Hotãrri de Anul Nou

La fiecare nceput de an obinuim sã luãm tot felul de hotãrri. Sunt aa numitele hotãrri de Anul Nou. Anul acesta mã las de fumat ! Anul acesta mã cãsãtoresc ! Anul acesta vreau sã ctig mai muli bani. Anul acesta voi slãbi 10 kg.

Nu este greu sã iei hotãrri de Anul Nou. Pentru unii devine chiar un ritual amuzant. Din pãcate, ei nu se ateaptã sã producã prea multe rezultate. Si de aceea , nici nu au rezultate. In fiecare an, ceva se ntmplã care le ncurcã planurile. Hotãrrea luatã este uitatã i omul revine la vechile sale obiceiuri pãguboase , dar confortabile.

Sunã familiar ? Dacã da nu intrai n panicã. Nu continuai sã vã nvinovãii. Acceptai cã existã o cale de a reui. Putei nvãa sã luai hotãrri care dau rezultatele pe care le dorii.

In primul rnd, trebuie sã vedei hotãrrile ca lucruri deja ndeplinite i nu ca soluii la probleme. Adicã nu vã gndii la cele 10 kg pe care vreti sã le dai jos, ci la corpul suplu,frumos i sãnãtos pe care l dorii i la sentimentul de bucurie cã l avei. Focalizndu-vã pe probleme - pe ceea ce nu vã dorii - vã deprimã, vã demoralizeazã. Vã consumã energia in mod inutil. Nu vã mai lasã energie pentru a vã susine hotãrrea luatã. In schimb, focalizarea pe rezultatul final, pe transformarea n realitate a dorinei, vã face sã vã simii bine. Este foarte angajantã. Vã energizeazã i vã susine n a obine rezultatele dorite. Si lucru surprinzãtor atunci cnd te concentrezi pe a crea ceea ce doreti, multe din problemele avute dispar .

In al doilea rnd, trebuie sã acceptai cã suntei suficient de potrivit, de bun pentru a obine ceea ce dorii. Nu trebuie sã fii altcineva dect suntei pentru a crea , pentru a vã materializa dorina. Nu trebuie sã fii Claudia Schiffer pentru a vã bucura de iubire, nu trebuie sã fii Bill Gates pentru a vã bucura de bogãie. Este suficient cine suntei. Desigur trebuie sã nvãai unele noi deprinderi i strategii , dar putei face aceasta fãrã mari eforturi, dacã dorii cu adevãrat sã reuii. Faptul cã nu tii ncã sã vã transformai hotãrrile n rezultate nu spune nimic despre tipul de persoanã care suntei. Spune doar cã cã nu tii cum sã procedai deocamdatã. Si ce dacã ? Putei nvãa.De aceea sunt cãrile, mentorii, cursurile i practica. Ele vã pot ajuta sã nvãai orice. Aadar- acceptai-vã aa cum suntei. Invãai sã creai. Bucurai-vã de rezultatele dvs.

In al teilea rnd, punei n practicã tot ce invãai. Nici dorina, nici cunotinele nu sunt suficiente pentru a atinge succesul. Trebuie sã exersai creaia aa cum unii exerseazã la pian sau la tras cu puca. Practica dezvoltã capacitatea de a crea contient lucrurile si situaiile pe care le dorim. Practica face ca potenialul sã devinã realitate.

Un cunoscut expert motivaional spunea recent : Cei ce nu i creazã viitorul pe care l doresc , trebuie sã ndure viitorul pe care li-l fac alii. De aceea este timpul sã devenii creatorii propriului dvs. viitor. Acum , la nceput de An nou, avei n faã posibilitatea de a va crea un an aa cum de mult nu ai mai avut. Vã doresc un an nou fericit i mult succes !

Dr.Silviu Popa
www.StiintaSuccesului.ro
Stiinta_succesului
Postat pe 11 Ianuarie 2010 19:23

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Dieta cura de slabire sanatoasa 10 De la: Medic_Fares 30 Noiembrie 2014 12:52
Untoxin pentru detoxifiere 17 De la: garbo_382147 17 Martie 2017 13:50
slabire sanatoasa 15 De la: mioara2010 26 Aprilie 2013 15:48
Cetona de zmeura - rezultate test 1 De la: sunshinelila 25 Noiembrie 2012 12:46
Ce e de facut cand nicio dieta nu functioneaza ? 46 De la: elenaa_gabriela85 31 Iulie 2015 15:07
Setari Cookie-uri