incredibil...

zilele trecute m-am intalnit cu o fosta colega de facultate ca sa ma invite la nunta ei....am vb noi de una de alta si apoi evident am adus in discutie tema casatoriei.tipa asta avea o relatie inca din facultate. ..o relatie de 12 ani cu un tip.ei..la un moment dat am intrebat-o ce mai face florin...prietenul ei ...si mi-a raspuns ca mirele nu este florin cel cu care a avut o relatie de 12 ani...ei si atunci a inceput sa imi povesteasca ..florin prietenul ei de 12 ani...era un tip ok din cate imi aduc eu aminte ii placea f mult sa se distreze,pareau ca se simt bine impreuna,locuiau impreuna de vreo 7 ania ..dica....era ceva normal sa oficializeze relatia insa vesnica problema se pare ca era faptul ca el nu se simtea pregatit pt casatorie.ei..si colega asta a mea a asteptat ,a asteptat,zic eu..destul de mult timp..insa vroia o familie ,vroia copii...vroia sa se casatoreasca ce sa mai,dar omul nu si nu.si uite asa intr-o zi ea a plecat de la el..s-au despartit..si la ceva timp dupa ea a intalnit un tip si dupa doar 8 luni de zile ...se acsatoreau.ideea e ca atunci cand fostul ei a aflat ca ea se casatoreste sa dus la ea spunandu-i ca o iubeste ca o vrea inapoi ,si...a cerut-o de sotie.acum intrebarea mea este.....oare de ce se tem barbatii de responsabilitati??de ce doar cand se simt amenintati si cand realizeaza ca au pierdut ''ceva''..reactioneaza si totodata realizeaza ca isi doresc si ei acel ''ceva''??
green_eyes
Postat pe 4 Octombrie 2008 12:10
Referitor la cazul concret pe care l-ai expus:

Sunt multi factori in joc, nu doar ... responsabilitatea individului. Te-ai gandit ca baiatul respectiv era de parere ca nu se merita sa o ia de sotie pe prietena ta, dar ca pana la urma, pus in fata unei situatii...concrete, a aflat pe propria piele ca atunci cand ratiunea si iubirea se bat cap in cap, iubirea invinge?

Referitor la responsabilitate:
Daca gasesc o fata buna, ma casatoresc nu in opt luni, ci in cel mai scurt termen posibil. Fata buna = de care sa ma pot atasa, care sa-mi lase macar impresia ca nu ma va insela daca plec cinci luni in strainatate, care sa faca sex cand are sentimente (macar in stare de ... cristalizare) pentru mine, nu de la primele intalniri - fara sa ma cunoasca macar.

Postat pe 4 Octombrie 2008 12:40
yavrum
Postat pe 5 Octombrie 2008 10:14
yavrum,
ti s-au facut ochii becuri
si_totusi
Postat pe 5 Octombrie 2008 10:51
Mda. Am zis si eu ce am avut de zis...

Postat pe 5 Octombrie 2008 12:06
eu..imi sustin parerea mea..barbatii se tem de responsabilitati.bine...acum nu pot generaliza ,dar...si am si un exemplu concret.acum ceva vreme am patit-o pe propria piele.nu are rost sa intru in detalii,dar...am cunoscut un tip prin niste prieteni comuni...ne-am placut din prima clipa...el a facut rost de nr meu de tel si ma sunat..si asa a inceput o frumoasa relatie..era f atent f romantic...cred ca am primit atatea flori in perioada aia incat....aveam o adevarata florarie in casa.ieseam tot timpul la film,la teatru,la restaurant ,in parc etc..la ceva timp dupa a vrut sa ii cunosc familia...am acceptat ..a venit si el la mine in vizita..de ziua mea cand m-am trezit am gasit un buchet imens de trandafiri si un ursuloi de plus...imi facea tot felul de surprize...a venit la serviciu la mine..aveam o serbare scolara..de 8 martie..si atunci a fost f atent..aveam o relatie frumoasa,zic eu..ma suna tot timpul..cateodata de prea multe ori zic eu...desi nu imi displacea..de gelozii nu se punea problema.in privinta sexului a fost f intelegator.a asteptat pana ''am considerat'' eu ca e momentul daca pot spune asa.ei intr-o seara pe cand ma condus acasa la un moment dat a zis ceva care ma speriat si am ramas masca..a spus ca el nu e pregatit pt casatorie..nu e pregatit sa isi asume astfel de responsabilitati...cand am auzit am ramas ...marcata.chestia asta mi-a zis-o dupa ce ne-am sarutat...deci eram...nu intelegeam ..oare de ce spunea astfel de lucruri?nu vorbisem de casatorie niciodata...iar eu nu sunt o tipa insistenta. oricum in clipa aia am reactionat cum fac eu de obicei...am plecat..fara sa mai zic nimic...si m-au chinuit toata noaptea vorbele alea..am vb a doua zi cu el...mi-a spus ca...asta a simtit atunci ca vb cu mama lui si ca ii spusese sa se insoare si..relatia amai durat cateva luni ...vreo 5,dar..pt mine nu a mai fost la fel desi il placeam ...asta cred ca a fost si motivul despartirii...nu l-am inteles niciodata...si uite asa demonstrez inca o data ca barbatii se tem de responsabilitati...au o frica groaznica.
green_eyes
Postat pe 5 Octombrie 2008 13:39
sa nu generalizam si sa nu fim subiectivi.

nu ai loc sa iesi sambata seara intr-un restaurant din cauza nuntilor.

Postat pe 5 Octombrie 2008 16:06
am si spus ca nu vreau sa generalizez....probabil ca...am avut eu '' norocul '' sa intalnesc numai barbati ''ciudati''.e si asta o probabilitate.
green_eyes
Postat pe 5 Octombrie 2008 16:29
vei da si de barbati mai putin ciudati, dar s-ar putea sa nu fie pe gustul tau si sa-i gasesti prea...comuni, prea ...de casa etc

referitor la exemplul tau de mai sus:
baiatul ala vroia numai sex si distractie. este intr-adevar o fuga de responsabilitate din partea unui barbat. de aceea recomand fetelor, ca sa nu dea apa la moara in astfel de situatii, sa se abtina de la relatii intime o perioada indelungata, pentru a vedea daca barbatul de langa ele poate fi un viitor partener sau nu, dar in nici un caz sa-i trateze restrictiv doar pe baietii buni si sa faca sex numai cu cei cu care nu doresc un viitor (stiu multe cazuri). ideeal ar fi sa te implici fizic intr-o relatie numai cand ai sentimente. chiar daca iti vine sa mori si nu mai rezisti intreaba-te daca vrei sa fii sau nu doar...sclavul/sclava placerii.

Postat pe 5 Octombrie 2008 18:31
De la: Falcone, la data 2008-10-04 12:40:47Referitor la cazul concret pe care l-ai expus:

Sunt multi factori in joc, nu doar ... responsabilitatea individului. Te-ai gandit ca baiatul respectiv era de parere ca nu se merita sa o ia de sotie pe prietena ta, dar ca pana la urma, pus in fata unei situatii...concrete, a aflat pe propria piele ca atunci cand ratiunea si iubirea se bat cap in cap, iubirea invinge?

Referitor la responsabilitate:
Daca gasesc o fata buna, ma casatoresc nu in opt luni, ci in cel mai scurt termen posibil. Fata buna = de care sa ma pot atasa, care sa-mi lase macar impresia ca nu ma va insela daca plec cinci luni in strainatate, care sa faca sex cand are sentimente (macar in stare de ... cristalizare) pentru mine, nu de la primele intalniri - fara sa ma cunoasca macar.


ce te faci cind esti de X ani impreuna, vrea sa plece 1 an nu cinci luni, stie ca il astepti si stie sigur ca nu-l lasi, si-ti spune ca nu vrea sa-l astepte nimeni.. si da divort si il acorzi ca n-ai ce face...ce sa mai crezi si cum sa mai reactionezi normal..
gabitzza
Postat pe 5 Octombrie 2008 20:33
E complicat intr-adevar. viata bate filmu'

Postat pe 5 Octombrie 2008 22:19
Incercam sa gasim explicatii la situatii in care nici macar cei implicati nu pot sa raspunda.....
De ce s-a intamplat asa si nu invers?????...
Asta e viatza si libertatea pe care noi asa o concepem, nici noi nu mai stim ce vrem sau ce ne face fericiti, sau nici macar definitia fericiri nu stim sa o dam....
Vrem stabilitate intr-o relatie, dar nu stim sa fim stabili....
Generalizam, doar....

Postat pe 5 Octombrie 2008 23:56
asta cu stabilitatea mi-a zis-o un prieten bun acum cateva zile cand l-am intrebat de ce pierde timpu cu atatea fete in acelasi timp, si nu e vorba de doua sau de trei, sunt prea multe... se crede un macho d'ala
ceea ce e bine, ca aduce avantaje (zice el)
are timp de el sa lucreze si sa-si stranga banii (conform afirmatiilor lui, munca e buna ca e banoasa si atrage fetele), si cheltuie pe fete si pe iesiri cat n-am vazut la altul sa faca sa ceva doar pt distractie.. (tipu are 26)
parerea mea, e ca incearca doar sa recupereze timpul pierdut intr-o relatie de 4 ani cu o tipa care l-a inselat de prea multe ori si el a iertat-o de fiecare data incercand sa transforme si sa repare relatia in ceva mai bun din care sa invete amandoi...

prin urmare, decat el a luat ceva din toata rel pe care a avut-o si anume: dezamagirea si neincrederea in femei. recupereaza acu anii pe care i-a pierdut distrandu-se asa cum stie el.. stam f departe de sentimente, si actionand cu capul cel mic...
l-am intrebat de ce isi face asta de atata timp, si nu se rezuma la o fata care o place, si sa ii dea o sansa unei posibile relatii... el mi-a zis ca nu a gasit pe nimeni ca pe fosta, care sa ii ofere in plus, STABILITATE (ceea ce nu avea in relatia anterioara).
ps: fosta care'l insela, a ramas in prezent, dupa an de cand s-au despartit, cu tipu cu care l-a inselat pe amicul meu.

am si eu dilema mea: de ce barbatilor le este relativ greu sa treaca dupa o relatie cu o tipa, si apoi sa le compare le urmatoarele cu fostele?? am vazut mai multe cazuri asemanatoare..
oare chiar nu au destula tarie si incredere pt un optimism ca exista si fete bune exact pe placul LUI ??
eu una cred in asta, si am trait si eu in relatii in care mi-am depus prea multe sentimente care s-au sters cu buretele ca si cand nimic nu ar fi contat...dar am luat doar ce a fost mai frumos si am mers inainte...
e greu pt sexul masculin sa zica NEXT ??! nu??
nu zic sa o faca acum, dar cel putin sa nu se arunce intr-o alta rel crezand ca o va uita pe fosta, sau macar sa se regaseasca pe el si sa isi puna principiile in ordine pt a avea curajul sa o ia de la capat...
gata, v-am plictisit destul..
desi mi-ar placea sa aflu niste raspunsuri / opinii diferite din partea voastra....... daca tot suntem la sub asta...... salutari!
Neghinitza
Postat pe 6 Octombrie 2008 11:54
Nu cred ca putem generaliza, nu stim cum gandeste fiecare si ce-si doreste fiecare....ca si barbatii sunt si femeile, desi sunt o feminsta inraita, nu stiu ce sa mai cred despre...oameni in general....hai sa-i luam asa cum sunt sa-i lasam pe toti sa treaca prin toate sa ajunga ei la o concluzie...
Sincer, Alina, nu stiu ce sa mai cred, de multe ori zic ca nu e bine sa stiu atatea pt ca incep sa le analizez pe toate din toate unghiurile si nu mai ajung decat la o concluzie....toti avem doza noastra de nebunie( sa nu folosesc alt cuvant ) si ajungem sa fim niste frustati si sa ne fie teama si de cel cu intentii bune k am fi auzit noi ce a facut si ce nu a facut....

Postat pe 6 Octombrie 2008 12:46
De la: CRYLE, la data 2008-10-06 12:46:16Nu cred ca putem generaliza, nu stim cum gandeste fiecare si ce-si doreste fiecare....ca si barbatii sunt si femeile, desi sunt o feminsta inraita, nu stiu ce sa mai cred despre...oameni in general....hai sa-i luam asa cum sunt sa-i lasam pe toti sa treaca prin toate sa ajunga ei la o concluzie...
Sincer, Alina, nu stiu ce sa mai cred, de multe ori zic ca nu e bine sa stiu atatea pt ca incep sa le analizez pe toate din toate unghiurile si nu mai ajung decat la o concluzie....toti avem doza noastra de nebunie( sa nu folosesc alt cuvant ) si ajungem sa fim niste frustati si sa ne fie teama si de cel cu intentii bune k am fi auzit noi ce a facut si ce nu a facut....


cryle, adevarat graiesti maica..
nu mi s-a intamplat doar o singura data sa-mi schimb modul de gandire si perspectiva din care priveam datorita sau din cauza unei relatii esuate... si totusi am mers inainte... generalizez, pt ca sa vorbesti d fiecare om in parte e un chin, sa-l diseci..
nu mai e un om unic prin calitati si prin felul cum e el ca persoana, e doar un om oarecare, obisnuit, ca oricare altul.
omul e unic atunci cand are defecte.
niciodata nu o sa tampesti de prea mult gandit, o sa te regasesti mai mult pe tine insuti. ajung sa aberez mult pe faza asta...
insa , sa luam ca atare..
pe mine ma intregeste celalalt prin defectele lui si prin lucrurile marunte, cum ar fi, faptul ca stiu ce tricou o sa poarte intr-o anumita zi, sau ca nu se barbiereste ca i-era lene si mie imi place asa, si chiar daca ma inteapa, stiu ca nu se mai ascunde sub o masca...e exact asa cum ar trebui sa fie un om lanag cineva drag, EXACT ASA CUM E EL.. in zile bune/sau rele/
sau ca stiu ce bancuri va urma sa spuna la colt cu prietenii, si multe altele...

dar vezi tu, eu una as lua de la capat cu un astfel de om care sa ma accepte pt ceea ce sunt si nu doar pt exterior..
cine mai intra in ritmul asta?? de teama sa nu fi iar ranit... thats sad... lumea inceteaza sa mai creada ca e posibil...
Neghinitza
Postat pe 6 Octombrie 2008 16:58
stire de ultima ora colega de care am povestit zilele trecute..cea cu relatia de 12 ani..bla bla...a facut nunta pt ca erau date invitatiile ,era totul pregatit.....iar acum vrea sa divorteze....sa impacat cu...fostul.cred ca..viata chiar bate filmul...in viata asta intalnesti tot soiul de oameni
green_eyes
Postat pe 6 Octombrie 2008 20:34
yeah.... so?????

cica nu poti schimba un om... tu stii cum il schimbi?? il arunci in amintiri ;)
(evident, nu toti reactioneaza la "detaliul" asta)
nusj frate, eu ajung si-mi bag picioarele... pana data viitoare
Neghinitza
Postat pe 7 Octombrie 2008 15:39
pentru ca am sa ma arunc de fiecare data cand va fi nevoie, pt ca stiu ca tot ce se va intampla, va merita fiecare clipa...
treb sa fii optimist intr-o lume reala, fa-o pt tine sa fie ideala
Neghinitza
Postat pe 7 Octombrie 2008 15:41
Da, Alina, ai dreptate dar eu am ajuns la concluzia ca e ideala de moment si pt putin timp, apoi.....o luam de la cap?????
Poate am trecut eu prin prea multe si nu mai am rabdare, poate nu pot eu sa mai tolerez orice....
Cu tot optimismul meu.....chiar am ramas fara cuvinte....
De multe ori imi vine sa-mi bag picioarele si ma intorc sperand ca am puterea sa schimb multe, dar nu tine numai de mine, nu poti sa schimbi un om dak el nu doreste asta, cu toate intentiile bune si explicatiile aferente...el tot asa cum vrea el vede treaba.....si pt ce????????...nervi tociti si clipe de haos???????
Asa ca fiecare e liber sa fie El insusi....

Postat pe 7 Octombrie 2008 22:32
Eu ii sugerez prietenei tale sa nu se uite in urma ... Ciorba reincalzita isi schimba gustul! Daca nu stii ce simti pentru o persoana atunci cand o ai langa tine (si aici nu este vorba de o perioada scurta de timp) atunci, parerea mea, nu simti nimic. El este pur si simplu un mare egoist ... si nimic mai mult!
isaba
Postat pe 17 Octombrie 2008 15:32
uneori pretuim ce am avut numai dupa ce nu il mai avem... unii nu te cer in casatorie, pentru ca oricum ei te considera un bun al lor, li se cuvine ca tu sa fi cu ei si atat... daca tu tot le esti aproape ce rost mai au niste bani prapaditi? de ce sa li se interupa lor copilaria? de ce sa li se puna lor stavile? de ce sa nu se simta ei liberi si barbati? de ce? de ce? si pe copiii de 3 ani ii bantuie aceste serii de de ce-uri? si iata ca acest bagaj de intrebari ne bantuie toata viata. daca nu stim sa ii tinem in frau si nu stim sa ne spunem noua ce vrem de la viata si cat de des suntem dispusi sa facem compromisuri... atunci am trecut degeaba prin viata. felicitari pentru decizia luata. poate e cea buna.. sa dea Dumnezeu. casa de piatra si sa fie intrun ceas bun.
mitzura
Postat pe 17 Octombrie 2008 20:11
isaba ,ai mare dreptate ..si eu sunt de aceasi parere
green_eyes
Postat pe 18 Octombrie 2008 15:48
Draga Isaura(sau green, sau blue...)Daca mergi cu avionul, simti nevoia sa sari cu parasuta in Muntii Stancosi, sau pe Turnul din Pisa?Nicidecum.Dar daca vine pilotul de aeronava si iti zice:
-Domnisoara, motoarele avionului nostru sunt gripate si nu am streptomicina sa le fac ca sa-si revina.Singurele lucruri care functioneaza in clipa de fata, sunt usa din fata si parasutele de rezerva.Daca vreti sa scapati cu viata vreti sa ne insotiti intr-o excursie aeriana?Care este optiunea ta?Continui sa mananci poricomigdale, sau te mariti cu pilotul, care te-a tinut in brate pana jos?

Postat pe 19 Octombrie 2008 09:24
vanghelis007, poate sa fie o calatorie de afaceri ...si in acest caz nu vad de ce m-as marita cu pilotul ... isi face datoria si nimic mai mult!
isaba
Postat pe 19 Octombrie 2008 15:27
Asa este.Dar daca aionul este particular si pilotul te urca pana la cer....

Postat pe 19 Octombrie 2008 19:56
vanghelis007, am sa-ti raspund citandu-l pe Falcone (Falcone, sper sa nu te superi!) ... ideeal ar fi sa te implici fizic intr-o relatie numai cand ai sentimente. chiar daca iti vine sa mori si nu mai rezisti intreaba-te daca vrei sa fii sau nu doar...sclavul/sclava placerii.
isaba
Postat pe 21 Octombrie 2008 11:43
falcone ar zambi daca ti-ar vedea comentul isaba

in ecuatia prezentata de el si redata de tine = un adevar testat.
insa daca stai sa te gandesti la cei care sunt pe aceeasi lungime de unda cu tine, spune-mi cati sunt?
pentru ca sincer, viata inseamna sa iti asumi riscul, riscul unei relatii, al unei prietenii, si al unui inceput de drum alaturi de persoana care iti raspunde sentimentelor tale.. e mai mult decat un compromis, e o promisiune ca vei fi iubit daca iti vei urma propriile principii

Neghinitza
Postat pe 21 Octombrie 2008 15:11
Draga mea, sa stii ca la Fizica am stat mai prost.Nu puteam sa ma indragostesc de acest obiect, pentru ca aveam prof, nu profa.Si proful avea mustati, motiv pentru care ii intra par in nas si stranuta, speriindu-ne cand era lumea mai draga.De aceea, la orele de fizica stateam cu frica, si cu umbrela pregatita pentru orice eventualitate.In general, este dificil sa te gandesti inainte si sa te implici dupa aceea.Suzuki s-a apucat sa se gandeasca ca vrea sa mearga la mare, si a fost atat de furat de peisaj, mai ales cand prin minte au inceput sa se perinde tot felul de femei goale(visa ca este la nudism), incat a pierdut trenul de Mamaia.Parerea mea, este ca trebuie sa fii in tren si pe urma sa iti faci planuri.Oricum, rezultatele nu prea coincid, pentru ca oricate planuri am facut, acestea nu s-au realizat niciodata.Asa ca renunt la Falcone, si ti-l las tie.

Postat pe 21 Octombrie 2008 20:02
mda!!!...se pare ca..s-au incins spiritele..putin aici...in ce priveste subiectul in discutie...
dar...daca cineva...vrea doar...sa testeze...o asemenea ipoteza?
de ce ar fi atat de...important ce spunem noi...in comparatie cu ce crede el despre subiectul in sine?
de ce oare...lumea vede doar ceea ce-i place?
si...de ce oare ne straduim noi sa spunem verzi si uscate aici cand de fapt...fiecare gandeste in felul lui si...abia apoi...dupa ce are ceva pb....expune aici?
vedeti voi...cum sta treaba?
tare as vrea sa stiu ce crede persoana care a deschis topicul...si...daca ce spunem noi...o ajuta cu ceva...sau...sant doar vb in vant!!
e greu de...stabilit cine si de ce are un cuvant de spus...in aceasta pb!!
ovidiu42
Postat pe 8 Noiembrie 2008 21:03
Toata lumea crede, unii o mai spun
Voi sunteti prieteni, carne pentru tun.
Cine trage sfoara, numai dracul stie,
Hai s-o dam prieteni, catre bascalie.

Postat pe 9 Noiembrie 2008 07:00

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
La umbra 1 De la: garbo001263 24 Aprilie 2009 00:06
INVATA SA IERTI ... 2 De la: minigirl 2 Noiembrie 2008 13:36
l-am inselat ii spun? 177 De la: Ioana007 30 Iunie 2009 19:32
e greu sa fii femeie 10 De la: pik_nik 13 Decembrie 2009 20:26
de la ce varsta poti lua viagra? 7 De la: lilianastoica22 9 Februarie 2009 09:26
Setari Cookie-uri