4 Decembrie 2025 publicat în Lifestyle 17 share-uri

Celebrul desert sicilian, cannoli, primește o reinterpretare rapidă și accesibilă în România

Cannoli, celebrul desert sicilian, cucerește acum și România prin reinterpretări rapide și accesibile, care păstrează contrastul clasic între cochilia crocantă și crema fină de brânză. În locul tehnicilor elaborate din Italia, bucătarii români propun variante care se prepară ușor și rapid, folosind ingrediente locale și adaptate gustului autohton.

O rețetă simplă și delicioasă

Pentru aluat, veți avea nevoie de ingrediente simple: făină, zahăr, unt, ou și vin alb sau apă minerală. Se frământă până se obține un aluat elastic, se lasă să se odihnească 30 de minute, apoi se întinde într-o foaie subțire și se taie în dreptunghiuri. Fiecare dreptunghi se înfășoară în jurul unui tub special și se prăjește până devine aurie și crocantă.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Festivalul cafelei are loc între 21 și 23 martie,  la Hala Laminor

Sursă foto - Harmony Waldron / Shutterstock

Crema care umple cochiliile este la fel de simplă: brânză dulce de vaci sau ricotta, zahăr pudră, ciocolată neagră, esență de vanilie și, opțional, coajă rasă de portocală. Se amestecă până devine fină și se introduce în aluatul răcit, fie cu poș, fie cu lingura, pentru un rezultat spectaculos.

Adaptare la gustul românesc

Această reinterpretare a cannoli-ului permite tuturor să se bucure de un desert sofisticat, fără a petrece ore întregi în bucătărie. Bucătarii români au găsit echilibrul perfect între autenticitate și rapiditate, păstrând aroma inconfundabilă a ricottei și crocănțeala exterioară, dar reducând complexitatea preparării.

Sursă foto - Nigma Photography / Shutterstock

Astfel, desertul sicilian devine accesibil și pentru mesele festive românești sau pentru momentele în care doriți să impresionați fără efort. În plus, ingredientele locale adaugă o notă personală preparatului, făcându-l potrivit pentru toate gusturile.

Sursă foto - vincenzo scarantino, Mazur Travel / Shutterstock


Pasiunile mele eterne sunt scrisul, cititul și comunicarea. Îmi place să mă exprim prin scris la fel de mult cum îmi place să am o discuție reală, autentică cu cineva. Mă bazez pe emoții în orice domeniu aș activa și cred...

Abonează-te pe

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri