foi placinta

Cand se spune in reteta ca se unge o tava si se aseaza 4 foi placinta, apoi umplutura, etc, intrebarea este cum se aseaza foile alea, una cate una si se unge fiecare? Deci asezi una, o ungi, apoi urmatoarea si asa mai departe?

Postat pe 8 Aprilie 2009 15:50
Exact, fiecare foaie se unge. Intrebarea pare simpla, dar mi-am pus-o si eu la inceput. Placinta va fi mai gustoasa, pentru ca cele patru foi nu se vor "ingrosa", dar vor ramine separate, abia vizibil, si dupa coacere.
annet_delly
Postat pe 6 Iunie 2009 20:07
O reteta veche de foi de placinta,usor de facut.Aluatul se face dintr-o cana de sifon sau apa minerala ,o jumatate cana de ulei, un praf sare si faina cat cuprinde.Aluatul elastic va fi intins pe suprafata de lucru intr-o foaie cat mai mare,dupa care se unge cu o jumatate cana ulei amestecata cu faina ca o smantana mai groasa.Se ruleaza foaia se face un melc si se da 1 ora la frigider.Se imparte in doua ,se intind 2 foi cat tava de aragaz,se aseaza o foaie in tava,apoi umplutura si a doua foaie deasupra.Se taie inainte de a fi bagata in cuptor.
karlla57
Postat pe 24 Iulie 2009 21:50
CDAR NU SE PUNE LA ALUAT DROJDIE SAU PRAF DE COPT?
elisabetaghi
Postat pe 22 Noiembrie 2009 07:44
Nu, nu se pune drojdie de bere la foaie daca vrei o foaie subtire.
Daca vrei sa faci placinta moldoveneasca care are mai mult aluat decit umplutura atunci pui si drojdie de bere.
dar nu mai bine cumperi foile de placinta de la piata?
Aemulus
Postat pe 22 Februarie 2010 18:25
Nu stiu din ce cauza,dar foile din comert,nu mai sunt atit de elastice; am cumparat si nu le-amputut dezlipi;se rup; oare sa fie cu termenul d evalabiltte depasit si schimbat de ei,ca fiind in termen?;
getasart
Postat pe 26 Februarie 2010 06:00
foile de placinta din comert trebuiesc tinute la congelator si scoase cu cca o ora inainte de a le folosi.Daca nu stau in congelator sau au fost tinute prea mult afara inainte de folosire pot fi lipicioase sau foarte fragile si sa se rupa usor.
Aemulus
Postat pe 26 Februarie 2010 18:29
PLACINTA DE POST CU CIUPERCI.. Pentru aluat avem nevoie de 100 gr.margarina,drojdie cat o nuca,un praf sare si faina cat cuprinde pentru a rezulta un aluat elastic..Aluatul se lasa o jumatate de ora la rece.
Pentru umplutura avem nevoie de o jumatate kg.ciuperci proaspete,2 cepe potrivite,o lingurita faina alba,sare si piper.
Se taie ceapa marunt si se inabusa in putin ulei pana se moaie, apoi se adauga ciupercile taiate marunt.Se lasa sa scada,se condimenteaza cu sare si piper iar la urma se adauga faina.
Aluatul se imparte in doua .Se intind doua foi.Se aseaza prima foaie in tava,apoi se pune umplutura si ultima foaie.Nu se unge tava.
karlla57
Postat pe 9 Martie 2010 22:59

Recomandari

SubiectMesajeUltimul Mesaj
alimente fara e-uri26De la: aime 1 Februarie 2010 21:53
dieta lui catalin crisan26De la: delly002293 4 Noiembrie 2009 19:02
sucuri naturale3De la: mirabela_moraru 21 Ianuarie 2010 12:30
vreau si eu o reteta de ciocolata de casa1De la: relu_eu2001 30 Septembrie 2009 11:15
varza a la Cluj...4De la: garbo000743 11 Septembrie 2009 21:45
Setari Cookie-uri