HotãrÔri de Anul Nou

La fiecare ţnceput de an obi║nuim sã luãm tot felul de hotãrÔri. Sunt a║a numitele hotãrÔri de Anul Nou. ôAnul acesta mã las de fumat !ö ôAnul acesta mã cãsãtoresc !ö ôAnul acesta vreau sã cÔ║tig mai mul■i bani.ö ôAnul acesta voi slãbi 10 kg.ö

Nu este greu sã iei hotãrÔri de Anul Nou. Pentru unii devine chiar un ritual amuzant. Din pãcate, ei nu se a║teaptã sã producã prea multe rezultate. Si ľ de aceea , nici nu au rezultate. In fiecare an, ceva se ţntÔmplã care le ţncurcã planurile. HotãrÔrea luatã este uitatã ║i omul revine la vechile sale obiceiuri pãguboase , dar confortabile.

Sunã familiar ? Dacã da ľ nu intra■i ţn panicã. Nu continua■i sã vã ţnvinovã■i■i. Accepta■i cã existã o cale de a reu║i. Pute■i ţnvã■a sã lua■i hotãrÔri care dau rezultatele pe care le dori■i.

In primul rÔnd, trebuie sã vede■i hotãrÔrile ca lucruri deja ţndeplinite ║i nu ca solu■ii la probleme. Adicã ľ nu vã gÔndi■i la cele 10 kg pe care vreti sã le da■i jos, ci la corpul suplu,frumos ║i sãnãtos pe care ţl dori■i ║i la sentimentul de bucurie cã ţl ave■i. FocalizÔndu-vã pe probleme - pe ceea ce nu vã dori■i - vã deprimã, vã demoralizeazã. Vã consumã energia in mod inutil. Nu vã mai lasã energie pentru a vã sus■ine hotãrÔrea luatã. In schimb, focalizarea pe rezultatul final, pe transformarea ţn realitate a dorin■ei, vã face sã vã sim■i■i bine. Este foarte angajantã. Vã energizeazã ║i vã sus■ine ţn a ob■ine rezultatele dorite. Si ľlucru surprinzãtor ľ atunci cÔnd te concentrezi pe a crea ceea ce dore║ti, multe din problemele avute dispar .

In al doilea rÔnd, trebuie sã accepta■i cã sunte■i suficient de potrivit, de bun pentru a ob■ine ceea ce dori■i. Nu trebuie sã fi■i altcineva decÔt sunte■i pentru a crea , pentru a vã materializa dorin■a. Nu trebuie sã fi■i Claudia Schiffer pentru a vã bucura de iubire, nu trebuie sã fi■i Bill Gates pentru a vã bucura de bogã■ie. Este suficient cine sunte■i. Desigur ľ trebuie sã ţnvã■a■i unele noi deprinderi ║i strategii , dar pute■i face aceasta fãrã mari eforturi, dacã dori■i cu adevãrat sã reu║i■i. Faptul cã nu ║ti■i ţncã sã vã transforma■i hotãrÔrile ţn rezultate nu spune nimic despre tipul de persoanã care sunte■i. Spune doar cã cã nu ║ti■i cum sã proceda■i ľ deocamdatã. Si ce dacã ? Pute■i ţnvã■a.De aceea sunt cãr■ile, mentorii, cursurile ║i practica. Ele vã pot ajuta sã ţnvã■a■i orice. A║adar- accepta■i-vã a║a cum sunte■i. Invã■a■i sã crea■i. Bucura■i-vã de rezultatele dvs.

In al teilea rÔnd, pune■i ţn practicã tot ce invã■a■i. Nici dorin■a, nici cuno║tin■ele nu sunt suficiente pentru a atinge succesul. Trebuie sã exersa■i crea■ia a║a cum unii exerseazã la pian sau la tras cu pu║ca. Practica dezvoltã capacitatea de a crea con║tient lucrurile si situa■iile pe care le dorim. Practica face ca poten■ialul sã devinã realitate.

Un cunoscut expert motiva■ional spunea recent : ôCei ce nu ţ║i creazã viitorul pe care ţl doresc , trebuie sã ţndure viitorul pe care li-l fac al■ii.ö De aceea este timpul sã deveni■i creatorii propriului dvs. viitor. Acum , la ţnceput de An nou, ave■i ţn fa■ã posibilitatea de a va crea un an a║a cum de mult nu a■i mai avut. Vã doresc un an nou fericit ║i mult succes !

Dr.Silviu Popa
www.StiintaSuccesului.ro
Stiinta_succesului
Postat pe 11 Ianuarie 2010 19:23

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
dieta de 8 ore 10 De la: marusha 9 Septembrie 2013 11:08
dieta in timpul alaptarii 3 De la: deleriumank 16 Decembrie 2014 14:58
Oare reusesc sa slabesc acasa cu programul prezentat de Kudika? 1 De la: ralustef82 6 Februarie 2009 09:15
Mentinerea greutatii dupa dieta 27 De la: garbo_385367 10 Iulie 2014 11:20
capsuni cataratori 1 De la: daniilia 15 Aprilie 2014 23:30
Setari Cookie-uri