MUCENICI MOLDOVENESTI (de post!)

Pe 9 Martie este sarbatoarea celor 40 Mucenici, si desi nu sunt moldoveanca, obisnuiesc sa fac acesti mucenici, chiar 40 la numar! Sunt niste colacei in forma de "8", crescuti cu drojdie si unsi cu miere si nuca! Sunt o bunatate! Acum este post si ei trebuie sa fie tot de post!
Stie cineva o reteta buna?
Dianana
Postat pe 6 Martie 2009 18:31
eu pun 1 kg de faina, in mijloc fac groapa in care pun un cub mic de drojdie, un pahar cu bere, o ceasca cu zahar, jumatate lingurita zare, un praf de copt, doua plicuri zahar vanilat, coaja de portocala rasa si jumatate de pachet de margarina topita calduta. Framant cu apa calduta cat se cere, fac un aluat mai spre moale, dupa care las la crescut. Dupa ce isi dubleaza volumul, fac mucenicii sub forma de cifra 8 pe masa data cu ulei, cam de marimea unei palme, ii coc pe tava data doar cu ulei. Se lasa sa se rumeneasca bine. Cat sunt in cuptor, fac un sirop dintr-o cana de miere si o cana cu apa. daca nu ai miere, pui zahar. pun sa fiarba si in siropul firbinte, pe foc mic, arunc cate un mucenic pe care il si scot repede si-l dau prin nuca amstecata cu un praf de scortisoara si 2 plicuri zahar vanilat plus un pic de coaja de lamaie rasa. Sunt deliciosi si calzi(daca te tine fierea si stomacul) si reci. asa fac eu, tu, poti sa mai imbunatatesti reteta daca vrei.spor la treaba si sa-mi spui cum au iesit.

Postat pe 6 Martie 2009 22:39
De la: Vali_P, la data 2009-03-06 22:39:18eu pun 1 kg de faina, in mijloc fac groapa in care pun un cub mic de drojdie, un pahar cu bere, o ceasca cu zahar, jumatate lingurita zare, un praf de copt, doua plicuri zahar vanilat, coaja de portocala rasa si jumatate de pachet de margarina topita calduta. Framant cu apa calduta cat se cere, fac un aluat mai spre moale, dupa care las la crescut. Dupa ce isi dubleaza volumul, fac mucenicii sub forma de cifra 8 pe masa data cu ulei, cam de marimea unei palme, ii coc pe tava data doar cu ulei. Se lasa sa se rumeneasca bine. Cat sunt in cuptor, fac un sirop dintr-o cana de miere si o cana cu apa. daca nu ai miere, pui zahar. pun sa fiarba si in siropul firbinte, pe foc mic, arunc cate un mucenic pe care il si scot repede si-l dau prin nuca amstecata cu un praf de scortisoara si 2 plicuri zahar vanilat plus un pic de coaja de lamaie rasa. Sunt deliciosi si calzi(daca te tine fierea si stomacul) si reci. asa fac eu, tu, poti sa mai imbunatatesti reteta daca vrei.spor la treaba si sa-mi spui cum au iesit.



Ce pacat ca nu ai postat mesajul asta mai devreme ca imi place reteta ta! Pare interesanta! Dar o voi folosi poate in postul acesta sa mai fac ceva dulce! Eu la acest aluat pun FANTA si nu bere! Multumesc pentru reteta, Vali!
Dianana
Postat pe 8 Martie 2009 20:41
chiar imi doream o reteta asa ca voi lua aminte!!! multam!

Postat pe 8 Martie 2009 21:06
cu tot dragul si alta data. abia acum am vazut mesajul tau, altfel, spuneam mai devreme ce stiu. berea ii fragezeste si-i face mai pufosi plus ca ii face sa primeasca o culoare galben - maroniu.
numai bine de la mine tie si celor ce ne citesc merge una ca este de post

Postat pe 8 Martie 2009 22:11
bun bun la anul incerc si eu
florentina_ionela
Postat pe 20 Martie 2009 16:18
nu aduce anul ce aduce ceasul...

Postat pe 26 Martie 2009 18:50
Eu ii fac din aluat normal de piine in care adaog zahar (100 g la 500 g faina) si arome (scortisoara mai ales). Si nu folosesc margarina ca nu pot sa o sufar. Folosesc ulei.
Si ies deliciosi.
Aemulus
Postat pe 10 Martie 2010 04:02

Recomandari

SubiectMesajeUltimul Mesaj
Biftec tartar23De la: alma_negoita 18 Aprilie 2010 12:26
incearca aceasta reteta1De la: cristinam10 4 Noiembrie 2009 11:51
musaca!!!16De la: anna_pit 19 Aprilie 2010 02:56
Tort- crema de zahar ars13De la: PetrutDoina 18 Ianuarie 2010 10:08
Torturi delicioase1De la: moruzov_raluca 16 Februarie 2009 19:58
Setari Cookie-uri