ghid pentru o viaţă împlinită
Info
x
info
 
 


Info
x
info
 
 

Reteta prajitura simpla cu dovleac placintar

Voteaza
*****Scor: 3 din 1 vot
 

iata cum sa prepari acasa ceva gustos si dulce din dovleac placintar- ala mare si portocaliu
retetediete.blogspot.ro/2015/09/prajitura-simpla-cu-dovleac-plac...
  citeaza   raspunde

La ora 4 dimineata crezi ca de placinte imi ardea ?
  citeaza   raspunde



La 4.55, draga !
  citeaza   raspunde

La mine era 3,55 draga.
  citeaza   raspunde



Aha... atunci poate si la ea era 16.55... draga !
  citeaza   raspunde

Banuiesc ca a postat doar reteta, n-a si copt la ora aia.
  citeaza   raspunde

Nu prea cred, dar e treaba ei la ce ora face placinta. Eu nici nu visam asa ceva la ora aia.
Fluturas, am inceput sa nu ma mai mir de nimic.
  citeaza   raspunde

Drept zici! Teoretic, nici eu,practic mai am probleme.. Eu am visat prajituri, insa nu cu dovleac
  citeaza   raspunde

Ala-i semn de musafiri !
  citeaza   raspunde

Daca-i asa, atunci, sper sa vina cu prajituri! Dar nu la 04 dimineata!
  citeaza   raspunde

Dovleacul îl folosesc dacă țin vreo dieta, in nici un caz la prăjituri.
  citeaza   raspunde



Voi faceti cum si ce vreti, dar eu nu m-as obosii atata sa fac "prajitura" asta simpla cu tartacuta. Da, Nu este chiar dovleac, dar nici chiar tartacuta, este si din cel de culoarea portocalie dar este si cel de culoare bej... sa zic. Adica cel care apare in poza retetei. Si aici se vinde asa ceva de cativa ani si ii spune "Dalorina" pentru ca are calorii mai putine decat "Dlat-ul", care inseamna dovleac. A aparut cam prin 1980 si aici a fost crescut la inceput ca suprafata de crescut insecte ajutatoare la desinfectare biologica (nu stiu acum cum ii zice pe romaneste) si abia dupa aia ca aliment. Aveti grija ca poate face alergiecare se numeste: "Dermatitis" la anumiti oameni dupa ce a fost curatat de coaja, asa ca in faza asta folositi manusi chirurgicale. Asta daca curatati mai multi din astia. Mie reteta nu-mi inspira incredere, datorita unelor chestii care scrie in ea. De ex. cea cu zaharul "alb din sfecla" sau "brun din trestie de zahar"... ! Oricum, lasati legenda ce este unul mai bun decat altul, ca nu tine. Sunt vorbe de atras clienti la cumparat zahar brun, care costa mai scump. Din punct de vedere caloric nu este nici o diferenta. Si findca tot am grija de silueta lui angel... Rotty... va trimit si material de citit. Mai bine faceti un Tiramisu ca lumea... si nu mancati altceva doua zile, decat sa munciti la "prajitura" asta.

www.marievranceanu.com/2013/03/zaharul-din-trestie-vs-zaharul-di...

Numele "dovleacului de placintar" in latina este; Cucurbita moschata !

img1.tapuz.co.il/TapuzAlbums/gils33/aeb428fe-3003-4937-96ee-4c37...

chubeza.com/newsletter/wp-content/uploads/2013/07/winter-squash-...

3.bp.blogspot.com/_nNtVpDfBo9o/TE053cG-_MI/AAAAAAAAAYE/c0P-R5GCI...

E foarte sanatos, consumati cat mai mult din el sau cu el, ma refer la bucate nu la prajituri !!! Copt, supa crema, fiert, ca garnitura, etc., etc. ! Sunt retete pe net.
  citeaza   raspunde

Draga Barbo, vad ca tare iti mai place dovleacul. N-am nimic impotriva. Numai sa nu capeti culoarea galbena de la atata dovleac.
  citeaza   raspunde

si daca nu imi place dovleacul pot sa-l inlocuiesc cu altceva?
  citeaza   raspunde

va rog sa-mi spuneti
  citeaza   raspunde

Da, cu mere, adaugi si putina scortisoara.
  citeaza   raspunde

Dar placinta cu branza?
Are cineva reteta?
  citeaza   raspunde

Draga Anna, daca ai vreo bunica prin apropiere ai face foarte bine sa ii ceri ei sa iti arate cum se face. Orice reteta ai gasi pe aici nu se compara cu una facuta de bunica. Nu pentru ca nu ai sti sa o faci ci pentru ca bunicele au acel "ceva" (nu pot explica) care le ajuta sa faca mancare delicioasa. Incearca si nu iti va parea rau, mai ales daca reusesti sa o tii langa tine pana framanti aluatul. Ea iti va spune exact ce ai de facut. Succes. Daca iti face placere spune-ne cum a iesit. O zi frumoasa.
  citeaza   raspunde

Si sa ne spui de unde ai luat bunica...
  citeaza   raspunde

Raspunde Varianta pentru tiparire   
Mergi la: