ghid pentru o viaţă împlinită
Info
x
info
 
 


Info
x
info
 
 
Topicul anterior  /   Acest topic este inchis si arhivat!   /   Topicul urmator

Rulada cu pate si cascaval


Se face asa: 300 gr. de cascaval dat pe razatoarea mica (eu am pus brinza Gouda) se amesteca cu jumatate de pachet de unt (lasat mai inainte, in bucatarie sa se inmoaie sau pus la cuptorul cu microunde 10 secunde)- se amesteca pina devine o pasta omogena. (Obs. Eu am pus unt din ala mai slab, cu doar 40% grasime).
Se aseaza aceasta pasta pe un celofan uns cu ulei si se intinde (primele dati cind am facut-o, eu am pus ulei de masline, apoi am mai absorbit cu un servetel, sa fie celofanul doar uns. Am folosit aici folie subtire ,
Deasupra punem 250 gr. pate amestecat cu piper (daca vreti), UNT (am pus vreun sfert de pachet, insa a doua oara cind am facut din nou rulada am pus in pate unt doar cit o nuca, in schimb am adaugat mustar si
masline negre- a iesit putin cam moale) si muratura (castraveciori si gogosari- sau ardei copti la borcan, scursi bine, daca nu avem gogosari)- dupa gust.
Peste pate punem un ou sau 2, fierte bine, taiate cubulete (evident,cu galbenus cu tot).Se ruleaza si se da (cu celofan cu tot) la rece ptr o zi Se tine o noapte la frigider, sa fie 'intepenita'

Eu fac rulada asta pe foaie de clatita.Amestec pate, unt, cascaval ras, piper, castraveciori murati (rasi pe razatoare si storsi bine)-toate in cantitati ..dupa ochi... dupa care intind amestecul pe foia de clatita, rulez, tin la frigider pina se intareste si apoi ii tai capetele si fac 2-3 rulouri mici (depinde de marimea foii de clatita).
Puteti face rulada cu brinza telemea amestecata cu unt si marar, sau brinza proaspata cu unt si marar sau orice va trece prin cap (inclusiv kaiser tocat cu gogosari proaspeti tocati).
Pofta buna!

buna fetelor.....ma bucur sa ma aflu si eu printre voi....asa mai invat si eu cate ceva de la voi......va pup si sa ne mai scrieti asa bunatati

Exista varianta ca n loc de pate i msline s folosesc past de ton i past de msline. Plus cacaval i legume, este delicios. Dup gust, se poate aduga foarte puin ceap.

i ntr-adevr, snt excelente n aluat franuzesc.

mmm....interesanta reteta am sa o incerc si eu daca mai aveti retete interesante mai postati ca sunt foarte interesata va pup si pofta buna orice ati gati

imi place mult site-ul...retete simple si bune...cel putn din ce am citit ...am sa incerc si eu...cd nu am chef sa stau multe ore in bucatrie...zi faina!

mda...pare sa fie ceva gustos...merita gustat.

e foarte usor de facut si ff bun!

am nevoie de o reteta de aperitiv pt o masa speciala ma poate cineva ajuta?

ncearc s prepari creveti n avocado. Nu stiu exact ce trebuie s le faci creveilor, dar snt pui pur i simplu peste jumtile da avocado. Ar putea s fie ceva mai scumpi, dar nu exorbitant, sper, dar snt delicioi, foarte hrnitori, i un aperitiv consacrat n Frana. Sper s i se potriveasc. Ocazie special plcut!

Gata, oameni buni! Am salvat ntreg subiectul. Am luat postare cu postare, le-am lipit n Notepad i le-am salvat. De acum, reetele astea nu se mai pierd! :)) Nu de alta, dar gustrile consistente snt delicioase!

Iti multumesc pentru reteta, este excelenta am facut-o este foarte gustoasa

De la: , la data 2008-08-16 21:46:19Eu fac rulada asta pe foaie de clatita.Amestec pate, unt, cascaval ras, piper, castraveciori murati (rasi pe razatoare si storsi bine)-toate in cantitati ..dupa ochi... dupa care intind amestecul pe foia de clatita, rulez, tin la frigider pina se intareste si apoi ii tai capetele si fac 2-3 rulouri mici (depinde de marimea foii de clatita).
Puteti face rulada cu brinza telemea amestecata cu unt si marar, sau brinza proaspata cu unt si marar sau orice va trece prin cap (inclusiv kaiser tocat cu gogosari proaspeti tocati).
Pofta buna!


Am incercat si eu aceasta reteta . CONCLUZIA ?..Mi-a placut f. mult si toti cei care mi-au gustat-o , au apreciat-o. Multumesc pt. reteta si daca mai ai astfel de retete astept cu placere sa le-ncerc.

da,interesante retetele!cred ca aici cu putina imaginatie fiecare poate creea propria reteta!mie imi place f mult "ruladuta "aceea de pui,care practic ar fi un soi de "cordon bleu"...,de ce cordon bleu ...n-am inteles niciodata...dar nu conteaza!reteta mea ar fi urmatoarea,asta in cazul in care cineva ar putea fi interesat...!sa incepem..cu pieptul de pui care se pregateste ca pentru snitele,adica se feliaza pieptul,se bate un pic,se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.pe langa pietul de pui,avem nevoie de casacaval,carnaciori f subtiri,la fel,dupa preferinte ,2-3 castraveciori murati,cateva felii de gogosari la otet.castraveciorii si gogosarii se taie in feliute f subtiri,pe lungime,iar carnaciorii,in functie de grosime se taie in doua ,tot pe lungime,iar daca sunt f subtiri se pot lasa asa.peste bucatica de piept pregatita ca pt snitel si condimentata,se aseaza o feliuta subtire de cascaval,cam cat marimea feliei de carne,iar la mijloc se pune carnaciorul,1-2 feliute de castravecior,1-2 feliute de gogosar,toate acestea variinde in functie de marimea bucatilor de carne.se ruleaza cu grija ,se prind cu scobitori,se dau prin aluat ca pt snitele(acela facut din oua,apa,un pic de faina si condimente dupa gust)si se prajesc in ulei bine incins.se poat manca ca atare,dar se si pot taia felii si aranja pe un platou...veti vedea cat de frumos vor arata ,mai ales pe masa de sarbatori!pofta buna,si sarbatori fericite tuturor!

da,interesante retetele!cred ca aici cu putina imaginatie fiecare poate creea propria reteta!mie imi place f mult "ruladuta "aceea de pui,care practic ar fi un soi de "cordon bleu"...,de ce cordon bleu ...n-am inteles niciodata...dar nu conteaza!reteta mea ar fi urmatoarea,asta in cazul in care cineva ar putea fi interesat...!sa incepem..cu pieptul de pui care se pregateste ca pentru snitele,adica se feliaza pieptul,se bate un pic,se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.pe langa pietul de pui,avem nevoie de casacaval,carnaciori f subtiri,la fel,dupa preferinte ,2-3 castraveciori murati,cateva felii de gogosari la otet.castraveciorii si gogosarii se taie in feliute f subtiri,pe lungime,iar carnaciorii,in functie de grosime se taie in doua ,tot pe lungime,iar daca sunt f subtiri se pot lasa asa.peste bucatica de piept pregatita ca pt snitel si condimentata,se aseaza o feliuta subtire de cascaval,cam cat marimea feliei de carne,iar la mijloc se pune carnaciorul,1-2 feliute de castravecior,1-2 feliute de gogosar,toate acestea variinde in functie de marimea bucatilor de carne.se ruleaza cu grija ,se prind cu scobitori,se dau prin aluat ca pt snitele(acela facut din oua,apa,un pic de faina si condimente dupa gust)si se prajesc in ulei bine incins.se poat manca ca atare,dar se si pot taia felii si aranja pe un platou...veti vedea cat de frumos vor arata ,mai ales pe masa de sarbatori!pofta buna,si sarbatori fericite tuturor!

Reteta Chec aperitiv
Aperitive cu Oua / Aperitive

CHEC APERITIV
Ingrediente:
300 gr. cascaval ras (brinza talamea), 300 gr. parizer(sunca, salam cu sunca), 4 oua fierte tari, 4 oua crude, 3-4 linguri smintina, 3-4 linguri faina, piper dupa gust

Preparare:
Se bat 4 oua cu telul(mixer)se adauga cascavalul ras, parizerul taiat cubulete, smintina, faina, piperul si se omogenizeaza. Tava de chec se tapeteaza cu ulei si faina, se pune jumatate din compozitie, se adauga ouale fierte taiate jumatati si se pune restul de compozitie. Se pune in cuptorul incins si se coace 20 minute (e gata cind se desprinde de pe marginea tavii)

Servire:
Se serveste rece taiat felii
AM GASIT UNDEVA RETETA PE UN SITE ...AM FACUT-O EXCELENTA!!!!!

Cred ca este foarte buna. multumesc pentru idee, am sa fac si eu.
Eu fac un chec de ciuperci f. bun, cu 4 cepe mari taiate marunt si calite putin, peste care se adauga o cutie cu ciuperci. Cand se racesc se amesteca compozitia cu 2 linguri smantana, 5 galbenusuri de ou, 6 linguri faina si condimente.Se da la cuptor intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina 15 min foc mare si 15 min foc redus. E grozav! Pofta buna!

gata am notat-o!!! Merci!!!

Cordon Bleu inseamna Panglica Albastra, si se refera la o decoratie de rang inalt din Franta. Prin denumirea unui fel de mincare dupa "demnitatea" respectiva, bucatarii in cauza au incercat sa sugereze acelasi caracter de virf al retetei. Din cite stiu, Cordon Bleu este un amestec de fripturi de diverse tipuri. Am mincat, dar am fost doar mediu impresionat. Este, in orice caz, o friptura consistenta.

Varianta pentru tiparire   
Mergi la: