Viata dupa divort

ei ,nici o despartire nu poate fi frumoasa, nici eu nu sunt fana lui Paler, insa...decat sa lasam rana sa dea in cangrana, mai bine amputam scurt si total!
lady_corina
Postat pe 13 August 2009 09:22
mai oameni buni, despartirea e ultima decizie pe care o poate lua un cuplu! cat mai exista ceva, cat de marunt acolo, niste oameni normali s-ar stradui sa repare.
nu-i neg valoarea lui paller, da' se mai zice ca unde-i minte multa e si prostie...
pik_nik
Postat pe 13 August 2009 09:23
elade, ca trebuia sa spuna paler. e ceva de bun simt . asta spune si nea gheorghe din varful muntelui, daca-l intrebi
si_totusi
Postat pe 13 August 2009 09:23
Totusico, esti suparata azi?
lady_corina
Postat pe 13 August 2009 09:25
ce ma poate pe mine enerva reparatul asta? ce sa repari? cand nu mai merge, nu mai merge.

cine repara, traieste o viata in scartzaieli

acu, depinde si ce ai de reparat. sunt lucruri marunte peste care se poate trece usor. insa, cand intervin cele serioase, tot la despartire se ajunge. numai ca pierzi timp, consumi nervi nervosi si ai toate sansele sa dai buna ziua la gaste pe strada
si_totusi
Postat pe 13 August 2009 09:26
evident, pik, era vorba despre situatia in care ai epuizat toate metodele de a salva casnicia...
lady_corina
Postat pe 13 August 2009 09:26
de ascord pikule,da' cred ca nici resuscitare nu poti sa-i faci de prea multe ori.
eladaela
Postat pe 13 August 2009 09:26
de obicei unul din cei doi inca mai are ceva in suflet si mai spera...incearcatot ce-oi sta in putinta sa reaprinda...scanteia in celalalt care poate-i deja in alta...luntre...
lady_corina
Postat pe 13 August 2009 09:29
pai suferi dupa divort daca l-ai iubit..eu abia asteptam sa se termine ceva ce nu mai avea culoare deloc..
AGAPI_MOU
Postat pe 13 August 2009 12:05
Totusico sunt oameni care vad negru pe alb ca nu merge ceva si n-au curaj sa recunoasca.... stiu ca tot lasitate se cheama dar ea exista . Si nu de putine ori ...
blanca
Postat pe 13 August 2009 12:24
eu cred ca doare cel mai tare ura care rabufneste in momentul cind il vezi....ura care era odata dragoste citi se despart la noi frumos???????fara plasa cu reprosuri ....
nazirra
Postat pe 13 August 2009 15:01
totusico! respecte pt ceea ce gandesti
angel_oldmit
Postat pe 13 August 2009 15:12
cand se ajunge la divort e clar ca sunt probleme.
e normal ca macar unul din cei doi,daca nu amandoi, sa sufere si probabil sa isi doreasca sa se razbune.
cred ca in aceasta situatie depinde de fiecare persoana...
eladaela
Postat pe 13 August 2009 15:14
eu cred ca oricum sint probleme .dar cind nu mai poti sa suporti divortezi
nazirra
Postat pe 13 August 2009 15:27
ma intreb cateodata ce au avut in comun 2 oameni de au decis sa se casatoareasca. din perspectiva asta, multe divorturi nu ma mira.
anticenzura
Postat pe 13 August 2009 22:17
Uneori, pornesti la drum cu multe in comun, dar le pierzi pe traseu...doi alergatori de cursa lunga ce uita ca trebuie sa se ajute unul pe celalalt pentru a ajunge la destinatia finala....
"mananci un sac de sare" si nu ajungi sa te cunosti cu adevarat, poate, niciodata...
..ce frumos si romantic a fost, ce noroi si urat a ramas...

...sa pastrezi o casnicie, e nevoie de doi..
daria_
Postat pe 13 August 2009 22:38
se pierd din neglijenta, "de la sine" (un fel de proces natural) sau cum? dk tot am mancat un sac de sare, sa stiu si de ce
anticenzura
Postat pe 14 August 2009 18:40
De la: no_identify, la data 2009-07-26 16:47:47Divortul este un nou inceput.
Am trecut printr-un divort si nu am simtit nici o durere nici o dezamagire, nici o pierdere, din contra, m-am simtit foarte eliberata de o povara si anume un barbat care bea non stop si pentru care munca nu exista.
Nu am regretat si nu regret nici o clipa ca am facut acest pas.
Nu merita sa ne complacem in relatii ratate de dragul obisnuintei sau mai rau, pentru copii. Este cea mai mare greseala pe care o poate face o femeie.
Nu sunteti fericite cu barbatul respectiv, NEXT ce mama naibii O VIAT AVEM.
mile
Postat pe 14 August 2009 22:40
veata dupa divort este un lucru extrem de periculoasa fin si copii cum am avut si eu sa stiti ca mea fost foarte rau alta veata nu am putut sa refac din cauza ca am avut 4 copii si erau foarte mici intre 10 ani ,6 ani, 2 ani,1 an.Si sincer copii cereau pe tata lor si eu a trebuit sa ma impac cu el desi era un om dur si bautor si asa am crescut pe copii,iar pe el de 2 ani am ingropat finca a murit,si am dus o viata grea si nu am putut sa imi refac viata finca eram preocupata cu cresterea copiilor iar acuma sunt batrana am 51 de ani este greu sa incep o relatie cu cineva si sa nu uit sunt singura finca copii au plecat fiecare la casa lor dar eu nu ma sinpt sa incep o viata finca imi este frica si nu as pute sa ma obisnuiesc cu un partner in viata mea de acea am scris sa va scriu cum este dupa divort dar poate la alti au noroc.
POPAURELIA_50
Postat pe 15 August 2009 03:20
o problema ar putea fi: daca si next este la fel? daca barbatii ie porci, de cate ori tre' sa divortezi pana dai de cel bun?

ce primeaza intr-o relatie? compatibilitatea fizica? psihologica? economica :D

cati dintre cei pe care ii cunoasteti au fost interesati sa isi faca niste teste de compatiblitate cu partenerul? daca le sugerezi "inainte", e jale, ca sunt aprinsi si iti raspund ca se iubesc si e suficient... curand isi dau ei seama ca nu a fost suficient.

putem discuta pe cazuri concrete si, adevaru' e, ca in majoritatea lor divorturile sunt mai mult decat justificate.

problema este ca afectivitatea are dinamica ei, ce nu intelege nimic din logica rationala, iar de multe ori suferinta poate fi mare...

concluzia mea: (1) "preventia" e de baza, tinerii ar trebui educati sa caste bine ochii inainte de casatorie; (2) divortul e inevitabil de cele mai multe ori in situatiile respective (de facto); (3) fiecare trebuie sa-si gaseasca ulterior cele mai bune strategii de reechilibrare; (4) dupa divort trebuie evitate cu orice pret greselile facute in cadrul relatiei/ relatiilor anterioare esuate.

anticenzura
Postat pe 15 August 2009 03:27
De la: POPAURELIA_50, la data 2009-08-15 03:20:02veata dupa divort este un lucru extrem de periculoasa fin si copii cum am avut si eu sa stiti ca mea fost foarte rau alta veata nu am putut sa refac din cauza ca am avut 4 copii si erau foarte mici intre 10 ani ,6 ani, 2 ani,1 an.Si sincer copii cereau pe tata lor si eu a trebuit sa ma impac cu el desi era un om dur si bautor si asa am crescut pe copii,iar pe el de 2 ani am ingropat finca a murit,si am dus o viata grea si nu am putut sa imi refac viata finca eram preocupata cu cresterea copiilor iar acuma sunt batrana am 51 de ani este greu sa incep o relatie cu cineva si sa nu uit sunt singura finca copii au plecat fiecare la casa lor dar eu nu ma sinpt sa incep o viata finca imi este frica si nu as pute sa ma obisnuiesc cu un partner in viata mea de acea am scris sa va scriu cum este dupa divort dar poate la alti au noroc.

Norocul si-l face omul. Am mai spus asta, dar repet: daca vezi ca nu te intelegi deloc cu un om, ca e betiv si te bate,e tc, tu in loc sa vezi ce e de facut sa fugi unde vezi cu ochii de el ii trantesti 4 copii si apoi te plangi ca din cauza lor n-ai plecat. Doamne, care n-am avut noroc. Pe cuvant daca am sa inteleg vreodata. Parerea mea e ca ti-o meriti ca tare prost ai gandit.
Micass
Postat pe 15 August 2009 08:34
of,of ...lume necajita, micass.

e trist sa crezi ca nu meriti mai mult!
blanca
Postat pe 15 August 2009 08:40
Necajita la minte mieluto. Tu daca ti-ai lua boxul in fiecare zi i-ai mai tranti inca 3 copii? Stiu ca pe vremea aia era mai greu sa te desparti dar nu faci o tarla de copii ca apoi sa iti vina mai greu sa te desparti.
Si da, sunt de acord ca fiecare plateste pentru greselile lui. Intr-un fel sau altul roata se intoarce. Si eu am platit sa nu crezi ca nu. Si stiam de fiecare data ca mi-o merit. Nu m-am cramponat si nici nu m-am plans ci doar am incercat sa nu mai gresesc la fel.
Micass
Postat pe 15 August 2009 08:49
eu nu micass.
dar ma gandesc ce viata a avut si pana atunci daca i s-a parut acceptabil. si ma mai gandesc ca e tare trist sa ajungi la 50 de ani si sa nu poti sa ai putina incredere.
..in bataia vantului...
blanca
Postat pe 15 August 2009 08:52
Ai dreptate in privinta reparatului, eu am fost in aceasta situatie si am tot reparat ani buni dar............. I/mi pare rau dupa fiecare secunda pierduta cu reparatul. Viata dupa divort?
e foarte frumoasa, uneori nu/mi vine sa cred ca se poate si altfel. M/am schimbat total, parca sunt alt om, binenteles in bine. Ce nu merge, nu merge.
garbo036466
Postat pe 15 August 2009 08:55
E trist intradevar, posibil ca eu sa nu inteleg oamenii slabi. Chiar imi pare rau ca nu pot avea intelegere pentru ei. Dar sunt adepta asumarii greselilor in viata si a incerca sa faci ceva sa revii la un drum pe care ti-l doresti. Nu pot sa spun: "ce rau in pare ca ai ajuns in situatia asta", pentru ca stiu ca doar din cauza ei a ajuns asa. Asta e. Acum sa incerce sa isi revina si sa vada ce e de facut in continuare. Daca te plangi pentru anii care ti-au trecut aiurea, nu ii mai aduci inapoi ci doar te amarasti mai rau cand iti dai seama de prostie.
Micass
Postat pe 15 August 2009 08:58
ai dreptate. dar cred ca un moment de intelegere ii lasa sa isi traga sufletul.
daca pleaca din palme si ajung in altele ....nu stiu cata dorinta de a lupta mai gasesc in ele.
blanca
Postat pe 15 August 2009 09:07
De ce sa ajungi in altele? Aici ajungem iar cu repetarea greselii.
Micass
Postat pe 15 August 2009 09:10
nu cred ca cineva isi dreste sa greseasca,dar uneori se intampla
eladaela
Postat pe 15 August 2009 09:11
ma refeream la cele ale ascultatorilor
blanca
Postat pe 15 August 2009 09:14

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Vine despartirea.. am o atitudine ok? 1 De la: Flatten 9 Octombrie 2018 10:15
a doua sansa a doua viata 11 De la: elodia 19 Septembrie 2011 19:57
cea mai grea decizie din viata mea 442 De la: anisoaraf 16 Ianuarie 2010 20:03
NU MAI SUPORT 20 De la: calinca 28 Noiembrie 2011 14:21
despartirea un hop peste care nu pot sa trec 55 De la: burghy 24 Aprilie 2010 11:14
Setari Cookie-uri