PERE COAPTE CU CREMA DE CIOCOLATA.

INGREDIENTE:4pere,4 linguri zahar,zeama de la o lamaie.PENTRU CREMA DE CIOCOLATA:300g ciocolata menaj,4 oua,3 linguri zahzar pudra,200g frisca,1 pliculet zahar vanilat,4 linguri coneac.PENTRU DECOR:100g frisca si foite de ciocolata.PREPARARE:Perele se curata de coaja si seminte si se taie feliute.Intr-o tigae topiti zaharul pina se caramelizeaza.Adaugati perele si mestecatile inasa fel incit sa le acoperiti cu caramelul.Varsati sucul de lamaie peste pere si lasatile sa ses raciasca,dupa care punetile intr-u vas de sticla mare.Topiti ciocolata in baiemarin.Separati albusurile de galbenusuri si bateti albusurilespuma dupa care adaugati si 2 linguri zahar si puti in frigider.Galbenusurile batetile cu o lingura da zaharsi zaharul vanilat si amestecatil cu ciocolata topita si coneacu.Frisca se amesteca delicatcu albusurile spuma pentru a nu se lasa.Acoperiti crema de ciocolata si puneti la frigider 3 ore.Ornati crema de ciocolata frisca si fasiute de ciocolata si serviti in cupe cu perele coapte.
moruzov_raluca
Postat pe 16 Februarie 2009 20:27
Super reteta, inghit deja in sec... Am citit mai multe retete cu combinatia pere - ciocolata, se pare ca se potrivesc de minune!!!
Multumim pentru aceasta delicatesa!
gargarela
Postat pe 1 August 2009 16:14

Recomandari

Setari Cookie-uri