De ce nu dau rezultate curele de slãbire ?

V-a■i intrebat de ce nu dau rezultate curele de slãbire in cele mai multe cazuri ? Incepi cu entuziasm o dietã despre care ai citit intr-o revistã cã e folositã cu succes de vedeta X. O aplici ║i tu vreme de 4,5,6 sãptãmÔni cu speran■a cã te va readuce de la 62 de kg - cÔt ai acum, la 52 de kg ľ cÔt aveai in urmã cu 2-3 ani. Dacã ai timp ║i ceva bani , mergi in plus de 2 ori pe sãptãmÔnã la sala de fitness ca sã ôtragi de fiareö ║i sã dai jos din kilograme.

Dupã cele 4,5,6 sãptãmÔni observi cã ai slãbit. Dar numai 3 kg ľ ║i atÔt. Acul cÔntarului nu coboarã mai jos. Nici in sãptãmÔna 7, nici in sãptãmÔna 8. Dezamãgitã de acest rezultat modest , sãtulã de regimul alimentar monoton ║i insipid, obositã de efortul fãcut la salã (care ■i-a dat peste cap programul obi║nuit) renun■i in cele din urmã. Gata , nu merge ! Iar la o lunã dupa ce ai renun■at, pui la loc kilogramele pierdute. Si incã unul in plus.

Ai trecut printr-o asemenea experien■ã ? Cuno║ti persoane care au trecut printr-o astfel de experien■ã ? Sunt sigur cã da. Numai eu cunosc personal vreo cinci. Atunci i■i pui intrebarea : de ce nu merge ? De ce nu dã rezultate cura de slãbire ?

Primul lucru pe care trebuie sã il faci cÔnd ai devenit supraponderalã este sã ai o discu■ie cu medicul de familie. Din pãcate, ei au atÔ■ia bolnavi de consultat , incÔt mica ta problemã de greutate nu va primi, de cele mai multe ori, aten■ia cuvenitã. Roagã-l totu║i sã i■i dea o trimitere la un medic endocrinolog. Trebuie sã te asiguri cã nu a apãrut vreo dereglare endocrinã in corpul tãu. In urma na║terii sau din alte cauze. Dacã analizele ║i consultul vor arãta cã totul este normal , bucurã-te. Kilogramele tale in plus nu necesitã un tratament medical.

Necesitã altceva. Necesitã un lucru la care nu te-ai gÔndit vreodatã cã ar trebui sã-l faci. Un lucru pe care nu ■i l-a spus nici medicul, nici nutri■ionistul, nici instructorul de la sala de fitness.

Ce anume ? Sã te concentrezi pe recompensã , ║i nu pe drumul parcurs pentru a o ob■ine. Sã te concentrezi pe ceea ce vrei , ║i nu pe ceea ce trebuie sã faci pentru a avea.

Atingerea formei fizice dorite , recÔ║tigarea siluetei este uneori comparabilã cu escaladarea unui vÔrf de munte. Dacã i■i vei fixa aten■ia asupra dificultã■ilor nenumãrate pe care le vei intÔlni, nu vei ajunge prea departe. Obstacolele te vor obosi ║i te vor demoraliza. PÔnã la urmã renun■i. Drumul e prea greu cÔnd te concentrezi numai pe el.
Secretul este sã te concentrezi pe destina■ia finalã. Pe vÔrful muntelui. Sã te vezi ajuns acolo sus ║i sã te bucuri cã ai reu║it. Dacã te concentrezi pe recompensã , te vei sim■i motivatã, inspiratã , arzÔnd de dorin■a de a o atinge. Drumul ■i se va pãrea firesc ║i mai u║or de parcurs.

In cazul tãu, recompensa este silueta recÔ║tigatã.Intreabã-te de ce vrei sã ai aceastã siluetã. Rãspunsul este foarte important. Dacã ai gãsit mãcar un rãspuns valabil, ai cÔ║tigat deja pe jumãtate partida. Pentru cã, ori de cÔte ori vei fi tentatã sã renun■i, acest de ce te va readuce pe cÔmpul de luptã. Iatã o listã scurtã cu posibile de ce ľ uri : vrei ca so■ul tãu se te placã in continuare , nu doar ca proaspãtã mãmicã ║i gospodinã, dar ║i ca femeie atrãgãtoare ; vrei sã ob■ii un post sau sã i■i pãstrezi postul la o televiziune ; vrei sã fii admiratã in societate ; vrei sã la║i o impresie plãcutã partenerilor de afaceri ║i sã ob■ii astfel contracte cÔt mai profitabile etc.

Dupã ce ai descoperit de ce vrei sã slãbe║ti , vizualizeazã-te in situa■ia in care ai avea 52 de kg ľ ca sã pãstrez exemplul de la inceput. Cautã o pozã mai veche ║i prive║te cum arãtai. Pãstreazã in memorie aceastã imagine ║i revino la ea cÔt mai frecvent posibil.Eventual adaugã la imagine detalii conforme cu gusturile tale actuale.PuneČ-■i o altã rochie sau al■i pantofi. Ideea este ca imaginea ta avÔnd 52 de kg sã i■i parã cÔt mai familiarã. CÔt mai naturalã. Imagineazã-■i sentimentul de bucurie pe care il ai pentru cã greutatea ta este din nou 52 de kg. Te sim■i u║oarã ║i rochia este pu■in cam largã pe tine. Imagineazã-■i admira■ia ║i plãcerea cu care te prive║te so■ul tãu. Nu-i a║a cã te sim■i deja foarte bine ?

Repetã zilnic de cÔteva ori acest exerci■iu de vizualizare, timp de 21 de zile. Cercetãrile au arãtat cã , prin repetare sus■inutã timp de cel pu■in 21 de zile , se poate imprima in mintea subcon║tientã tiparul metal dorit. In cazul tãu , tiparul mental al unei persoane de 52 de kg (chiar dacã acum ai 62 !).

Abia acum po■i incepe dieta alimentarã ║i exerci■iul fizic. Dar, lucru miraculos, poate cã nici nu mai sim■i nevoia unei diete. Automat, sim■i deja cã vrei sã mãnÔnci mai pu■in ║i cã nu mai accep■i anumite alimente sau feluri de mÔncare prea consistente. Dulciurile , ciocolata, inghe■ata nu te mai atrag ca inainte. Sim■i nevoia sã faci ceva exerci■iu fizic , nu neapãrat la salã. Cobori din autobuz cu o sta■ie mai inainte de locul tãu de muncã ║i mergi pe jos. Renun■i sã urci in lift dacã trebuie sã urci doar 3 etaje. Faci o plimbare in parc cu familia in fiecare duminicã.

Incet , incet kilogramele te vor pãrãsi pentru cã tu ■i-ai programat mintea subcon║tientã sã i■i vadã corpul ca avÔnd doar 52 kg. Si, ca un servitor credincios, subcon║tientul va da comenzile necesare in corpul tãu pentru ca tu sã ajungi la 52 kg.
Ti se pare prea frumos ca sã fie adevãrat ? Incearcã .Verificã. Te-ai chinuit cu atÔtea re■ete de slãbire, te-ai infometat ║i te-ai obosit fãrã sã intelegi de ce nu reu║e║ti sã scapi de kilogramele in plus. Acum ║tii in ce consta gre║ala ta. In concentrarea numai pe ce trebuie sã faci ║i nu pe de ce vrei sã faci.

CÔnd am aplicat pe propria persoanã metoda expusã mai sus, aveam ║i eu mici dubii. Greutatea mea era de 75 kg ║i ar fi trebuit sã am doar 68. Dupã 3 luni de cÔnd am inceput, am ajuns la 65. Fãrã dietã, fãrã salã de for■ã. Doar cu noua imagine mentalã pe care i-am comunicat-o subcon║tientului meu ║i cu dorin■a arzãtoare de a reu║i.

Ce am reu║it eu , poate reu║i oricine. Ce am fãcut eu, poate face oricine.
Avem inlãuntrul nostru tot ceea ce trebuie. Bate■i ║i se va deschide. Cere■i si ve■i primi.


Dr.Silviu Popa

www.StiintaSuccesului.ro
Stiinta_succesului
Postat pe 18 Ianuarie 2010 21:53
foarte interesant comentariul facut de dvs.eu sunt in aceiasi situatie. o sa-mi fac o programare la endocrinologie si o sa vad cauza .dupa aceea o sa inarmez cu rabdare si perseverenta in lupta cu kg.
ellyse83
Postat pe 21 Ianuarie 2010 12:12
Buna,
Intr-adevar, focusarea mentala pe anumite lucruri poate face minuni, insa pentru a avea succes in urmarea unei anumite diete, e bine sa se consulte medicul nutritionist care este in masura sa stabilieasca o anumita dieta in functie de particularitatile organismului fiecarei persoane.
De asemenea, miscarea, diminuarea portiilor de mancare sau consumul unor alimente care contin anumite substante menite sa arda grasimile din organism reprezinta niste mici trucuri pentru a slabi armonios si a te mentine la greutatea dobandita.

Iata mai mu;te sfaturi:
http://www.doctorating.ro/forum_doctorating/viewtopic.php?f=5&t=67&sid=cba0559511b0961f6e11b0ef54495c9c

http://www.doctorating.ro/forum_doctorating/viewtopic.php?f=5&t=67&sid=cba0559511b0961f6e11b0ef54495c9c


Monicamm85
Postat pe 1 Iunie 2010 11:48

sunt sigura ca ati incercat de zeci de ori diverse diete sau regimuri care au avut efecte bune mai mult sau mai putin,eu doresc sa ma refer la total altceva mult mai sigur decat orice dieta ,orice regim,,,orice pastila care inunda lumea si internetul ,bani multi se incaseaza si multi se imbogatesc din cauza disperarii kg noastre apasatoare care stau pe noi si ne deranjeaza pana la epuizare.EU MA REFER LA UN STIL DE VIATA..TOATE GRASIMILE SI INCOVENIENTELE NOASTRE FIZICE SI PSIHICE CHIAR VIN DE LA UN STILL DE VIATA GRESIT..PE SEAMA ASTA DOCTORII FARMACIILE ,SI MULTI ALTII PROFITA DE BUZUNARELE NOASTRE FARA CA SA GASIM REZOLVARE TOTALA.ORICE DIETA PRIN INFOMETARE ADUCE REZULTATE SI DUPA CARE ADUCE RAVAGII IN CORPUL NOSTRU INFOMETAT DE SAPTAMANI SI CARE LA UN MOMENT DAT DIN CAUZA NEALIMENTARII VOM DEVENII NEFERICITI,MELANCOLICI,DPRESIVI,AGRESIVI,SI SI MAI MULT OBSEDATI DE GRASIMILE NOASTRE..IN URMA CARUIA NU VOM FACE ALTCEVA DECAT DIN CIUDA A TOT EFORTUL NE VOM SUPRAALIMENTA DIN NOU..SI VOM INCERCA SA NE SATISFACEM GUSTURILE PT A NU MAI FI TRISTI,,DACA IN PLUS AVEM SI STRESS,PROBLEME SENTIMENTALE,,DE SERVICIU..COPII..SOTUL..IN PLUS PE LANGA GRASIMI ..ADIO DIETA ..ADIO SUPLETE..ADIO O VIATA BUNA SI UN SOMN LINISTIT.DECI EU MA REFER LA O VIATA SANATOASA CONSTAND DIN ALIMENTATIE,ODIHNA,SPORT MUNCA SI FT MULTA MUNCA SI DRAGOSTE..IN URMA DRAGOSTEI VINE SI MULTUMIREA DE TOT..MULTUMIREA DE VIATA,DE CUM ARETI ,DE CUM PRIVESTI..ASTA DENOTA SIGURANTA,SIGURANTA IN TINE IN CEL DE LANGA TINE FARA TEAMA CA TE VA ABANDONA,PARASII,ETC,,LUCRU CARE ARE CURSUL LUI ORICUM.BUCURA-TE DE TOT CE FACI AZI SI PLANIFICA IN TOTUL ZIUA DE MAINE FARA SA-TI SCAPE NIMIK..PLANIFICA TOT CE TREBUIE SA FACI DUPA UN PROGRAM BINE STABILIT CU O ZI INAINTE SAU DIMINEATA..E BINE SEARA PT A DOUA ZI..VA VORBESC NU CA UN DOCTOR NICI UN DIETETICIAN CI CA O DOAMNA CARE ARE 44 DE ANI SI CARE LA ACEASTA VARSTA MA MAI POT MENTINE CA SI 28 DE ANI CAP COADA..INCAPAND CU TREZIREA UN EXEMPLU SCURT DINTR-O ZI NORMALA DE VIIATA..TREZIREA CU UN MIC DEJUN DIN FRUCTE CHIAR PUSE PE NOPTIERA..SI APA..MULTA APA PANA LA PLECARE..STICLA DE APA PLATA CU LAMAIE,UN MAR STORS..UN GREFF SI 2 LITRUI DE APA IN FIECARE DIMINEATA,,CAND DORESTI SCHIMBA FRUCTELE..NU LASA SA TE PLICTISESTI DE ACELASI GUST..GRADINA LUI DZEU E FT MARE SI NE DA DIN TOATE P[UNE DOAR MINTEA LA CONTRIBUTIE..DUPA CATEVA MIN DE FRUCTE SI APA CARE POT FI CONSUMATE UMBLAND DE COLO COLO..LA BAIE ,IMBRCANDU-NE,,PRINTRE CELE DE DIMINEATA,UMPLE GURA CU FRUCTE DIN CAND IN CAND SI BEA APA..SA ZICEM CA ASTA A FOST TREZIREA...URMEAZA MICUL DEJUN PANA LA CARE VEI SIMTII MEREU NEVOIA SA MERGI LA WC ASTA ESTE DE FAPT EFECTUL DORIT SI URMARIT DE MINE..DIMINEATA SE POATE PRODUCE O ELIMINARE IN MASA A TOXINELOR ACUMULATE SI O CURATIRE A ORGANISMULUI DAND APA SI ANTIOXIDANTII DE CARE ESTE NEV.IARNA FAC CU CEAI SI LAMAIE..VARA CU APA PLATA TOTDEAUNA LA TEMPERATURA CAMEREI..MICUL DEJUN LANGA O CAFFEA ABURINDA CU LAPTE FARA LAPTE ..CU ZAHAR BRUN..CU MIERE ..ETC CUM VA PLACE ESTE IMPORTANT SA NU O BETI TOATA PE LOC LASAND ACEA CANA SA DEGUSTATI PT MAI MULTE ORE LANGANDU-VA BUZELE DIN CAND IN CAND CU AROMA DE CAFFEA..NELIPSITUL IAURT NATURAL CARE VA PLACE ..CHIAR SI MAI GRAS DACA NU VA PLACE IAURTUL..EVITATI IAURTUL DULCE CU FRUCTE DAR DIN CAND IN CAND SI ACELA POATE FIUI SERVIT CA DESERT.IAURTUL PREFERAT UN FRUCT TAIAT SAU FT FT BUNE FRUCTELE NEGRE DE PADURE SCOASE DIN FRIGIDER SAU CONGELATOR,,NUCI,,SI SI..TARATE..2 LINGURI DE TARATE CONSUMATE LA FIECARE MIC DEJUN ,FIE CU IAURT FIE BAUTE CU CEAI LAPTE APA..ETC..FA DIN ASTA O RETETA PE VIATA ..CONTINUI CU APA.IN MASINA LA SERVICIU STICLA CU APA .PANA LA PRANZ NU EVITA FRUCTELE ,IN GEANTA IN MASINA ORIUNDE FRUCTE APA..LA PRANZ O DOZA DE IAURT SI MANACA CEEA CE DORTESTI..DAR NU PRAJIT..NU GRAS..EVITA ORICE CARNE INAFARA DE PESTE ..CARNEA ESTE SUFICIENTA DE 3 ORI PE SAPTAMANA.EVITA ULEIURILE CARE NU SUNT PRESATE LA RECE SI EVITA GATITUL CU ULEI.ULEIUL SE PUNE LA URMA ORICAREI MANCARI CA ADAUS.MANANCA PAINE DOAR DACA NU AI GARNITURA IN FARFURIE..SALATA LA ORICE MASA..SI INTRE MESE FRUCTE CATE VREI..APA.ADAUGA LA TOATA HRANA SI URMATOARELE ..ULEI DIN PESTE ,CALCIU MAGNEZIU,VIT E VIT C O PERIOADA DE 3 LUNI..CU PAUZA DE O LUNA.SI DUPA CE CA POTI MANCA CAT VREI URMEAZA SPORTUL..ADICA UN SPORT FRECVENT SI NEANTRERUPT..6 LUNI VA FI GREU..DAR NOI SUNTEM CONCEPUTI SA NE MISCAM SA RESPIRAM ASA CUM SI MANCAM.DECI NU MERGE UNA FARA ALTA .NU EVITA MISCAREA IN TOATE SENSURILE..NU FACE UN SPORT PREA GREU DEVENIND OBOSITI NE SCADE ENERGIA,SI MANCAM MAI MULT DECAT INAINTE FARA SA SLABIM.TOTUL LA PUTEREA NOASTRA SI TOTUL DIN PLACERE CEEA CE TRECE PESTE PLACERE DEVINME GREU SI OBOSITOR..NU EVITATI SPORTUL EU RECOMAND TAE BOO PT CA IMP[LICA MUNCA IN ECHIPA,MUZICA,MISCARI CU TOT CORPUL SI REZULTATE,MERSUL PE JOS ALERT.URCAT SCARI .SARITURI ORICAND COPILARESTE ORICAND..INCALTATI MEREU PAPUCI COMOZI SA VA PERMITA MERSUL RAPID ALERT..RESPIRATII INAINTE DE CULCARE CITIND CEVA DESPRE ANTIOXIDANTI,VITAMINE,PLANTE,SI CHIAR SI O CARTE DESPRE HEMEOPATIE..VA VA AJUTA SA VA VINDECATI SINGURI ORICE INFORMATIE CARE NU VINE DIN FARMACII.VA DORESC SUCCES.
garbo160389
Postat pe 14 August 2011 17:02
am o senzatie de deja-vu...parca esti pithya
michelle_
Postat pe 14 August 2011 19:21
nu dau rezultat datorita tzepelor de rasunet in domeniu, precum si datorita iluziei ca daca urmezi o anume "cura" de slabire, poti sa crapi in tine ce-ti vrea sufletzelu'...:D
:))))
eu_geminy
Postat pe 15 August 2011 01:42

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
dieta de 8 ore 10 De la: marusha 9 Septembrie 2013 11:08
Cetona de zmeura - rezultate test 1 De la: sunshinelila 25 Noiembrie 2012 12:46
slabire sanatoasa 15 De la: mioara2010 26 Aprilie 2013 15:48
Apa Minerala !!! 3 De la: Fata_Morgana 17 Aprilie 2012 01:09
Dieta cura de slabire sanatoasa 10 De la: Medic_Fares 30 Noiembrie 2014 12:52
Setari Cookie-uri