V-as ruga daca se poate sa-mi dati un sfat

Buna seara,o sa va spun pe scurt povestea mea....Acum 1-2 ani am divortat iar copilul a ramas la mine,nu mai conteaza din ce motiv am facut-o,cert este ca pana acum cateva luni am primit pensia alimentara la timp.L-am intrebat pe fostul sot dc nu isi achita in continuare datoria fata de copil si raspunsul lui m-a lasat "masca"....ca are alt copil de crescut si ca eu ma descurc fb si fara banii de la el....
Intrebarea mea e : CUM SA-L FAC SA II DEA BANII LA TIMP COPILULUI LUI?

ps intelegerea la divort fost ca el imi va da o suma mult mai mica decat prevede legea fara sa-i pun oprire pe salariu

Va multumesc anticipat pt sfaturi.

albatros
Postat pe 5 Septembrie 2009 23:42
De la: albatros, la data 2009-09-05 23:42:48Buna seara,o sa va spun pe scurt povestea mea....Acum 1-2 ani am divortat iar copilul a ramas la mine,nu mai conteaza din ce motiv am facut-o,cert este ca pana acum cateva luni am primit pensia alimentara la timp.L-am intrebat pe fostul sot dc nu isi achita in continuare datoria fata de copil si raspunsul lui m-a lasat "masca"....ca are alt copil de crescut si ca eu ma descurc fb si fara banii de la el....
Intrebarea mea e : CUM SA-L FAC SA II DEA BANII LA TIMP COPILULUI LUI?

ps intelegerea la divort fost ca el imi va da o suma mult mai mica decat prevede legea fara sa-i pun oprire pe salariu

Va multumesc anticipat pt sfaturi.

draga mea cf legilor in vigoare,el nu poete intrerupe ,trimiterea pensiei!
acest lucru motivat de el se ,face numai cu hotarare judecatoreasca.el poate fi pasibil penal.vb cu un avocat pt un sfat profesional la barou.el are obligatia ,daca e real caare un al doilea copil cu alticineva,sa faca o actiune,de dare in judecata pt micsorarea pensiei,trimisa primului copil.nu el decide suma si intreruperea pensiei.instanta a hotarat,instantsa decide in continuare.lui nu-i intrerupe pensia ,ci se recal culeaza in functie de venitul lui si imprejurari.intotdeauna primul copil are drepturi m,ai mari ca ceilalti.si eu am patit pe vremuri.si nu i-a micsorat pensia.mi-a trimis atata timp cat copilul meu a fost in invatamant.asa ca cere instanteisa il cheme pt neplata pensiei.vb la barou cu un av.o consultatie.si copilul tau aredreptul la pensie.succes!alexa
allexanndrra
Postat pe 5 Septembrie 2009 23:59
Multumesc pt sfat.
Nu m-am exprimat corect ....el are alt copil de crescut dar nu e al lui, ci al tipei cu care locuieste acum
albatros
Postat pe 6 Septembrie 2009 01:01
Probabil ca singura rezolvare e in tribunal si poprire pe salariu.
Micass
Postat pe 6 Septembrie 2009 09:53
iarta-ma ca-mi dau cu parerea,dar totusi, motivele pentru care ai divortat conteaza enorm in astfel de situatii.
roby_cado
Postat pe 7 Septembrie 2009 18:51
Vorbeste cu un avocat,pentru ca ai dreptul sa-l dai in judecata daca nu-ti plateste si la 3 sau 6 luni poti sa-l chemi in judecata pt marirea alocatiei.Cere in instanta sa i se opreasca din salar sau orice alta sursa de venit.Pana una alta copilul e si al lui,iar daca i-a placut sa-l faca sa si plateasca pentru ca are obligatii fata de el,restul il priveste ce creste.
Dalimi
Postat pe 7 Septembrie 2009 19:00
De la: roby_cado, la data 2009-09-07 18:51:10iarta-ma ca-mi dau cu parerea,dar totusi, motivele pentru care ai divortat conteaza enorm in astfel de situatii.

La ce conteaza? II tin cumva de foame si cald COPILULUI? Aici era vorba doar de banii cuveniti LUI. Daca ea a fost sa zicem vinovata, o pedepseste nedand banii COPILULUI? Doh!!!
Micass
Postat pe 7 Septembrie 2009 19:12
te duci la Parchet cu hotararea de divort in care este specificat faptul ca trebuie sa plateasca pensie alimentara, faci o plangere si ai sa vezi ce repede scoate banii!
ana02
Postat pe 7 Septembrie 2009 19:29
Dar daca el nu are servici? ca la mine nu am vazut un leu de la ex-ul pe motiv ca nu avea servici cind am divortat si desi avea hotarire la o suma minima nu a platit niciodata nici un banut.
Ciresica
Postat pe 7 Septembrie 2009 19:32
De la: Micass, la data 2009-09-07 19:12:53
De la: roby_cado, la data 2009-09-07 18:51:10iarta-ma ca-mi dau cu parerea,dar totusi, motivele pentru care ai divortat conteaza enorm in astfel de situatii.

La ce conteaza? II tin cumva de foame si cald COPILULUI? Aici era vorba doar de banii cuveniti LUI. Daca ea a fost sa zicem vinovata, o pedepseste nedand banii COPILULUI? Doh!!!
dar daca ea a plecat de acasa dupa alt barbat,fara a avea vre-un motiv intemeiat pentru a face asta decat"mancarimea"(asumandu-si responsabilitatea si toate riscurile unei astfel de actiuni) ,si ala a lasat-o cu ochii in soare,iar fostul sot incearca sa-si refaca viata,vai steaua lui cum o putea,nu credeti ca ar trebui sa-l lase in pace sa-i plateasca suma asupra careia au cazut de acord?el chiar nu are dreptul la VIATA?,ha?DOH...
roby_cado
Postat pe 7 Septembrie 2009 19:34
De la: Ciresica, la data 2009-09-07 19:32:16Dar daca el nu are servici? ca la mine nu am vazut un leu de la ex-ul pe motiv ca nu avea servici cind am divortat si desi avea hotarire la o suma minima nu a platit niciodata nici un banut.[/qu

si la mine a fost aceeasi situatie, sustinea sus si tare ca nu are din ce plati, etc, la sfatul unui avocat am mers la Parchet, am facut o plangere penala, aia l-au cautat acasa, si i-au pus in vedere ca trebuie sa plateasca. Handicapat nu era, deci trebuia sa se intretina. Deci, a platit pana la urma.
ana02
Postat pe 7 Septembrie 2009 19:37
Roby, tu nu intelegi un lucru: NU CONTEAZA motivele divortului, copilul este si al lui si el are datoria sa se ingrijeasca financiar de el.
Nu copilul a dat divort de parinti, nu?
Ciresica
Postat pe 7 Septembrie 2009 19:38
bineinteles, atata timp cat este incredintat mamei, tatal trebuie sa plateasca pensie alimentara.
ana02
Postat pe 7 Septembrie 2009 19:40
De la: Ciresica, la data 2009-09-07 19:38:46Roby, tu nu intelegi un lucru: NU CONTEAZA motivele divortului, copilul este si al lui si el are datoria sa se ingrijeasca financiar de el.
Nu copilul a dat divort de parinti, nu?
perfect de acord,dar inteleg ca de fapt e vorba de altceva.si anume de a scoate cat mai multi bani de la amaratul ala(in cazul in care motivul divortului e cel pe care l-am scris mai sus).deci...,el inselat,el distrus pentru ca i-a fost luat copilasul de langa el,el umilit,el...bla bla bla,si tot el sa plateasca(eventual sa-i intretina si iubitul).nu e totusi prea mult?intreb si eu...
roby_cado
Postat pe 7 Septembrie 2009 19:45
atata timp cat plateste numai datoria catre copil, nu vad care e problema!
ana02
Postat pe 7 Septembrie 2009 19:51
Nu divortul nu a fost ca mi-am gasit pe altcineva,am incercat de f multe ori sa-l fac sa inteleaga ce am nevoie pe fostul sot,dar el avea "doape in urechi"si nu ma asculta niciodata,iar cand si-a scos "doapele"a fost mult prea tarziu....
albatros
Postat pe 7 Septembrie 2009 19:53
Ana, e inutil sa incerci sa-l faci pe Roby sa inteleaga. El in afara de ura (nu impotriva nevestei ci a faptului ca a fost lasat cu ochii in soare) din sufletul lui si propria persoana nu vede nimic altceva.
Si e pacat ca e tinar si ar vrea sa-si refaca viata dar cu o asa atitudine...e greu.
Ciresica
Postat pe 7 Septembrie 2009 19:55
De la: ana02, la data 2009-09-07 19:51:05atata timp cat plateste numai datoria catre copil, nu vad care e problema!
iti spun eu care e problema draga mea...,datorita legii asteia nenorocite care nu ia in calcul adulterul atunci cand se incredinteaza minorul,"datoria"fata de copil variaza in functie de venit,ci nu in functie de necesitatile copilului.intelegi acum?,iar asta e speculata la maxim de de cele mai multe "mamici"..
roby_cado
Postat pe 7 Septembrie 2009 19:59
De la: albatros, la data 2009-09-07 19:53:48Nu divortul nu a fost ca mi-am gasit pe altcineva,am incercat de f multe ori sa-l fac sa inteleaga ce am nevoie pe fostul sot,dar el avea "doape in urechi"si nu ma asculta niciodata,iar cand si-a scos "doapele"a fost mult prea tarziu....
erai deja indragostita de un altul...?
roby_cado
Postat pe 7 Septembrie 2009 20:00
De la: ana02, la data 2009-09-07 19:51:05atata timp cat plateste numai datoria catre copil, nu vad care e problema!


Cred ca nu ai fost atenta de 6-7 luni nu a mai platit deloc...Eu nu ii cer bani pt mine pt ca ma descurc cu ce castig eu,dar faptul ca el are o datorie fata fiisu pe care nu si-o achita....Nu vreau sa fiu rea sa ajung la plangeri penale,incerc sa-l fac sa inteleaga ca e datoria lui fata de copilul lui....
albatros
Postat pe 7 Septembrie 2009 20:00
NU
albatros
Postat pe 7 Septembrie 2009 20:01
Draguta mea in mod evident lui nu-i pasa de asta.E un capitol incheiat.Daca tu vrei neaparat asta desi te descurci nu cred ca vei putea obtine batandu-i obrazul.Tot la lege ajungi.
blanca
Postat pe 7 Septembrie 2009 20:05
De la: Ciresica, la data 2009-09-07 19:55:28Ana, e inutil sa incerci sa-l faci pe Roby sa inteleaga. El in afara de ura (nu impotriva nevestei ci a faptului ca a fost lasat cu ochii in soare) din sufletul lui si propria persoana nu vede nimic altceva.
Si e pacat ca e tinar si ar vrea sa-si refaca viata dar cu o asa atitudine...e greu.
lasat cu ochii in soare?la atat se rezuma o astfel de situatie?.draga mea...,nu e vorba de o despartire intre adolescenti sa poti spune "lasat cu ochii in soare".dar ce sa facem..?,unele asa gandesc,si se si mandresc cu asta..
roby_cado
Postat pe 7 Septembrie 2009 20:06
mai, robi esti turc, tatar sau chinez? nu intelegi? doi oameni se despart din diverse motive. nu conteaza care insa, nu se despart si de copii. ca raman la mama sau la tata, celalalt are obligatia morala sa-i ajute.

e si normal asa. e copilul tau si-l iubesti.

asa ca , lasa mistoacele astea de doi bani cu amaratul care abia isi trage zilele. are copil, e al lui , trebuie sa faca in asa fel ca acesta sa nu plateasca pentru greselile parintilor. clar? ce tot o invarti si o sucesti?
si_totusi
Postat pe 7 Septembrie 2009 20:07
De la: Ciresica, la data 2009-09-07 19:55:28Ana, e inutil sa incerci sa-l faci pe Roby sa inteleaga. El in afara de ura (nu impotriva nevestei ci a faptului ca a fost lasat cu ochii in soare) din sufletul lui si propria persoana nu vede nimic altceva.
Si e pacat ca e tinar si ar vrea sa-si refaca viata dar cu o asa atitudine...e greu.fiecare stie cel mai bine ce simte, insa motivul divortului nu are nici o legatura cu un copil care nici o vina ca parintii lui s-au despartit. Copilul oricum trebuie harnit, spalat, imbracat, etc.
ana02
Postat pe 7 Septembrie 2009 20:07
De la: roby_cado, la data 2009-09-07 19:59:01
De la: ana02, la data 2009-09-07 19:51:05atata timp cat plateste numai datoria catre copil, nu vad care e problema!
iti spun eu care e problema draga mea...,datorita legii asteia nenorocite care nu ia in calcul adulterul atunci cand se incredinteaza minorul,"datoria"fata de copil variaza in functie de venit,ci nu in functie de necesitatile copilului.intelegi acum?,iar asta e speculata la maxim de de cele mai multe "mamici"..

da,nu se tine cont de necesitatile copilului... eu iti repet ca nu am insistat sa-i se puna oprire pe salariu pt suma care statul spune(25% din salariu),ci l-am lasat sa-i dea copilului cat a vrut el.Te asigur ca e mult mai putin .....
albatros
Postat pe 7 Septembrie 2009 20:08
De la: albatros, la data 2009-09-07 20:00:59
De la: ana02, la data 2009-09-07 19:51:05atata timp cat plateste numai datoria catre copil, nu vad care e problema!


Cred ca nu ai fost atenta de 6-7 luni nu a mai platit deloc...Eu nu ii cer bani pt mine pt ca ma descurc cu ce castig eu,dar faptul ca el are o datorie fata fiisu pe care nu si-o achita....Nu vreau sa fiu rea sa ajung la plangeri penale,incerc sa-l fac sa inteleaga ca e datoria lui fata de copilul lui....daca o sa-i bati obrazul, o sa astepti mult si bine banii copilului tau. Eu pana nu am luat masuri, nu s-a intamplat nimic. De abia cand s-a vazut strans cu usa, a platit.
ana02
Postat pe 7 Septembrie 2009 20:10
De la: albatros, la data 2009-09-07 20:08:33
De la: roby_cado, la data 2009-09-07 19:59:01
De la: ana02, la data 2009-09-07 19:51:05atata timp cat plateste numai datoria catre copil, nu vad care e problema!
iti spun eu care e problema draga mea...,datorita legii asteia nenorocite care nu ia in calcul adulterul atunci cand se incredinteaza minorul,"datoria"fata de copil variaza in functie de venit,ci nu in functie de necesitatile copilului.intelegi acum?,iar asta e speculata la maxim de de cele mai multe "mamici"..

da,nu se tine cont de necesitatile copilului... eu iti repet ca nu am insistat sa-i se puna oprire pe salariu pt suma care statul spune(25% din salariu),ci l-am lasat sa-i dea copilului cat a vrut el.Te asigur ca e mult mai putin .....
din cat...
roby_cado
Postat pe 7 Septembrie 2009 20:11
Roby ,zau, de la un moment incolo comentariile tale pe tema cad in penibil .
E pacat sa n-ai o urma de respect pentru oameni in genere si pentru un om pe care l-ai iubit la un moment dat cu atat mai mult.
Pe nimeni nu-l mananca nicaieri. Suntem oameni, si avem nevoi omenesti . Sexul si dragostea sunt intre aceste nevoi. nu e nimeni vinovat ca unii nu descopera modul de functionare ca sa ma exprim tehnic al acestora, culmea, la un om pe care credeau ca-l cunosc .
Iar moralitatea unuia si-a altuia nu e ceva ce se discuta en-gros. Mereu detaliile fac diferenta ..
blanca
Postat pe 7 Septembrie 2009 20:12
mai "pasarica"..,ia enerveaza-te tu,dute cu nenorocitul ala la tribunal,pune-l sa faca o cerere de reancredintare a minorului,da-i copilul lui,si ai scapat de un stres care te macina si in somn(cred)...,banii lui...
roby_cado
Postat pe 7 Septembrie 2009 20:15

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Nu stiu pe care sa il aleg...Helpppppppp 84 De la: garbo271017 28 Februarie 2013 12:28
O iubire bolnava intre o femeie si un barbat tanar?! 66 De la: garbo226170 17 Octombrie 2012 15:34
la ce sa astept? 19 De la: scumpa31 15 Februarie 2011 08:51
Prietena mea ma parasit..motiv religia va rog sa cititi 4 De la: garbo_476876 15 Octombrie 2017 11:56
povestea mea 15 De la: bluelight 5 Decembrie 2009 08:33
Setari Cookie-uri