Kinetoterapie si luxatia la genunchi

Buna ziua! Ajutati-ma va rog cu pareri noi pentru ca aud in fiecare zi aceleasi opinii ale acelorasi persoane si nu stiu ce sa mai cred :(. In iunie am suferit o luxatie foarte grea la genunchiul drept, nu am avut niciun traumatism sever doar mi-am dat piciorul involuntar intr-o parte si m-am trezit cu genunchiul sucit. 2 saptamani nu am putut sa merg, am fost la 2 ortopezi care mi-au spus in urma radiografiilor ca nu am nimic grav si ca dupa cateva sedinte de kinetoterapie(recuperare medicala) voi fi ok. O buna perioada de timp am purtat genunchera insa acum sunt ok,pot merge fara ea si inca astept sa pot purta tocuri si sa alerg cum o faceam inainte. Merg zilnic la kineto si am un doctor foarte bun care ma sfatuieste sa intaresc muschii ambilor picioare si voi fi ok (dr. Paul Sittner, de la Centrul ProVita); problema e ca de atunci mi s-au atrofiat muschii si am o diferenta pentru ca dreptul are muschii mai dezvoltati decat cel la care am avut luxatia. Cum sa fac sa imi revin mai repede? Tratamentul de kinetoterapie dureaza foarte mult timp...chiar daca da rezultate bune.. Astept parerile voastre. Multumesc!

ana_pop
Postat pe 30 Septembrie 2015 10:55
Draga Ana, nu am trecut pe unde treci tu, eu am avut o luxatie la umarul drept cu ani in urma. Am patit la fel ca tine si intr-adevar o bucata de vreme s-a vazut diferenta intre o mana si cealalta. Kinetoterapia m-a ajutat dar doar in timp. Nu stiu daca exista vreo metoda prin care sa iti poti recupera in timp record conditia fizica a muchiului atrofiat. La mine a durat cam 18 luni pana mi-am revenit complet fara sa se mai vada vreo diferenta cat de mica. Am auzit de un dispozitiv, ceva asemanator ca functionare cu centura abdominala electrostimulatoare, adica un dispozitiv pe care sa il poti atasa muschiului mai slab si care prin electrostimulare provoaca contractia muschiului obligandu-l sa se tonifice si intareasca intr-un timp mai scurt. Dar pentru asta va trebui sa cauti fie in vreo clinica de balneologie, fie in saloanele de masaj. Numai acolo ai posibilitatea sa gasesti asa ceva. Ai grija doar sa stie si medicul tau de procedura asta. Multa sanatate si o zi buna.
angel_forever
Postat pe 30 Septembrie 2015 11:32
Foloseste homeopat rhux toxicodendrum. Ch 9 3 granule de 3 ori
pe zi si apoi la nevoie.
Ghigeanu_Maria_1
Postat pe 3 Octombrie 2015 10:23
in iunie am suferit acelasi traumatism insa la genunchiul stang. Am stat 10 zile imobilizata in atela , ulterior mi s-a dat atela jos si mi s-a indicat sa port fasa elastica. Am mai mers in carja vreo saptamana, apoi am mers la aqua gym , gimnastica in apa, aproape zilnic. La inceput nu puteam executa toate miscarile, ma mai si durea, in 3 saptamani mergeam bine, mi-e foarte bine si acum, m-am recuperat complet, am continuat sa merg la aqua gym fiindca ma simt bine si nu am nici un fel de probleme . Medicul ar fi trebuit sa va spuna ca miscarea in apa ajuta foarte mult, deoarece apa atenueaza efortul si fie si numai mersul in apa e benefic in cazul recuperarii motrice .Sanatate va doresc!
garbo039125
Postat pe 4 Octombrie 2015 21:41

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Ceva sfaturi? 243 De la: l_erika 12 Septembrie 2009 11:42
despartiri dureroase 13 De la: elodia 7 Ianuarie 2010 10:55
Despartire 2 De la: garbo_492571 17 Septembrie 2018 01:36
De ce inseala barbatul??.. dar femeia?? 60 De la: garbo_397823 19 Martie 2014 16:29
as vrea sa intelag 30 De la: oana4me 1 Februarie 2010 13:20
Setari Cookie-uri