Facultate la 29 de ani... e prea tarziu?

Iti dau un exemplu: Desi absolvisem o facultate, datorita unor necazuri de familie (divort), mi-am propus, la 36 de ani, sa fac ceva care sa-mi umple golul din suflet... Atunci m-am apucat de drept. Aveam copilul mic, m-am chinuit, nu a fost usor deloc.
Acest lucru m-a ajutat extrem de mult, din toate punctele de vedere: profesional-acum practic avocatura (am si uitat de vechea meserie), moral - am depasit momentul despartirii, m-am reconsiderat, am capatat incredere in mine. Si un alt lucru foarte important: de toate aceste beneficii ma bucur alaturi de copilul meu. Atitudinea mea l-a "inspirat", astfel am reusit amandoi sa depasim momentul despartirii de sotul meu si tatal lui.
aurora_octavian
Postat pe 7 Martie 2009 13:21
Dragele mami !Am inchiat o etapa de 30 de ani intr-un combinat unde am facut de toate .Munca de birou ,desfacere, productie ,munca politica si organizatorica si evident nu am scapat nici de matura, spatii verzi , varuit, betoane...Si pentru ca imi doream mai mult pentru mine si familia mea ,in anul 2007, la varsta de 50 de ani ,am terminat Facultatea de Psihologie(5ani), iar de atunci lucrez ca profesor( psiholog-defectolog)intr-o scoala si fac in sfarsit ceea ce imi place.Sunt in slujba celor ce au cu adevarat nemoie si incerc sa fac lumea mai buna si mai fericita.Unul din principiile mele de viata este ca :
,,NICI PREA TARZIU NU E PREA TARZIU"!si inca ceva: ,,CE POATE UN OM, POATE SI ALT OM" ...numai sa-si doreasca din inima acest lucru.
,,CINE NU ARE VISE NIMIC NU ARE-N VIATA dar e foarte important ca aceste vise sa se si realizeze...,,VISELE NU SE RISIPESC, DAR NICI NU ZBOARA DACA NU LE DAI ARIPI".iNCEARCA SA DAI ARIPI VISELOR TALE!!!

SUCCES SI O PRIMAVARA SENINA SI FERICITA!CU MULTA DRAGOSTE!O.E.
psihoprea
Postat pe 7 Martie 2009 14:05
Va doresc tuturora succes indiferent de planurile pe care aveti.
Nu este tarziu niciodata sa faceti o facultate.
persidadamian
Postat pe 7 Martie 2009 14:18
Nu e niciodata prea tarziu pentru a-ti indeplini visurile...tatal meu are 49 de ani si anul acesta isi da licenta ;)...imi amintesc ca atunci cand m-am inscris la facultate, a facut-o si el - eram amandoi boboci ...Eu il admir foarte mult, are doua servicii, o sotie, doi copii si facultatea...nu a avut nici macar o singura restanta in cei 4 ani de studii si a terminat mereu cu media generala pe an peste 9...intr-adevar,munceste foarte mult, uneori il apuca 1, 2 noaptea citind, chiar daca dimineata trebuie sa se trezeasca la 6...dar are ambitie iar eu, cu adevarat pot spune ca am un model in viata :)...asa ca nu-ti fie teama, urmeaza-ti dorintele si nu uita ca atata timp cat mai poti visa si spera, ai puterea de a face realitate TOT ceea ce vrei. Ai incredere in tine!

Postat pe 7 Martie 2009 15:13
Nu e tarziu deloc. Succes!!!
gedilika77
Postat pe 7 Martie 2009 16:07
Fii serioasa , eu am 33 si anul acesta termin , iar 75%din colegele mele au media de varsta 50-55de ani ... asa ca ... vei fii bobocel.
Succes
danielasitaru
Postat pe 7 Martie 2009 16:22
am vazut si oameni de 50 care termina facultatea pentru a mai ramane cativa ani intr-un post... asa ca ia acest lucru ca pe o provocare. daca ei pot de nu si tu? succes
mitzura
Postat pe 7 Martie 2009 16:36
draga mea eu am 38 in curand si sunt deja anul 2 la drept.deci nu este niciodata prea tarziu sa-ti realizezi un vis,fie el chiar sa si dai la facultate
cleopatrakikia
Postat pe 7 Martie 2009 16:41
bravo , fa-o!!!!!!!!!!!
ce , nu mai aveti curaj?
fat-o am pe 16 martie 30 de ani , am doi copii, in 2,3,luni am sa fiu si divortat deci sunt singur, am serviciu ...,si mai fac si cate o iesire de sport un tenis ,un fotbal ,un innot, mai merg la o biblioteca , mai citesc o carte ,, multe altele.este bine pt ca esti mai matura sau destul. acum vezi altfel viata altfel responsabilitatile , si cel mai important,DE CE O FACI ? POTI SA O FACI? AI RESURSE? AI POTENTIAL? aste sunt MOTIVATIILE, SCOPUL IN VIATA
mai este o problema , degeaba vrei daca nu poti!
pune mana si fa-o ,ai sa vezi ca iti schimba viata!
mai vorbim id" funycrysty"
crysty016
Postat pe 7 Martie 2009 16:54
Nu e prea tarziu daca vrei sa faci ceva in viata niciodata nu e prea tarziu , eu am 41 de ani si sunt anul II la contabilitate si informatica de gestiune ..asa ca ...multa bafta ..viata intreaga e o provocare ...multa bafta ..e nevoie de multa munca si mult sacrificiu mai ales daca ai si familie ..succes
olimpia_mircea
Postat pe 7 Martie 2009 16:56
APROPO,ERA SA UIT, CAT TRAIM INVATAM , ASA CA NICIODATA NU E TARZIU SA INVETI , E GREU SA URCI PRIMA TREAPTA APOI ...... LA URMA AI SA AI O MULTIME DE SATISFACTII, TIMPUL ZBOARA ASA CA FOLOSESTEL CU FOLOS!
crysty016
Postat pe 7 Martie 2009 16:57
Eu am inceput facultatea la 33 de ani...am terminat-o cu succes...apoi am facut un master...am avut o bursa in SUA si acum predau acolo unde am fost studenta.
Trebuie sa ai foarte multa putere...este posibil...dar trebuie sa stii ca au fost multe momente in care pur si simplu a trebuit "sa musc" din mine.
Am omis sa-ti spun ca la acea varsta eram deja si sotie si mama a doi copii.
Eu sunt alaturi de tine. De tine depinde!
madum
Postat pe 7 Martie 2009 17:06
Buna seara,

Daca veti lua vreodata in calcul si posibilitatea de a frecventa o facultate de studii informale on-line si de a avea si un castig suplimentar din asta, puteti vizita:

www.cristina.successuniversity.com
pentru limba engleza,
iar pentru limba romana:
www.success-ro.com si www.subiz-ro.com

Este vorba despre ceea ce se numeste Success University, o platforma cu produse educationale create de peste 50 de traineri, speakeri, experti de top in domeniu, printre care Brian Tracy, Zig Ziglar, Jim Rohn, Robert Allen, Les Brown, Earl Nightingale, Jay Abraham sau Denis Waitley (multe din operele acestor autori au fost traduse si la noi in tara si publicate de editurile: Curtea Veche, Amaltea Business-Tech).

Puteti participa la orice curs doriti din domenii ca:
Family
Communication
Financial
Health and Fitness
Leadership
Marketing
Motivation
Multilingual
Personal Development
Sales
la orice ora, in orice zi. Dupa vizionarea/audierea/citirea cursului, puteti participa la un test on-line si daca aveti un punctaj suficient de mare veti obtine o diploma on-line.(traim intr-o tara in care oricat de bine pregatit ai fi, daca nu ai si o diploma..... ai numai de pierdut, din pacate).

In plus, daca va plac materialele si le recomandati si altor prieteni/colegi, etc., puteti fi recompensati si financiar, pentru fiecare persoana inscrisa (pentru unii asta este o slujba on-line din care castiga foarte bine, in functie de cat de mult se implica).

AVANTAJE PE SCURT:

1. Invatam de la experti de top. Dezvoltarea personala si profesionala este foarte importanta pentru noi toti. In aceasta echipa globala avem acces 100% la informatiile pe care toti acesti experti ni le aduc, de la motivare la vanzari, de la marketing la leadership, psihologie, relatii si comunicare.

2. Produsul poate fi al nostru. Alaturi de ceilalti lideri putem castiga din promovarea produselor educationale in Romania si oriunde in lume. Compania ne pune la dispozitie sistemul de marketing si, mai mult, ne invata pas cu pas cum sa lucram on-line.

3. Folosim educatia in viata actuala. Avem acces la o multime de informatii de TOP din domenii diverse si putem folosi aceste unelte pentru dezvoltarea personala si profesionala.

4. Ne imbunatatim cunostintele de limba engleza.

5. Ne facem prieteni noi, din tara si de peste hotare.

Intrebari si alte detalii?

Puteti sa ma contactati pe adresa de mail, la kristina200676@yahoo.com

Cu deosebit respect,

Cristina Stanca
kristina200676
Postat pe 7 Martie 2009 18:29
EU M-AM APUCAT DE FACULTATE LA 39 DE ANI si am facut 4 ani...si am facut facultatea la zi...si nu am intrebat pe nimeni
karmenrosa
Postat pe 7 Martie 2009 18:47
Eu o fac la 40 de ani! Si ce conteaza varsta?

mihaspi
Postat pe 7 Martie 2009 18:59
nu-ti face probleme, nu este niciodata tarziu, daca asta iti doresti. eu am terminat facultatea la 22 de ani atunci ma tenta un masterat dar cum domeniul meu (chimie) nu prezenta nici un viitor am renuntat, si au trecut 10 ani pina cand m-am hotarit sa ma apuc de un masterat pe un alt domeniu, am 33 de ani si tocmai am terminat un masterat in matematica tin sa-ti spun ca eram trei "babalici" intre pustime sa zic asa (eu 33 de ani, gabi 38 si catalin 41), important e sa faci ceea ce-ti place si sa-ti dea o perspectiva in viata
si mai importat decat asta e sa te simti la orice varsta tanar
asa ca multa bafta
irystoica
Postat pe 7 Martie 2009 19:03
ba nu este f. tarziu eu am 39 de ani si sunt studenta la medicina anul II,imi place daca am sa profesez asta ramane de vazut...dar un cabinet de consultatii si tratamente la domiciliu imi voi putea deschide...tot inainte dar fa o facultate sa profesezi ceea ce-ti place...
BONCUK
Postat pe 7 Martie 2009 19:17
Nu este tarziu deloc sa te apuci la varsta asta de facultate...si eu sunt la facultate anu 2...si am colege si d 40 d ani...cu care ne intelegem toti colegii foarte bine...estela fel de nebunatika k si noi...copiaza alaturi d noi...rade alaturi d noi...si gandestete...nu ti-ar place sa revii putin la anii in care ai mai fost la scoala...k sa zik asa....sa iti aduci aminte de vremurile alea frumoase si bune...si sa le retraiesti din nou..?...punete p treaba...facultatea te asteapta..;)
Nyuszik
Postat pe 7 Martie 2009 19:22
Eu am 37 de ani si am trecut cu bine prin prima sesiune.nu a fost usor,dar daca te straduiesti reusesti.Am avut 7 examene,in fiecare duminica cate unul.Si le-am luat pe toate chiar cu note mari.Desi vin acasa la ora 18,gatesc,fac curat,fac teme cu copilul care e in clasa a 1 a si mai si invat,Deci...se poate...curaj si daca ti-a venit gandul asta nu-l abandona..n-o sa-ti para rau.Mult succes!
lungu_mihaela2006
Postat pe 7 Martie 2009 19:31
Nici vorba!!!!!
Nu te lasa timorata de idei preconcepute de acest tip!!!!
Sa inveti ceva, sa avansezi sub toate e un lucru foarte bun
fii hotarata si urmeaza-ti dorinta nu-ti va parea rau!!!E o noua experienta si te va ajuta mult in viata, vei vedea multe lucruri/oameni altfel!Plus pentru tine este un plus de incredere in tine si in ceea ce ce poti face!
Sper ca am fost suficient de convingatoare-p.s.nici nu mai trebuie sa dai ex. de admitere la care sa iti chinui neuronii poate si un an, si sa concurezi cu 6-7 persoane pe un loc!!!!Multa bafta!!!!
vallydobrin
Postat pe 7 Martie 2009 21:11
La varsta de 29 de ani nu e tarziu sa faci o facultate. Niciodata nu e prea tarziu sa faci ceva.
Si eu cand am schimbat prefixul, mi-am schimbat si destinul.
Am terminat Facultatea de Drept, dar de-abia de un an am ajuns sa profesez, pentru ca asa mi-a fost destinul. Adica la varsta de 30 de ani am dat examenul la Barou si acum sunt avocata.
Mult succes!
Gabby
Postat pe 7 Martie 2009 22:06
eu am 42 de ani si abia m'am apucat sa imi termin liceul...ma intreb deseori ce imi mai trebuie...insa tot e bn cred ca m'am trezit!!!...nu se stie niciodata...
anielle
Postat pe 8 Martie 2009 06:52
La 29 de ani iti pui intrebari de genul asta?... eu am 47 si termin anul asta facultatea pe care mi-am refuzat-o ca sa cresc copii...acum sunt colega cu unul dintre ei si vreau sa-ti spun ca sunt mandra de mine!
luci_ana
Postat pe 8 Martie 2009 09:30
Nu este niciodata prea tarziu!!!! si in plis tu ai 29 nu 79.... eu iti urez succes. se stii ca sunt f multi care fac facultate dupa 30 de ani asa ca stai linistita.
Ella72
Postat pe 8 Martie 2009 09:34
Eu voi termina a doua facultate la 44 de ani. Valoarea unei diplome nu este conditionata de varsta la care ai obtinut-o. Oricum facultatile se fac mult mai usor acum, decat inainte de revolutie.
gabipopacem
Postat pe 8 Martie 2009 09:43
La 29 de ani poate mai merge, dar la 40, 50, e o bataie de joc. Iar daca facultatea se numeste Spiru Haret, atunci sa fim mindri de nulitatile cu pretentii de intelectuali care impinzezc acum tara. ca incerci o oarecare stima de sine, e una, dar sa ai pretentia sa devii si mare specialist, e cale lunga
bertha
Postat pe 8 Martie 2009 11:09
ca sa nu mai spun ca majoritatea fetelor fac tot felu de ciudatenii de sociologii, politologii si fantasmagorii si-ajung un fel de contopiste care plimba trei hartii toata viata...

putine sunt alea care sa atraga privirea sefului si sa-i ajunga-n pat si-n favoruri... ca sa nu mai spun ca tineretea nu tine-o vesnicie...

hai, la multi ani fetele...
zambil
Postat pe 8 Martie 2009 11:19
bai... ca mi-am adus aminte...

a fost odata la tv un reportaj cu niste studenti d-astia purisani de la o facultate din piatra neamt, parca...

sa fi vazut babutele si mosuletii in haini de piele si caciuli de blana cum se buluceau duminica ca oile pe culoarele pustii, intrebandu-se unii pe altii la ce-au examen in ziua aia... erau deliciosi, nenica...
zambil
Postat pe 8 Martie 2009 11:27
Si eu ma inscriu in randul vostru.Am 32 de ani si sunt in anul 1, deci....ma bucur de aceasta experienta.Pot sa zic ca abia acum, la a doua facultate am satisfactia ca fac ceea ce-mi place.
irina2007
Postat pe 8 Martie 2009 13:41
buna, eu am inceput facultatea la 38 de ani si si 2 mastere facute dupa...
varrsta e o stare de spirit
cecilia_soroceanu
Postat pe 8 Martie 2009 15:26

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
un fel de feed back 71 De la: delada 19 Ianuarie 2017 20:46
Job pe perioada determinata 19 De la: marianadinubz_yahoo_com 10 Noiembrie 2009 15:09
credeti ca psihologia va fii de viitor in romania ? 61 De la: garbo055472 13 Ianuarie 2010 21:40
ce te deternima sa alegi o anumita facultate ? 16 De la: floare_cu_colti 18 Februarie 2011 17:20
scoala 14 De la: alfheim 27 Iunie 2011 22:07
Setari Cookie-uri