12:31
perfect de acord cu pinicuta. Bv tie ca gandesti asa; nu pentru ca optezi pentru o anumita gradinita (de stat sau particulara), ci pentru ca esti destul de deschisa sa accepti ca exista variante . Asa esti destul de informata incat sa alegi cel mai bun pentru copilul tau. Hai sa ne ducem noi copiii la gradinite pe care cei retrograzi le numesc "gradinite cu fite" si sa-i lasam pe altii sa-si invete copiii cum "sa se descurce in viata". Desi, nu stiu ce sa zic , poate daca invata engleza, nu vor mai stii copiii nostri sa se descurce in viata! Ce zici, ne riscam? Al meu are 2 ani si rupe ceva engleza, acuma cum fac sa o uite, ca daca nu se descurca-n viata! mai radem si noi!
racovus
Postat pe 10 Martie 2010 21:33
wow salina!!! Te intreci pe tine!
ses
Postat pe 10 Martie 2010 21:37
draga mea (imi place apelativul asta) denisavld! Imi pare bine ca te-am enervat, asta inseamna ca s-a miscat ceva acolo, deci inca reactionezi, mai sunt sanse!Pe mine nu m-ai enervat, sunt obisnuita cu mentalitatea asta invechita, si cand am vazut ca esti si profesoara in sistemul de stat, mi-am dat seama de ce gandesti asa. Ai ajuns tu de la tara sa predai in Bucuresti, dar ideile despre educatia copiilor, sunt inca la tara. Iar vii cu citate vechi gen "e copil, deci sa se joace", desi nimeni nu zice ca un copil care invata, nu se joaca. Doar ca se joaca intr-o directie. Nu-ti raspund la comentariul cu echilibrul, pentru ca te cam erijezi in psihologul de serviciu, deci, no comment! Iti raspund pentru copiii tai. Te contrazici rau de tot, spunand ca in majoritatea gradinitelor nu se invata engleza iar, apoi, in alt post, spui ca engleza se invata la optionale, deci hotaraste-te! Si daca tot te-ai hotarat sa-si lasi copiii sa se descurce, da-le macar unelte! Sau ii pui sa-ti construiasca o casa fara bormasina? Nu-i dai la gradi particulara, foarte bine! Dar investeste in educatia lor, nu-ti gasi scuze ca asa ii inveti sa se descurce in orice situatie! Ca azi nu conteaza diploma(secretara mea are doua facultati), ci ce stii sa faci, cate limbi vorbesti, cat esti de diplomat, cat de bine stii sa negociezi. Inveti asta undeva in sistemul de stat? Te invata sistemul de stat sa te descurci in orice stiuatie? Unde e asta? Stii care e prima regula de angajare in firma mea? Sa nu fi lucrat vreodata in sistemul de stat! Stii care e prima regula de angajare intr-o multinationala, sau pe posturi de middle si top management? Engleza la perfectie ( in sistemul de stat se invata engleza aprox. 10 ani, si nu o stie vorbi nimeni, la terminarea liceului) si training-uri. Da, training-uri in vanzari, negociere etc. etc. - in sistemul educational privat, normal, ca ala de stat, nici nu a auzit de asa ceva. Si eu am terminat Univ. Bucuresti, Litere, dar trainer am ajuns doar dupa ce am facut training-uri in strainatate. Asa ca dupa vreo 2, 3 facultati gen "Spiru Haret", copiii tai vor ajunge secretarii copiilor mei. Sa vedem cine se descurca mai bine atunci! E adevarat ca vor face cea mai buna cafea din lume! Si nu e rau, e nevoie si de cafea buna!
racovus
Postat pe 10 Martie 2010 22:02
racovus, nu generaliza. la liceu (in sistemul de stat ) am invatat eu engleza (avand ceva baze din filmele de la TV), la clasa de engleza intensiv, iar in clasa a 11-a am luat diploma Cambridge level advanced si deci la terminarea liceului....stiam sa vb engleza (fara sa fi facut meditatii). Liceul fiind BALCESCU (sau Colegiul Nat "Al Lahovari", mai nou) din Rm Valcea, iar eu absolvindu-l in 2000.

nu poti sa generalizezi si sa zici ca numai sistemul X sau Y te poate invata ceva: oameni care pun suflet in ceea ce fac sunt prezenti (sau sunt ..lipsa) si la stat si la privat (facultati particulare nu sunt o gramada de pilda? si multe dau doar diplome luate contra cost, dar studentii pleaca de acolo cu creierul gol) : asa cum ziceam, depinde de noi sa alegem institutia (gradinita, scoala, facultate etc) care chiar ofera ceva .

Iar denisa, ce mi se pare mie ipocrizie este sa zici ca "particulara e o fita inutila" dar in schimb nu e nici fita si nici inutil sa dai bani pt a medita copilul la engleza, germana, dansuri etc (facute ca "optionalE':asta de ce nu mai e fita?)
pinicuta
Postat pe 11 Martie 2010 09:56
Pinicuta, nu poti sa zici ca sistemul de stat functioneaza, doar pentru ca tu ai invatat la o clasa de engleza intensiv. Normal ca stiai vorbi engleza la sfarsitul liceului. Voi sunteti exceptia.
Eu vorbesc de miile de elevi care fac engleza o data sau de doua ori pe saptamana, timp de zece ani la liceu si sunt evaluati inainte de a face un curs la firma noastra, la nivelul elementar(in cel mai bun caz). Iti dai seama cat timp pierdut cu orele de engleza? Sistemul de stat nu reuseste sa-i invete engleza in 10 ani si noi reusim in 6 luni! A si nu suntem noi cei mai buni, nici pe departe! Doar ca sistemul de stat e jalnic. De aia nici gradinitele particulare nu sunt f. bune, sunt doar o varianta "ceva mai buna" a celor de stat. Pentru ca in sistemul de stat e asa o mizerie, nici gradinitele sau scolile particulare nu sunt interesate sa evolueze, ca merge si asa. Oamenii sunt atat de scarbiti de ce vad in sistemul de stat, incat ar da oricat (chiar si niste sume absurde) , doar sa fie "un pic mai bine". Sistemul de stat din trecut, de acum 10 ani, mai era ceva. In 10 ani s-a degradat de necrezut. Elevii care termina acum liceul nu au citit o carte si sunt semianalfabeti; scriu cu niste greseli penibile, in timp ce profesorii de romana ii dau inainte cu morfologia frazei! Ce absurd!
Ai dreptate cu meditatiile. Faculatile particulare nu sunt un exemplu relevant, pentru ca noi nu avem inca facultati particulare adevarate, ci doar tipografii de diplome. Cand vor veni facultaile particulare adevarate, sistemul de stat, daca nu evolueaza, nu va avea nicio sansa!Sau la stat vor merge doar saracii, ca in strainatate!
racovus
Postat pe 11 Martie 2010 12:33
"sistemul" functioneaza doar atunci cand oamenii din el il fac sa functioneze. si eu tocmai asta am zis: ca oameni priceputi sau nepriceputi exista oriunde, trebuie sa te informezi atent nainte de a alege o anume varianta si sa nu pleci de la idei preconcepute pt ca s-ar putea sa te inseli.
pinicuta
Postat pe 11 Martie 2010 15:47
Un lucru adevarat este ca majoritatea elevilor din clasele 1-12 iau meditatii. Asta inseamna ca la scoala chiar este o problema. Multi profesori fac asta chiar intentionat si apoi dau note in functie de cei care vin la meditatii si care nu vin.
Ma scuzati ca de la subiectul gradinita ,am trecut la scoala.
bau
Postat pe 11 Martie 2010 16:36
absolut. am avut si eu un asemenea profesor. dar am avut si profesori care veneau gratuit sambata la scoala si ne pregateau pt olimpiade si pt examenele de admitere. ideea e sa gasim noi pt copiii nostri cadrele didactice care ii pot invatat ceva (chiar daca asta o sa coste...). NU? Si mai ales, sa nu uitam ca cea mai importanta invatatura este cum sa se poarte si cum sa gandeasca astfel incat sa se poata descurca, nu memorarea unei carti. Carti ai la dispoitie oricand. Important e sa stii cum sa le folosesti. Important e sa stii sa gandesti cu propriul creier nu sa memorezi gandirile altora.
pinicuta
Postat pe 11 Martie 2010 16:47
chiar asa: hai sa prezentam fiecare alegerea pe care am facut-o si rezultatele pe care le-am obtinut. ce ziceti? Ma refer la gradinite, scoli etc: sa aiba si altii de unde se inspira cand aleg unde sa isi duca copilul.
pinicuta
Postat pe 11 Martie 2010 16:55
Asa e pinicuta .Eu totusi vad scoala in primul rand buna pt antrenarea memoriei.
E buna ideea ta sa vorbim despre alegerile care le-am facut pt copii nostri. Numai ca eu deocamdata nu pot da nici un exemplu,mai avem pana la gradinita.
bau
Postat pe 11 Martie 2010 17:00
da asa e , in trecut erau si profesori care te "obligau" sa faci meditatii. Azi, nu stiu vreo familie care sa aiba copilul la scoala si sa nu il dea la vreo meditatie. Sistemul de stat functioneaza daca e sustinut, in paralel de un alt sistem, acela de meditatii. Deci, cum sa am incredere in sistemul de stat cand nu se poate sustine singur? Cum sa nu am prejudecati? Cum sa imi dau copilul cu inima usoara intr-un sistem care isi dovedeste inutilitatea de la an la an? Din gradinita sistemul pregateste copiii sa asculte fara sa intrebe, pana la facultate unde ii pregateste pentru niste meserii de care nu are nevoie nimeni! Da, chiar e o idee buna sa auzim pareri de la parinti care au copii in sistemul de stat sau in cel particular. M-ar interesa in special parerea parintilor care au copii in sistemul de stat si sunt multumiti.
racovus
Postat pe 11 Martie 2010 18:28

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Hemangiom 76 De la: tanu 2 Martie 2010 09:05
pana la ce varsta se administreaza vaccinul BCG ? 2 De la: cristinajobs 17 Decembrie 2009 16:17
hainute copii 1 De la: georgianaalexandramogos 10 Decembrie 2008 19:38
Educatia copilului 29 De la: garbo_3069 4 Iunie 2012 20:15
scoala,un pas important.....dar varsta? 7 De la: office_salinasusesi_ro 20 Martie 2010 08:44
Setari Cookie-uri