Ajutati-ma va rog.e urgent

Ar fi bine sa faci ceea ce crezi tu de cuviinta,tu esti singura care stie daca el merita dragostea ta,numai tu poti simti cat este de sincer cu tine...mult noroc,orice ai face1
garbo174631
Postat pe 14 Decembrie 2013 20:59
Ce tie nu-ti place, alt(uia)eia nu-i face!!!!!!!!!!!!!!! Asta zice vorba romaneasca din strabuni. Eh, strabuni, neveste......ce treaba am eu cu chestiile astea?-vei zice? Face-book, i-phone-uri,........
Cine n-a avut bunici veritabili care sa-i educe,sa-i intrebe pe cei care au avut.
Vorbele populare,ca cea cu care am inceput, ne invata sa avem coloana vertebrala, adica verticalitate, corectitudine fata de ceilalti si fata de noi insine! PUNCT!
Cum adica....!? Ce-i faci tu altei femei(NU conteaza cine e, ce defecte are, ca tu"n-ai vrut", ca n-ai stiut...) exact ASTA iti pregateste Universul!!!!! Sa nu te surprinda, dispere,......uimeasca, indurereze in viata ta, momentul in care vei suferi....
Se "pare" ca nici acum nu esti prea vesela. Barbatul care urmeaza sa fie
al tau ,fii sigura ca, e pus deoparte.

Cristina
garbo188716
Postat pe 14 Decembrie 2013 21:41
Buna!Daca e Italian,e grav ptr ca,ITALIENCELE is "moarte dupa bani" si SIGUR el nu va divorta ,deoarece este prins la mijloc din punct de vedere financiar,.ei au legile in asa fel facute incat FEMEIA castiga aproape tot...deci,posibil sa "astepti " ceea ce nu va veni niciodata-decizia lui de a divorta legal.Italienii is cu "DOUA FETE" si e posibil sa-i placi doar dpv sexual..asta e opinia mea!Asculta-ma,traiesc printre ei de ani de zile ,dar eu nu am auzit sa existe un barbat Italian sa spuna adevarul!!!!!Bafta,dar nu cred ca este o exceptie,acest Italian ,altfel divorta pana acum daca avea intentie!
vickybeaty
Postat pe 14 Decembrie 2013 22:38
felicitari Cristina ,draga!Ai pus "punctul pe I"...ceea ce faci se intoarce impotriva ta,ce dai,aia primesti...Legea Universului!Te bagi intr-o relatie cu unul casatorit suporti consecintele...Asta ramane de vazut si daca isi mai iubeste sotia,sau nu!Daca nu,liber la...sex!!!!!Iubirea e "rara",dragilor si sensul peiorativ ar trebuie sa ne "scuture" ideile.....
vickybeaty
Postat pe 14 Decembrie 2013 22:47
Asta cu capricornii chiar ma deranjaza! Sotul meu e capricorn si nu e asa cum ii descrieti voi! Nu l-as schimba cu nici unalt barbat de pe planeta! E familist convins si isi iubeste copii si nevasta. Sigur, nimeni nu e perfect, insa pentru mine el e intr-adevar jumatatea!
Gabriela_Apostol_1
Postat pe 15 Decembrie 2013 00:00
nu sunt asa de sigura ca va divorta....ai mare grija
adeline
Postat pe 15 Decembrie 2013 00:10
Pune punct acestei relaţii de adulter!

DESPRE INDISOLUBILITATEA (NEDESFACEREA) CĂSĂTORIEI

Căsătoria este un sacrament şi un legământ făcut în faţa lui Dumnezeu şi a Bisericii, şi este indisolubilă (de nedesfăcut). Soţul şi soţia trebuie să fie împreună pentru toată viaţa atât la bine cât şi la greu.

Divorţul este o mare dezordine şi o vătămare a căsătoriei. Domnul Isus Cristos interzice divorţul şi „recăsătorirea” după divorţ. El a spus: „De aceea bărbatul va lăsa pe tatăl său şi pe mama sa şi se va uni cu soţia sa. Şi cei doi vor fi un singur trup. Aşa că nu mai sunt doi, ci sunt un singur trup. Deci, ceea ce Dumnezeu a unit, omul să nu despartă. În casă, ucenicii L-au întrebat iarăşi despre aceasta. Şi El le-a zis: „«ORICINE ÎŞI VA LĂSA SOŢIA ŞI SE VA CĂSĂTORI CU ALTA, COMITE ADULTER ÎMPOTRIVA EI ; ŞI DACĂ O FEMEIE ÎŞI LASĂ SOŢUL ŞI SE CĂSĂTOREŞTE CU UN ALTUL, COMITE ADULTER.»” (Mc. 10, 7-12).

În prima scrisoare a Sfântului Apostol Pavel catre Corinteni, citim: „Celor căsătoriţi nu eu le poruncesc, ci Domnul, ca soţia să nu se despartă de soţ. Dacă este despărţită, să rămână necăsătorită sau să se împace cu soţul ei. Şi nici soţul să nu-şi lase soţia.” (1Cor. 7, 10-11).

Iar în scrisoarea către Romani citim: „Căci femeia măritată este legată prin lege de soţul ei cât timp trăieşte el; dar dacă-i moare soţul, este dezlegată de legea soţului ei. Dacă, deci, când îi trăieşte soţul, ea este a altuia, se va numi adulteră; dar dacă-i moare soţul, este dezlegată de lege, aşa că nu mai este adulteră, dacă este a altuia (dacă se căsătoreşte cu altul – n. n.).” (Rom. 7, 2-3).

Deci, refuzul „recăsătoririi” după divorţ cât timp trăieşte soţul / soţia, nu este ales de Biserica Catolică, ci, după cum am exemplificat, este bazat pe Cuvântul lui Dumnezeu.
Pentru cazuri grave, Biserica Catolică poate îngădui celor căsătoriţi să trăiască separaţi (o aşa numită „separare de la pat şi masă”) dacă nu există pericolul de a comite adulter, dar ei rămân tot căsătoriţi şi nici unul dintre ei nu se poate căsători din nou câtă vreme trăieşte celălalt soţ (numai după trecerea soţului / soţiei la cele veşnice). Dar chiar dacă sunt motive grave să trăiască separaţi, nici soţia, nici soţul nu poate avea relaţii cu altcineva.
Nici Biserica Ortodoxă nu consideră a doua oară ca fiind căsătorie, ci un fel de "pogorământ", cu alte cuvinte sunt în dezordine cei care fac aceste "pogorăminte", crezând în mod greşit că prin acestea ar fi în ordine.

Dezordinea provocată de divorţ aduce după sine prejudicii grave: pentru celălalt soţ, care se vede părăsit şi pentru copii, traumatizaţi de despărţirea părinţilor şi adesea traşi de ambele părţi. Este şi un refren al unui cântec:
„Sunt copii nefericiţi,
Inima îi doare
Că-s părinţii despărţiţi
N-au în casă soare.”

Diavolii sunt activi. Una din principalele acţiuni ale diavolilor este de a introduce dezbinarea oriunde : în familie, în societate, în Biserică, etc. Chiar cuvântul „diabolos”, în limba greacă, înseamnă „cel care dezbină”, „cel care desparte”. Deci diavolii doresc dezbinarea familiilor şi lucrează atât direct, cât şi prin anumiţi oameni. Soţii nu trebuie să le cadă în plasă, ci să lupte pentru a-şi menţine căsniciile, pentru familii unite şi puternice. Iar familiile vor fi unite şi puternice numai dacă soţii îl vor pune pe Domnul Isus Cristos la baza căsătoriei lor şi vor şti să treacă peste neînţelegeri şi disensiuni prin răbdare şi sacrificiu.

Accesând linkul următor puteţi citi o carte foarte interesantă : Căsătoria creştină, de Tihamer Toth. Poate fi citită direct pe internet, cu click pe titlurile capitolelor de pe site:
http://ercis.ro/biblioteca/tothcasatoria.asp?cap=100

Toată cartea de mai sus e foarte interesantă, dar în ce priveşte problema divorţului recomand mai ales partea I a capitolului 10 :
10. Căsătoria indisolubilă (II)
I. Interesul omenirii cere indisolubilitatea
A) Divorţul este blestem şi pentru bărbat
B) Divorţul este un blestem mult mai mare pentru femeie
C) Divorţul este cel mai teribil blestem pentru copil
D) Desfacerea căsătoriei este un blestem pentru omenirea însăşi

De asemenea, accesând linkul următor găsiţi mai multe materiale foarte interesante legate de valoarea familiei şi de anul familiei:
http://ercis.ro/actualitate/anul_familiei.asp

Accesând linkul următor, puteţi citi şi un articol foarte interesant despre indisolubilitatea căsătoriei:
http://lumea.catholica.ro/2009/05/pentru-o-pastoratie-a-casatoriei-indisolubile/

Recomand şi următorul blog foarte interesant:
http://www.cezar-iasi.blogspot.ro/
Blogul conţine: înregistrări video cu miracole, videoclipuri, filme documentare, legături cu numeroase site-uri foarte interesante, posturi TV şi de radio on-line, cărţi care pot fi citite direct pe internet (fără a necesita descărcare în calculator), articole foarte interesante. Vă rog intraţi pe blog şi trimiteţi-l mai departe, ca să folosească şi altora.
vieru_cezar_iasi
Postat pe 15 Decembrie 2013 00:39
Mda... şi iar
Axl_R
Postat pe 15 Decembrie 2013 00:46
daca el divorteaza, trebuie sa-i plateasca fostei apartament unde sa stea si un fel de pensie toata viata, care va fi mai mare sau mai mica daca fosta munceste sau nu. conteaza si ce venit are el. iar daca sunt si copii la mijoc, ajutorul dat catre familia lui se estimeaza la aproape 3 sferturi din veniturile lui. legea italiana protejeaza femeia. de asta, de cele mai multe ori, ei prefera sa traiasca in concubinaj.
is_doar_o_pisicutza
Postat pe 15 Decembrie 2013 01:19
in plus, tu trebuie sa fii aceea care sa puna piciorul in prag. te deranjeaza? ii spui. trebuie sa stie,nu? si in functie de cum decurge discutia si apoi faptele, o sa te decizi ce trebuie sa faci. poate tii f mult la el, dar asta nu e viata. in plus, el poate sa se intoarca oricand la familia lui. trebuie sa vb ferm , ca sa stie exact ce gandesti. bafta
is_doar_o_pisicutza
Postat pe 15 Decembrie 2013 01:25
Mai , voi ati zapacit fata azi cu totul ....Ba ca se poate , ba ca nu. Dupa miezul noptii chiar si diavolii sunt activi
Rotty
Postat pe 15 Decembrie 2013 01:49
acum...chiar nu puteti lasa frustrarile personale de neveste nesigure la o parte, si sa ii dati fetei un sfat CE SE FACA DE ACUM incolo, nu pina acum?!
quasaria
Postat pe 15 Decembrie 2013 03:13
va divorta.Ei nu pot sa divorteze, stiu un caz asemanator , au facut multe lucruri in Romania , a facut multe pentru o romanca insa nu a divortat, are ii in Italia si sotie .
campan1maria
Postat pe 15 Decembrie 2013 08:28
Patru-cinci luni, nu e destul pentru a cunoaste un om. E viata ta, tu esti singura care poate decide ce vrei. Esti intr-o situatie ambigua. Nu se stie daca va ramane cu tine sau se va intoarce la nevasta. Cred ca lui ii convine situatia. E ceva gen "planul B "! Cred ca ar fi bine pentru tine sa lamuresti lucrurile. Daca nevasta a fost atat de "rea" si tu atat de potrivita pentru el, in cel mai scurt timp va gasi o solutie rezonabila. Daca nu are niciun gand sa clarifice lucrurile, e mai bine sa iti vezi de viata ta. Altfel, nu-ti va fi "roz" mult timp. Dar, desigur, depinde de ce te retine pe tine in aceasta relatie. Mult noroc!
Monica_Grosariu_1
Postat pe 15 Decembrie 2013 09:58
tu ce zodie esti?
garbo176674
Postat pe 15 Decembrie 2013 12:11
LA EI LEGEA E COMPLICATA , SE INTENTEAZA CAUZA LEGALA DE SEPARERE ARE LOC PRIMA INFATISARE UNDE SE STABILESTE CITA PENSIE ALIMENTARA SA DEA COPIILOR SI SOTIEI ,DUPA 2 ANI SE POATE INTENTA CAUZA DE DIVORT IAR COSTURILE SUNT FOARTE RIDICATE ..
OARE MERITA SA RAMII CU EL ?
Gabriela_Cristina_Balasoiu_1
Postat pe 15 Decembrie 2013 12:17
era vorba de cei casatoriti sa nu intre-n legatura cu persoanele casatorite:)))))))))
Sorinna37
Postat pe 15 Decembrie 2013 13:53
In Italia ca sa divortezi e cam dificil ... divortul dureaza cca 5 ani .In momentul cand ei au declarat ca sunt oficial separati dureaza 3 ani pana la inceperea divortului si alti 2 ani divortul . Dupa divort daca au copii el trebuie sa-si mentina financiar sotia si copii pana la majoratul acestora sau pana la terminarea studiilor .
garbo220368
Postat pe 15 Decembrie 2013 17:14
depinde ce simti pt el daca il iubesti traieste clipa ca viata ii scurta. si daca e sa va despartiti te lasa si dupa 20 ani de casnicie si cu copii stiu cazuri asa ca tu sti traiesti ceea ce simti nu te uita ce zic altii bafta!!! si ce dacai casatorit? el poate a ales sa stea langa tine nu langa aia
garbo266989
Postat pe 15 Decembrie 2013 17:47
Pleaca! Nu trebuia sa-i desparti!
luminitasararu
Postat pe 16 Decembrie 2013 01:11
mai lasa l. da i timp. daca nu o va face singur fortat iti va reprosa.
conteaza f mult si cat timp a fost casatorit daca are copii etc.
parerea mea este sa mai astepti sa vezi c decide el singur.
garbo_6827
Postat pe 16 Decembrie 2013 08:30
Capricornii sunt duali, merg cu doua femei mult timp, nerenuntand la nici una.
De unde stii ca a introdus divortul?
In Italia divortul dureaza 5 ani , iar italienii ..., scuzama, sunt fffff.zgarciti ., ,iar capricornii - ar trebui sa citesti despre ei, se casatoresc de regula din interes, si isi iau a mereu cate o amanta .
Eu am un sot capricorn si cu toate ca m-am casatorit din dragoste, asa am crezut,am aflat dupa 26 d eani , ca m-a inselat tot timpul...pe el il intereseaza numai reusita lui profesionala,afirmarae lui in societate-din acest motiv , lisea mult de acasa, nu se implica in nimic.Si in parale, ma insela cu tot felul de femei.
ATENTIE!!!!Sa nu-i imprumuti bani, si fa in asa fel ca toate cheltuielile casei sa le faca el.El vrea sa profite de naivitatea femeilor.
SFAT- fa sarbatorile cu el si paraseste-l dupa.
garbo_387070
Postat pe 16 Decembrie 2013 08:33
Buna parerea mea este sa-l lasi in plata domnului si refati viata cu unul care sa te merite cu adevarat .Acesta doar se foloseste de tine asa ca fi tu cea care va pune punc acestei relatii ( fara viitor din punctul meu de vedere ) .
La sfarsit tot tu vei suferi daca nu te hotarasti acum si lasi timpul sa treaca.
garbo219124
Postat pe 16 Decembrie 2013 16:22
La italieni,pentru ca sunt catolici,divortul e ceva foarte greu de obtinut,si complicat,nu este ca la noi.daca el te iubeste,eu zic sa ai rabdare,si sa discuti cu el cu calm,ceea ce simti.nu e o solutie sa iti faci bagajele si sa fugi la greutatile unei relatii.in afara de asta,vor fi si altele in viitor,pentru ca asa sunt relatiile.Daca exista iubire,le scoti la capat pe toate.
daniilia
Postat pe 16 Decembrie 2013 17:56
Nu va divorta, unii dintre italieni sunt zgarciti, prefera sa ramana casatoriti in acte, decat sa imparta averea. Catolicii cer aprobare de la Papa, doar in cazul ,in care au divortat, in acte si vor sa se cunune religios, a doua oara. Ar fi bine sa discuti cu el, sa divorteze, asta daca te iubeste! Pentru el este bine, sotia in Italia, amanta in Romania...Cere-i sa te duca la el in tara, sa-i cunosti familia, copii, parintii, daca mai are, vezi in ce ape se scalda...o amanare, sau un refuz din partea lui, iti va da raspunsul...Nu face compromisuri in viata, nu sta cu el pentru situatia lui financiara, mai tarziu vei regreta. Daca te iubeste cu adevarat, iti va da locul pe care-l meriti in viata lui! Multa bafta!
FLORIANA
Postat pe 17 Decembrie 2013 00:19
Scumpa mea, fugi cat de repede poti! Nu va iesi nimic din ceea ce speri tu.
Barbati sunt o gramada de care sa te indragostesti, numai sa mai ai putintica rabdare :). Fii sigura ca de divortat nu va divorta veci!, ptr ca sunt prea multe la mijloc, si nu ma refer numai la legea lor, in care e implicata religia, adica Vaticanul. Nu mai sta pe ganduri si-i fa PA_PA
metisben
Postat pe 17 Decembrie 2013 01:01
De la: FLORIANA, la data 2013-12-17 00:19:13Nu va divorta, unii dintre italieni sunt zgarciti, prefera sa ramana casatoriti in acte, decat sa imparta averea. Catolicii cer aprobare de la Papa, doar in cazul ,in care au divortat, in acte si vor sa se cunune religios, a doua oara. Ar fi bine sa discuti cu el, sa divorteze, asta daca te iubeste! Pentru el este bine, sotia in Italia, amanta in Romania...Cere-i sa te duca la el in tara, sa-i cunosti familia, copii, parintii, daca mai are, vezi in ce ape se scalda...o amanare, sau un refuz din partea lui, iti va da raspunsul...Nu face compromisuri in viata, nu sta cu el pentru situatia lui financiara, mai tarziu vei regreta. Daca te iubeste cu adevarat, iti va da locul pe care-l meriti in viata lui! Multa bafta!


mi se pare cel mai complet raspuns de pina acum....

Nu poti judeca ce e intre doi oameni dupa aparente. Poate ca nu e o pitzi. Poate ca il iubeste. Poate ca nu banii sau timpul o intereseaza. Si poate ca nici intentiile lui nu sint asa de meschine. Poate ca intr-adevar a intilnit iubirea cind n-a cautat-o... si la jumatatea drumului sau jumatatea vietii. Ce faci in situatia asta, persisti intr-o greseala, continuind sa te minti si sa ii minti pe toti ceilalti din jur?
Poate ca oamenii astia intr-adevar se iubesc: iar daca il iubesti, garbolina, discuti cu el sincer care sint perspectivele. Si daca vreti sa ramineti impreuna atunci ii dai timp si ii dai dreak de bani si ignori Papa de la Roma cu Vaticanul lui cu tot, pentru ca dragostea asta face: trece peste conventii, atunci cind este reala.
quasaria
Postat pe 17 Decembrie 2013 02:06
Nu-ti stiu varsta, dar ar trebui sa iti dai seama cum te simti tu bine. Daca tii la el astfel incat sa ii iubesti si defectele, daca te simti sustinuta de el pe toate planurile, ramai cu el. Daca nu, vei gasi cu siguranta unul alaturi de care sa simti ceea ce am spus mai sus.
zaraza26
Postat pe 17 Decembrie 2013 08:24
Buna.Parerea mea este ca tu acum trebuie sa fii cat se poate de inteleapta,adica nu tu trebuie sa rezolvi problema lor,ei sunt singurii care decid ce trebuie sa faca.Se spune ca nu este bine sa desparti o casnicie ptr ca se va intoarce impotriva ta,asa ca este bine sa fii impariala,sa astepti sa isi rezolve problemele,si sa nu fii tu cea care poarta vina.
Incearca si fii inteleapta ,asteapta un timp si incearca sa vezi ce se intampla.
ametist_cami
Postat pe 17 Decembrie 2013 18:59
pai si cand ai inceput relatia tot insurat era , ai cerut si atunci parerea cuiva, daca sa o incepi sau nu?
duchess1
Postat pe 23 Decembrie 2013 23:26

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Un pas inainte, doi inapoi..!! 13 De la: garbo_408349 5 Februarie 2015 21:38
Impas 18 De la: garbo_ready 7 Februarie 2016 10:50
Cand certurile in familie sunt tot mai dese...Va-ti gandit vreodata la o relatie extraconjugala? 78 De la: garbo166116maryeta 16 Octombrie 2010 20:32
A iubi cu adevarat! 8 De la: TaniaTita 18 Aprilie 2012 15:51
penis mic 158 De la: garbo198382 24 Iulie 2018 11:20
Setari Cookie-uri