Casatorie sau concubinaj?

Eu cred ca greseala e tocmai cind iti pui toate problemele astea.Ca e ca si in poveste cu drobul de sare.
Carpe diem si cine stie cine o muri primul, cine mosteneste pe cine si cite altele.
Casatoria nu este o investitie decit de sentimente, asa vad eu lucrurile.
Aemulus
Postat pe 23 Aprilie 2009 23:23
citind tot ce s-a postat trag concluzia ca casatoria trebuie sa fie un busines :sa ai o polita in alb,sa iti asiguri viitorul,sa ai ce imparti etc.Sincer nu mai inteleg de ce se mai exista fraza aia la bine si la rau sau mai rau mergi si te cununi si la biserica daca astea sunt considerentele cred ca este mai ok concubinajul te scuteste de complicatii urate la divort.
Iar proprietatile ti le poti achizitiona din start50-50 % pe cand la un partaj pornesti de la 50-50 dar poti ajunge si 30-70.Eu nu cred ca petecul ala de hartie te face mai fericit sau iti ofera un alt statut in socitate si nu iti ofera garantie ca partenerul tau va fi pe viata sau ar fi posibil ca tu sa iti gasesti o alta mare iubire in principiu nimic nu este pe viata decat copii in rest totul e relativ
garbo000057
Postat pe 28 Aprilie 2009 16:21
cam asa este,aici in Romania daca nu esti isterata si nu ai banul tau pus deoparte,casa ta,din care sa plece el,nu tu ,esti expusa riscului sa te manance viermii in strada.Pt ca el,maria sa BARBATUL CU CASA,TE DA PE TINE AFARA,SI DUPA ACEEA EL CHEFUIESTE CU PRIETENII PINA-N ZORI ,SI TU TREMURI IN STRADA CA PROASTA CA TE-A DAT AFARA.TRAIM IN ROMANIA,TARA TUTUROR POSIBILITATILOR,NU IN AMERICA,ASA CA REVENITI-VA DOAMNELOR,
pusy_aol
Postat pe 6 Mai 2009 15:37
cel mai inteligent raspuns!!
luc70
Postat pe 6 Mai 2009 22:42
corect
ammandina
Postat pe 7 Mai 2009 15:29
De la: pusy, la data 2009-05-06 15:37:47 cam asa este,aici in Romania daca nu esti isterata si nu ai banul tau pus deoparte,casa ta,din care sa plece el,nu tu ,esti expusa riscului sa te manance viermii in strada.Pt ca el,maria sa BARBATUL CU CASA,TE DA PE TINE AFARA,SI DUPA ACEEA EL CHEFUIESTE CU PRIETENII PINA-N ZORI ,SI TU TREMURI IN STRADA CA PROASTA CA TE-A DAT AFARA.TRAIM IN ROMANIA,TARA TUTUROR POSIBILITATILOR,NU IN AMERICA,ASA CA REVENITI-VA DOAMNELOR,


Dar in America cum o fi? Acolo il da EA afara pe EL si chefuieste ea cu prietenele pina in zori?
Aemulus
Postat pe 7 Mai 2009 19:01
Oficial sau neoficial? Cum preferi?
cercelmarilena
Postat pe 21 Mai 2009 13:49
concubinaj, apoi casatorie...neaparat... pentru ca asa ne place si asa vrem...si pentru alte multe motive
mia79x
Postat pe 21 Mai 2009 16:49
Asa este ,,,nimic nu este pe viata,totul se poate schimba....
Si nu peticul de hartie te tine legat......alt "peti' o face!!!!
TEODORRD
Postat pe 22 Mai 2009 05:06
Daca unora le repugna oficializarea relatiei din diverse motive, sunt si multi care traiesc impreuna o viata lipsita de fericire in virtutea certificatului de casatorie, altii care sunt adulterini in timp ce sunt casatoriti si altii care mizeaza pe statutul social de persoana casatorita.
Universul uman este fascinant..iar viata un sir de compromisuri..
Eu as numi certificatul de casatorie documentul care te face sa te gandesti la COMPROMIS, iar compromisul este greu de acceptat in prima faza a iubirii.
Dragostea in forma ei tumultoasa dureaza 3 ani- spun specialistii;as zice ca termenul are legatura cu schimbarile individuale pe care le putem tolera in aceasta perioada.
Dupa aceasta perioada sentimentele capata alte valente la fiecare cuplu in parte, apar copiii, responsabilitatile uneori apasa pentru ca nu stim de la inceput reteta perfecta a impartirii lor, reactia fiecarui individ la toate aceste "agresiuni"este diferita si uneori surprinzatoare pentru celalalt, trebuie sa facem uz de intelegere, toleranta, compromis; poate ca nu dam bir cu fugitii din prima tocmai pentru ca ne aducem aminte de 'document'.
Si asta pentru ca nu toti avem norocul sa ne gasim partenerul ideal si sa traim fericiti pana la adanci batraneti...
sandaelenus
Postat pe 19 Iunie 2009 21:21
Casatorie ,nu concubinaj.
Dar daca persoana iubita are alta parere in iubire nu se cerseste se ofera . Nu stiu daca va dura cat va dura relatia .Iubirea poate dura toata viata si atunci este o problema ,concubinajul nu cred.maria
garbo005851
Postat pe 24 Iunie 2009 11:31
adica daca nu te casatorsti risti sa te arunce in strada chiar daca se traieste in concubinaj exista o multime de posibiliti sa ramana si ;saraca femeie ;cu ceva
yavrum
Postat pe 24 Iunie 2009 11:50
Ador sa fiu casatorita si rad ca toanta cand ma gandesc cate nopti am visat urat din cauza ei si cate scenarii idioate a plasmuit imaginatia mea. Casnicia si casatoria? Or fi ele demodate si stupide, dar prin ele tu, ca femeie demodata, casatorita, indragostita si iubita, experimentezi cea mai frumoasa si sexy stare de spirit. ...:sml-happy014
sophia
Postat pe 4 Iulie 2009 13:52
Unde dragoste nu e, nu conteaza hartia.
daria_
Postat pe 6 Iulie 2009 01:07
Ba da.Si cu dragoste, si fara ea, tot ti se face foame si la sfarsit, cu ce te stergi la gurita?
Ioana007
Postat pe 6 Iulie 2009 16:13
Eu sunt pentru casatorie,insa inainte de a face pasul trebuie sa deschizi ochii, pavilioanele urechii, ochii si inima si sa intelegi daca este cazul sa faci pasul.mie nu mi-a luat mult sa stiu ce vreau(doar vreo trei luni) si am ajuns la 29 de ani impreuna.Ceea ce am facut inainte de a semna,a fost o discutie in care sa lamurim clar aspecte principale:fara-batai,ca nu semnez pentru ele,iar in cazul in care a gasit pe altcineva si crede ca va fi mai fericit ,de comun acord divortam.Fara circ,mai ales daca sunt copii,ei trebuie sa stie caau mama si tata numai ca stau separat.Nu trebuie chinuiti si nici separati.Sa nu spuna cineva ca nu exista discutii,dar daca sti sa vorbesti,caci vorba dulce mult aduce,poate dura o casnicie mult si bine.
Dalimi
Postat pe 7 Iulie 2009 09:46
Eu sunt pentru casatorie,insa inainte de a face pasul trebuie sa deschizi ochii, pavilioanele urechii, ochii si inima si sa intelegi daca este cazul sa faci pasul.mie nu mi-a luat mult sa stiu ce vreau(doar vreo trei luni) si am ajuns la 29 de ani impreuna.Ceea ce am facut inainte de a semna,a fost o discutie in care sa lamurim clar aspecte principale:fara-batai,ca nu semnez pentru ele,iar in cazul in care a gasit pe altcineva si crede ca va fi mai fericit ,de comun acord divortam.Fara circ,mai ales daca sunt copii,ei trebuie sa stie caau mama si tata numai ca stau separat.Nu trebuie chinuiti si nici separati.Sa nu spuna cineva ca nu exista discutii,dar daca sti sa vorbesti,caci vorba dulce mult aduce,poate dura o casnicie mult si bine.
Dalimi
Postat pe 7 Iulie 2009 09:46
Nu cred ca are importanta daca esti casatorit sau nu si nici nu iti ofera un statut in plus in societate acel act importanta este relatia pe care o ai sa fie nemaipomenita sa stii sa comunici cu persoana de langa tine .Pacat ca sunt cupluri mai ales doamnele care tin mult la cea ce vede lumea -la ambalaj-si nu inteleg ca este mai important sa fii fericit sa te intorci cu drag acasa sa stii sa oferi si sa primesti.Daca nu ai parte de astea in viata mai bine renunti si cauti in alta parte viata este prea scurta si nu merita sa nu fii fericit.
garbo000057
Postat pe 7 Iulie 2009 17:11
Casatoria, iti ofera o oarecare siguranta, si poate fi monitorizata de altii.Cand persoanele implicate intr-o relatie, sunt singure, poate sa se intample ca si in credinta.Unele cred, altele nu.Daca relatia merge bine, cui ii pasa?
Ioana007
Postat pe 8 Iulie 2009 08:59
cui ofera siguranta casatoaria?ce-l va impiedica pe el sau ea insele nimic.A ba da va avea sigur la cine sa se intoarca dupa o nebunie si culmea i se va parea normal un astfel de comportament.Casatoria nu da nici o siguranta iar copii nu sunt un motiv pentru a suporta un partener infidel.
garbo000057
Postat pe 8 Iulie 2009 17:02
De la: garbo000057, la data 2009-07-08 17:02:16cui ofera siguranta casatoaria?ce-l va impiedica pe el sau ea insele nimic.A ba da va avea sigur la cine sa se intoarca dupa o nebunie si culmea i se va parea normal un astfel de comportament.Casatoria nu da nici o siguranta iar copii nu sunt un motiv pentru a suporta un partener infidel.

corect insa cu precizarea ca fiecare decide daca accepta un astfel de comportament din partea partenerului de viata sau nu. daca partenerului i se pare normal un astfel de comportament atunci trebuie sa se astepte ca o va face din nou.iar in privinta copiilor , perfecta dreptate.nu sunt nici un motiv si nici o scuza pentru a accepta asa ceva. sunt mii de copii care au crescut fara unul dintre parinti si pentru asta nu sunt nici handicapati si nici nu au ramas cu sechele. parerea mea este ca o femeie care ramane langa un barbat numai pentru "binele copiilor" ar trebui sa fie constienta ca face un rau major obligandu-i sa traiasca intr-o casa in care domneste tensiunea si certurile.asa ca mai bine mama singura si cu liniste alaturi de copii decat mama cu un sot agresiv sau infidel si cu niste copii care au de suferit pe langa.
sandy_bell
Postat pe 8 Iulie 2009 17:32
De la: Ioana007, la data 2009-07-08 08:59:04Casatoria, iti ofera o oarecare siguranta, si poate fi monitorizata de altii.Cand persoanele implicate intr-o relatie, sunt singure, poate sa se intample ca si in credinta.Unele cred, altele nu.Daca relatia merge bine, cui ii pasa???
Or fi ele demodate si stupide, dar prin ele tu, ca femeie demodata, casatorita, indragostita si iubita, experimentezi cea mai frumoasa si sexi stare de spirit !!!
sophia
Postat pe 8 Iulie 2009 19:09
pot sa spun din proprie experienta ca cel mai mult de suferit au copiii intr o relatie in care parintii nu se mai inteleg.ce rost are sa mergi acasa cand stii ca mama iit spune aceeasi poveste despre comp tatalui sau tata despre cel al mamei si i auzi mereu certandu se?? orice altceva e mai putin imp decat problema lor,problema cer ar putea s o rezolve cu un divort,dar nu o fac vezi doamne pt ca au doi copii de crescut...copiii pot creste f bine si cu parintii divortati si fara certuri in casa.un copil care vede aude si simte tot cea ce se petrece intr un asemenea cuplu ramane marcat si f dezamagit inca de la o varsta fragila.... ma uit la parintii mei si ma gandesc ac nu vreau sa procedez asa nu vreau sa ajung ca ei..pe de alta parte cred ca nu pot avea incredere intr o relatie pt toata viata si nu cred ca exista cineva cu care sa mi impart bunele si relele,asta pt ca am crezcut privind un cuplu dezbinat dar totusi nedespartit.
l_erika
Postat pe 8 Iulie 2009 19:23
Ioane, sigur nu ti-ar pasa?!
gianiblue
Postat pe 8 Iulie 2009 19:24
am uitat sa zic ce e mai imp...aleg concubinajul.de ce? chiar daca sunt de moda veche,nu pun pret pe o hartie iar daca exista binecuvantare de la dumnezeu aceasta exista si fara slujba.casatoria cred ca ar trebui sa fie un even unic in viata omului tocmai de aia tre sa cunosti omul de langa tine cat de cat,insa cum ati spus si voi nimic nu e sigur in viata asta,nu ajungi sa cunosti un om 100% pe tot parcursul vietii.asa ca concubinajul poate fi considerat un fel de baza a casei pe care o construiesti:daca tine construiesti casa daca nu o iei de la inceput.si siguranta ti o ofera nu statutul de femeie casatorita sau nu ci omul cu care esti,daca nu nimic nu mai are rost!
l_erika
Postat pe 8 Iulie 2009 19:30
nu sunt de acord cu concubinajul "a la long", ca mod de viatza..

consider ca, atata timp cat doi oameni au sentimente profunde unul pentru celalalt, n-ar trebui sa aiba frica de mersul la primarie..

iti iubesti partenerul, doresti sa fii cu el, sa apartii unul altuia in toate modalitatile, fara frica de ingradire a libertatii, daca asta ar fi temerea...o relatie profunda, sanatoasa, inseamna pasiune, iubire, dar si echilibru si intelegerea faptului ca celalalt are uneori nevoie de spatiu personal..
kyra
Postat pe 8 Iulie 2009 19:47
asa cum am spus iar pt a ajunge la o rel cat de cat echilibrata,pt a avea incredere in celalalt trebuie sa treaca putin timp,pana se construieste baza,apoi sa vina si celelalte. pe alta parte dupa o perioada de concubinaj mi se pare normal sa se ajunga la casatorie,iar daca ideea asta nu surade uneia dintre parti,nu i a buna.
l_erika
Postat pe 8 Iulie 2009 19:54
De la: l_erika, la data 2009-07-08 19:30:44am uitat sa zic ce e mai imp...aleg concubinajul.de ce? chiar daca sunt de moda veche,nu pun pret pe o hartie iar daca exista binecuvantare de la dumnezeu aceasta exista si fara slujba.casatoria cred ca ar trebui sa fie un even unic in viata omului tocmai de aia tre sa cunosti omul de langa tine cat de cat,insa cum ati spus si voi nimic nu e sigur in viata asta,nu ajungi sa cunosti un om 100% pe tot parcursul vietii.asa ca concubinajul poate fi considerat un fel de baza a casei pe care o construiesti:daca tine construiesti casa daca nu o iei de la inceput.si siguranta ti o ofera nu statutul de femeie casatorita sau nu ci omul cu care esti,daca nu nimic nu mai are rost!



Ai perfecta dreptate,.....mai ales dupa ce ai trecut printr-un divort,si o experienta nefericita.Da,casatoria este un eveniment foarte important in viata unui om,....nu chiar unic,nu ,mai este actual acest lucru,......dar,mie ca barbat daca intalnesc femeia potrivita mie,...mi-ar face mare placere sa construim casa impreuna,si ,in timp,.....eu unul as dori sa imi poarte numele.....
TEODORRD
Postat pe 9 Iulie 2009 08:11
Pai Teo ziceai nu de mult c-ai intalnit-o!
blanca
Postat pe 9 Iulie 2009 08:14
De la: mielutza, la data 2009-07-09 08:14:37Pai Teo ziceai nu de mult c-ai intalnit-o!

Asa cred eu.........
Dar si ea trebuie sa creada asta,nu crezi?
TEODORRD
Postat pe 9 Iulie 2009 15:34

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
cati parteneri sexuali ati avut? 309 De la: DanaMAD 10 Aprilie 2010 12:47
suzuky ? suzuka ? anyone ? 14 De la: gianiblue 30 Ianuarie 2009 14:35
iubesti o data sau poti iubi de mai multe ori in viata? 285 De la: micabis 16 Iulie 2009 22:25
NU POT AVEA ORGASM...OARE DE CE? 72 De la: persidadamian 29 August 2009 19:08
FEMEIA -cea mai artistica fiinta... 48 De la: Ioana007 10 Mai 2009 08:48
Setari Cookie-uri