Cum sa imi fac curaj sa intentez divort?

E adevarat ca somnul ratiunii naste monstri.Asa este intr-o casatorie cu un maltratador.Lipsa odihnei nu te mai ajuta sa rationezi,traiesti de pe o zi pe alta fara sa mai stii de ce si pentru ce,Esti tot timpul in alerta.O clipa de neatentie si esti strivita.E ca un cosmar din care incerci sa te terzesti dar ceva sau cineva nu te lasa.Ai clipe de luciditate cand esti singura dar nu poti sa faci nimic pentru ca esti intr-o inchisoare imaginara in care usile.lacatele si zabrelele sunt invizibile si nu le poti da la o parte.Mii de femei mor anual in lume datorita acestor ''animale'' pentru ca oameni nu se pot numi.Nimeni si nimic nu poate sa-i impiedice.Acest subiect nu este o bascalie si trebuie tratat cu cea mai mare seriozitate.In Spania de exemplu sunt case de ajutor pentru aceste femei,le ajuta sa treaca peste momentele grele,au asistenta psihologica,legislativa gratuita,le ajuta sa isi refaca viata departe de el si de familia care poate nu le mai accepta.Merg acolo cu copii cu tot iar copii imediat isi continua scoala.Probabil multa lume nu intelege dar eu care am trait-o ma rog pentru fiecare din aceste femei ca Dumnezeu sa le intinda o mana de ajutor sa scape de aceasta teroare.Asa ca toate femeile care se afla in aceasta situatuie le rog eu sa taie raul de la radacina pentru ca vindecare nu are.
garbo_412732
Postat pe 12 Iulie 2015 15:23
Și femeile au niște mentalități sa nu fim superficiali.
Sa gândim logic pt ca de aceea nea dat Dumnezeu creier.

Femeile au mentalitatea sa tacă si sa facă și ele răutăți. Ca cică aașa fac avere, dat de unde avere dacă doar en unul muncește, sau poate amândoi.

Dacă femeile ar fii corecte și sar impune de la început, bărbații nu Siar mai permite atâtea, pt ca dacă iîi permiți la un barbat sa te umilească o data fărăsa iei masuri sși sa te impui vor urma și alte umilințe mai mari.
ingerasulluptor1
Postat pe 12 Iulie 2015 16:23
Bărbații încearcă sa îș bata joc de femeie, ddacă femeia îi permite uurmează șimai multa bbătaie de joc, și nu va mai mirați atât, pt ca dacă femeia ar iîncurajat bărbații sa fie corecți șicu un bun simt atunci ar fii corecți și cu ele, dar și femeile sunt excroaca, și le place sa facă răutăți e aceea tac și fac și ele.pt ca dacă nu Lear plăcea sar stradui sa fie exigente și cu ele apoi cu bărbații pt ca apoi sa le ia bărbațiiin in serios, pt ca nu ppoți pretinde corectitudine și bun simt dacă tu nu oferi
ingerasulluptor1
Postat pe 12 Iulie 2015 16:28
Și la femei le plac sa facă rrăutăți șisa iîși bata joc, eu și la facultate câte fete rele am iîntâlnit, mici de 18,19.20,25,30 dar foarte rele și invidioase, care e se baga în treburile altora,
dacăar fii femei lliniștite nu sar simți atrase de bărbații rai, care la început sunt amabili sa le ccucerească apoi le da bătaie. Puține fete la facultate erau cumsecade.4 din 60,70 așa ca unele își chiar merita soarta, dacă ar fii cumsecade nu sar ssimțiatrase de pprefăcuți, dar Cumcine se aaseamănăse aduna
ingerasulluptor1
Postat pe 12 Iulie 2015 16:33
Eu una sunt fata corecta și nu mă simt atrasa de excrocii și încurajez bărbații sa fie corecți ca sa fie corecți și cu mine.

Darcred ca unele femei rrele sunt atrase de bărbații rai, legea
Naturii.curvarii se simt atrași de curvari, oamenii rai șipprefăcuți sunt atrași de oameni ca și ei, sțiiam iînvățat ca oamenii iîn postura de victima nu sunt neapărat oameni buni, ci roata de întoarce șicine se aaseamănă se aduna,
pt ca eu gândesc logic, un om care face rrăutăți altor oameni și nu este corect șicu mine tot la fel va fii pe parcurs, chiar ddacă nu este la început
ingerasulluptor1
Postat pe 12 Iulie 2015 16:38
De la: garbo_412732, la data 2015-07-12 15:23:12E adevarat ca somnul ratiunii naste monstri.Asa este intr-o casatorie cu un maltratador.Lipsa odihnei nu te mai ajuta sa rationezi,traiesti de pe o zi pe alta fara sa mai stii de ce si pentru ce,Esti tot timpul in alerta.O clipa de neatentie si esti strivita.E ca un cosmar din care incerci sa te terzesti dar ceva sau cineva nu te lasa.Ai clipe de luciditate cand esti singura dar nu poti sa faci nimic pentru ca esti intr-o inchisoare imaginara in care usile.lacatele si zabrelele sunt invizibile si nu le poti da la o parte.Mii de femei mor anual in lume datorita acestor ''animale'' pentru ca oameni nu se pot numi.Nimeni si nimic nu poate sa-i impiedice.Acest subiect nu este o bascalie si trebuie tratat cu cea mai mare seriozitate.In Spania de exemplu sunt case de ajutor pentru aceste femei,le ajuta sa treaca peste momentele grele,au asistenta psihologica,legislativa gratuita,le ajuta sa isi refaca viata departe de el si de familia care poate nu le mai accepta.Merg acolo cu copii cu tot iar copii imediat isi continua scoala.Probabil multa lume nu intelege dar eu care am trait-o ma rog pentru fiecare din aceste femei ca Dumnezeu sa le intinda o mana de ajutor sa scape de aceasta teroare.Asa ca toate femeile care se afla in aceasta situatuie le rog eu sa taie raul de la radacina pentru ca vindecare nu are.


Te cred si te inteleg, violenta este traumatizanta mai ales daca vine din partea cuiva care in mod normal si logic ar fi trebuit sa fie partenerul tau de viata.
Eu am intrebat altceva, cum ajungi sa te mariti cu un astfel de specimen, pt. ca banuiesc ca a avut cel putin o scapare si inainte de casatorie ca doar nu s-a hotarit subit dupa nunta sa inceapa sa imparta palme si injuraturi.
Ce face o femeie sa fie atit de orbita incit sa nu bage de seama deraierile viitorului sot.?
Tommy_Boy
Postat pe 12 Iulie 2015 16:54
corect ingerasul......, oameniisunt oameni si femei si barbati, unii sunt corecti unii se joaca in postura de victime sau smecheri de doi bani, subiectul era insa femeie care a intrat intr-o casatorie si constata ca omul de langa ea, nu e omul potrivit ei, cu valori diferite, omul cu care nu poate construi ceea ce ea considera ca ar fi familia dorita, nu il mai iubeste, mu are nimic comun cu el si de frica parintilor si a gurii lumesti sta sa sufere. Nu a vorbit de abuzuri ci de gelozie care vine din egoismul, dorinta de control si nesiguranta partenerului care vrea ca el si sa domine. Se pare ca ea isi doreste altceva. Atunci sfatul e sa rupa, e tanara, nu are copii si e moral. rational sa fie fericita, nu sa sufere dupa un percept asa zis moral.
Pt ca viata e grea oamenii se complac in rau si degradare decat sa fie singuri si fara mijloace de trai si se afunda rataciti din rau in si mai rau.
Femei abuzate si ele se folosesc de lucruri morale ca sa ii responsabilizeze pe barbatii iresponsabili si baleiaza intre postura de victima si agresivitatea mascata - ca sa poata trai dar nicidecum nu mai este iubire. Ranile produse chiar daca se cicatrizeaza raman si aceeea e o casatorie disfunctionala, urata si asa va fi pana la capat.
E bine sa fi corect, ca oricum doare si incorect si corect. Dar suntem suma alegerilor noastre. Nu mai tii la el si totul e un chin chiar si pt agresor mai bine o rupi. DE TINUT MINTE DOARE ORICE ALEGERE FACI IN ACEEASI MASURA DAR CAND O RUPI AI SANSA SA TE LINISTESTI, SA ITI REVII SI POATE SA GASESTI IN TIMP O PERSOANA RESPONSABILA SI MAI ECHILIBRATA.
IAR CHESTIA CU RESPECTUL POTI DE LA INCEPUTUL INCEPUTULUI SA NU ACCEPTI MAGARII SI SA SPUI NU, TOT NU TSPECTA DACA MATERIALUL E PROST, INTERPRETEAZA CA ESTI AROGANTA SI VA VREA CU ORICE PRET SA TE PUNA CU BOTUL PE LABE, SUNT BARBATI CARE NU STIU CE ESTE RESPECTUL, EI SUNT MARI SI TARI SI AU DREPTATE - FEMEILE SUNT PROASTE FARA CAP SI ATAT. DECI E RELATIV SI CU RESPECTUL LOR FATA DE TINE.
DAR DACA TE RESPECTI TU PE TINE, SI STII CE VREI, SPUI NU PENTRU TINE, NU PENTRU CE CREDE EL SAU VREA EL, CU CONDITIA CA ACEL NU SA FIE UN FAPT MORAL, CORECT SI SA REPREZINTE DEMNITATEA TA CA OM.
garbo200651
Postat pe 12 Iulie 2015 17:10
IAR DERAIERILE DE LA NORMAL, NU SE VAD DECAT ATUNCI CAND STAI IMPREUNA DUPA CE S-A INVECHIT SITA, EXISTA SIGURANTA, EXISTA MI SE CUVINE, E AL MEU, PANA ATUNCI E FAZA DE IDILA, ASTEPTARE SI NIMENI NU SE MANIFESTA CA IN STAREA DE RELAXARE, SIGURANTA, OBISNUINTA, NU SE VAD ANUMITE ASPECTE PT CA SE ASCUND, PT CA INCA NU FAC OBIECTUL MANIFESTARII ALTOR FATETE ALE PERSONALITATII NOASTRE UMANE.
DE ACEEA E VORBA ACEEA DIN POPOR CASATORIA E O LOTERIE, UNII AU NOROC SI INTALNESC DIN PRIMA OAMENI ECHILIBRATI, UNII NU. EXPERIENTA DE VIATA SE CAPATA NU O AI DE LA INCEPUT.
DE ACEEA E MAI BUNA CASATORIA DE PROBA FARA ACTE, CA SA VEZI, SIMTI SI SA ALEGI CORECT, FARA ACTE, FARA COPII.
NIMENI NU ESTE ATOTSTIUTOR IAR CEI CARE NU AU PATIT-O E USOR SA ZICA DAR NU AI VAZUT, II ASIGUR CA NICI EI NU AR FI VAZUT.
ODATA CU VARSTA SI CU EXPERIENTE DEVII MAI PRECAUT SI VEZI MAI BINE DETALIILE DAR TOT IN TIMP SI CU RABDARE, NU PRIPIT.
ASA CA NU ACUZATI, VAI NU AI VAZUT.
REACTII DE GELOZIE SUNT NORMALE PANA LA UN PUNCT, LA INCEPUTUL RELATIEI NU AI CUM SA LE IEI CA SEMNE ALARMANTE DOAR IN TIMP, ORICUM LA INCEPUT NU SUNT ASA VIOLENTE SI ASA SUFOCANTE SAU DESE, PENTRU CA E INCEPUT SI AMANDOI SUNT DOAR EI, DUPA SE VEDE REALUL SI DACA E NORMAL SAU NU.
GELOZIA E DATA SI DE NEINCREDERE SI DE NEPASAREA CELUILALT SI E CA O CAUZA SI EFECT - GELOSUL IL INDEPARTEAZA, CEL CARE SE INDEPARTEAZA IL FACE PE GELOS SA FIE SI MAI GELOS.
ASA CA ECHILIBRU IN TOT CHIAR SI IN JUDECATI EMISE, PT CA AVEM EXPERIENTE DIFERITE CA OAMENI IN VIATA, SIMTIM DIFERIT, AVEM CARACTERE SI TEMPERAMENTE DIFERITE.
CAND NU MAI IUBESTI INSA FII CORECT CU TINE SI CU CEL DE LANGA TINE, SPUNE SI ACTIONEAZA CORECT PT TINE, PT EL, UN OM NORMAL NU VA DORI SA STEA CU UN OM CARE NU IL MAI IUBESTE CHIAR DACA DOARE SI E RAU, DAR NU VREI MILA SI NU VREI IAD PT AMANDOI.
garbo200651
Postat pe 12 Iulie 2015 17:30
http://www.psychologies.ro/anchete-si-dosar/cuplu-sexualitate-anchete-si-dosar/cand-e-timpul-sa-ne-despartim-1641175

Citeste asta. Si desparte-te. Ai o singura viata, nici parintii de modea veche nu trebuie sa decida in locul tau. Nici macar noi. Daca asta VREI, o faci! Nu fii slaba, el nu se va schimba. Chiar daca pe moment promite, insista etc.
anca16
Postat pe 12 Iulie 2015 18:49
Boala lunga moarte sigura.Nu stiu daca lucrezi sau nu ,daca nu lucrezi primul lucru pe care il faci este sa=ti gasesti de lucru,apoi cauti pe net o cerere de divort,o complectezi ,mergi la tribunal ,depui cererea ,si te muti cu chirie .Nu trebuie sa depinzi de nimeni .Nu trebuie sa traiesti alaturi de un om fata de care nu mai simti nimic ,sentimentele pierdute nu se mai reantorc.Curaj si mult succes.
soapta_vantului
Postat pe 12 Iulie 2015 19:26
Zi Doamne fereste-ma de asa ceva pe mine,pe copii mei si pe copiii copiilor mei,Daca crezi asta sa ma scuzi dar putiun gandesti.A vorbi in bajocura sa stii ca toata lumea poate,daca crezi ca asa ceva se poate sa faci cu un maltratador de inseli amarnicNu zic ca nu sunt diferite specimene intre femei sau intre barbati dar ceea ce spun eu am trait.
garbo_412732
Postat pe 12 Iulie 2015 23:00
Spune-mi tu cum intelegi pilotul german care a facut asemenea catastrofa stiind de el mai multe persoiane inclusivi parintii sai.Atunci vei intelege cum se ajunge intr-o asemenea casatorie.
garbo_412732
Postat pe 12 Iulie 2015 23:08
Da dar cu ce ajuta bărbațiifamilia, multe femei aduc bani în casa și intretin familia, da poate la început bărbații fac ceva cadouri la iînceput dar apoi femeile ajung sa îi întrețină și material șisa ffacă toată treaba casnica, mâncare, curat, etc
ingerasulluptor1
Postat pe 13 Iulie 2015 00:08
Buna seara. simplu mergi la cel mai apropiat tribunal si acolo poti sa faci pe loc hirtiile pentru inaintarea divortului.
Spanu_Ioan_1
Postat pe 13 Iulie 2015 21:54
Buna.Dupa părerea mea,cred că ar trebui să ai o discuție cu soțul tau,înainte de-a lua o decizie atat de radicala.Daca te iubește și dorește să va salvați casnicia,bănuiesc că ar încerca sa nu continue cu vechile "obiceiuri".Pentru liniștea sufletului tau,merita incercat.Iar dacă tu simți că nu te mai regăsești în acea relatie,părerea mea ar fi ,sa nu te lași intimidata de nimeni.Viata merge înainte cu sau fără el. Îți doresc noroc!
..
garbo_6051
Postat pe 14 Iulie 2015 23:30
curaj nu cred ca ai ceva de pierdut
odata si odata trebuie sa vorbesti deskis
BENIDORMSP10
Postat pe 18 Iulie 2015 18:40
Nu sunetm victimele oamenilor,sau a situatiilor.Trebuia sa spui parintilor tai hotarat ca nu te intorci pentru ca te distruge psihic.Te-ar fi luat pe sus legata si te-ar fi dat afara din casa lor?Stai pe scarile blocului,dar tot nu te intorci.Vor accepta,daca vad hotarare din partea ta.Ti se intampla asta,ca sa inveti sa fii hotarata.
Problemele nerezolvate in timp,se inrautatesc,pana la punctul final,e mai bine sa parasesti vaporul cat inca pluteste,ca e mult mai greu,daca te scufunzi cu el cu tot.
Stiu cum e sa te preseze parintii...asa au facut si ai mei,si ai prietenelor mele,rar cate unii care lasa libertate de decizie copiilor.
Calea e sa repeti,si sa scrii de peste 21 ori,pe hartie,sunt hotarata sa divotez,orice ar zice parintii,si lumea.Daca scrii o afirmatie de 15 ori,creierul inca are rezistenta...daca scrii de peste 20,cedeaza si esti convinsa.
scrie ce ai nevoie,cum ai vrea sa fii puternica,hoatrata,e greu cand esti stransa cu usa,dar ce cale este alta/?Merita sa stii,eu am incercat,da rezultate...am scris si dimineata si seara,pana am reusit
Succes si tie!
daniilia
Postat pe 22 August 2015 17:26
De la: daniilia, la data 2015-08-22 17:26:55Problemele nerezolvate in timp,se inrautatesc,pana la punctul final,e mai bine sa parasesti vaporul cat inca pluteste,ca e mult mai greu,daca te scufunzi cu el cu tot.


Se pare că iniţiatoarea a dat bir cu fugiţii.
VasileDinNuc
Postat pe 22 August 2015 21:44
La fel ca multe altele care s-au vaitat de cate ceva pe aici.
Rotty
Postat pe 23 August 2015 08:33
De la: Rotty, la data 2015-08-23 08:33:25La fel ca multe altele care s-au vaitat de cate ceva pe aici.


Bună dimineaţa.
VasileDinNuc
Postat pe 23 August 2015 09:46
frumos doar ii spui lui direct sau cauta ti alt partener si arata i ca nu l mai vrei
nu te mai lua dupa parintii tai un om care nu te respecta nu merita sa fii linga el,sa te sacrifici si sa ti irosesti viata,pentru ce?
garbo077395
Postat pe 12 Septembrie 2015 16:51
De la: VasileDinNuc, la data 2015-07-03 21:48:30
De la: garbo_413445, la data 2015-07-03 21:00:20


Cât despre jocuri, am scris...este o rezolvare simplă în cazul lor.... "am vrut să şterg praful şi le-am scăpat pe jos din greşeală...şi s-au spart" ... Deteriorează-le iremediabil şi ai rezolvat problema.


Din pacate, nu merge asa de simplu cu oameni din astia. Ei nu sunt normali la cap, viciile le-au luat mintile si au impresia ca pot trai fara tine, "dusmanul lor", dar nu fara iubitul lor joc video/sticla/droguri/etc. Cel mai periculos lucru pe care l-ai putea face este sa-i strici jocul (chiar daca eu sunt de acord cu aceasta idee, de principiu) fiindca se napuseste pe tine ca un om turbat si ce ai de indurat dupa aia... :(

Eu as incerca o comunicare cu el prin email sau o scrisoare clasica. Altfel, nu ai cu cine discuta, ca isi apara viciul pana in panzele albe si mai mult pierzi. In schimb, daca ii scrii o scrisoare si o citeste la serviciu sau cand e singur, este obligat sa o citeasca si sa reflecteze la ce ii spui fara sa aiba cum sa sara la atac impotriva ta. Ai mai multe sanse asa macar sa afli si intentiile lui...
garbo_397342
Postat pe 13 Septembrie 2015 19:31
De la: garbo_397342, la data 2015-09-13 19:31:58Cel mai periculos lucru pe care l-ai putea face este sa-i strici jocul.


Cred că iniţiatoarea topicului de mult a plecat şi n-a mai revenit pe aici.

Cât despre stricarea jocurilor, eu cred că un împătimit de ele, îşi va cumpăra altul nou, la primul salariu, şi tot nu se rezolvă ceva.

Singurul remediu este ca fiecare dintre "jucători" să conştientizeze viciul şi să-l abandoneze definitiv, exact cum se procedează în cazul drogurilor, alcoolului, etc.

Eu am avut un joc instalat pe unitate acum mulţi ani, dar, după ce am jucat 6 ore şi jumătate continuu, am renunţat la el şi l-am şters. Pe lângă timpul irosit inutil, jocurile cer o atenţie sporită a jucătorului, lucru care dăunează organismului.
VasileDinNuc
Postat pe 13 Septembrie 2015 21:21

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
divort 91 De la: Defendia 4 Martie 2011 12:19
imi iubesc sotia dar ea......cred ca nu ,ce sa fac? 62 De la: quasaria 18 Aprilie 2013 15:49
partaj. 6 De la: garbo_406333 10 Ianuarie 2016 18:23
divort 44 De la: garbo_455882 24 Decembrie 2016 18:11
Lilith-sau de ce innebunesc barbatii 3 De la: yanyacharberet 2 August 2009 22:22
Setari Cookie-uri