Cum sa nu te mai lasi manipulat de cei din jur

Lumea nu este atat de inocenta dupa cum au unii dintre noi impresia. La prima vedere, poti avea impresia ca oamenii sunt buni si ca vor sa traiasca in armonie. In realitate, nu este asa mereu, iar cei din jur te pot manipula sa faci doar ce vor. Invata ce trebuie sa faci pentru a schimba aceasta situatie.
ingerasulluptator
Postat pe 8 Mai 2012 14:17
Daca nu o sa inveti sa fii stapan pe propria viata, o sa fii precum serpii care danseaza cand dresorii le canta la fluier. In primul rand, Buzzle te invata cum sa incerci sa iti controlezi viata. Sunt multe momente in care te simti neputincios in fata realitatii. Daca simti ca esti atras in anumite situatii neplacute fara acordul tau, sustine clar si tare ca nu iti doresti acest lucru. Spune-ti clar in minte ca esti propriul sef.
ingerasulluptator
Postat pe 8 Mai 2012 14:18
Oamenii care te manipuleaza vor prelua lent controlul asupra ta. Ori de cate ori simti asta, trebuie sa pui piciorul in prag.

Invata sa spui "Nu". Aceste persoane vor incerca sa te convinga de ideile lor, facandu-te ca intr-un final sa fii de acord cu ei. Si nu uita ca unii vor utiliza tehnici de santaj pentru a te face marioneta lor. Cand te confrunti cu o astfel de situatie, spune "Nu" chiar in acel moment.
Exista si cazul in care dupa ce ii ceri cuiva o favoare, acesta se va folosi de asta pentru a te pune in slujba lui, facandu-te sa crezi ca ii esti dator pe viata. Favorurile fac parte din viata noastra, nu pot fi evitate si asta trebuie sa inteleaga aceste persoane, nu tu.

Ai grija in cine ai incredere. In diferite momente din viata poti marturisi anumite secrete cuiva care ar putea profita de acestea pentru a te manipula in atingerea obiectivelor lor.
Evita provocarile. Poti fi pus in situatia in care ti se va spune "Cum, nu ai curaj?". Nu trebuie sa faci ceva ce nu vrei numai pentru a demonstra ca poti
ingerasulluptator
Postat pe 8 Mai 2012 14:19

Valorifica potentialul tau, nu te lasa condus de alti
.
Intr-o zi, plimbandu-se prin padure, un om gasi un pui de vultur de abia iesit din gaoace. Dandu-si seama ca daca l-ar fi lasat acolo, singur si parasit, l-ar fi condamnat la moarte sigura, omul lua puiul acasa si-l puse intr-un cotet, impreuna cu niste pui de gaina.

Puiul de vultur crescu alaturi de acestia si, bineinteles, invata sa se poarte ca o gaina: scormonea pamantul pentru a gasi viermi si insecte, manca semintele pe care i le dadea stapanul, cloncanea si cotcodacea, iar daca batea din aripi nu se ridica mai mult de cateva zeci de centimetri.

Au trecut astfel cateva luni, timp in care vulturul nu se indoi nici o clipa ca locul lui ar fi altundeva decat in curtea stapanului, printre celelalte gaini. Mai mult, era convins ca el insusi este o gaina.

Pana cand, intr-o zi, privind spre cerul albastru si fara nori, vazu un alt vultur planand maiestuos, aproape fara a-si misca aripile robuste

Vulturul a inteles dintr-o data care este adevarata lui natura. Si-a dat seama ca nu exista obstacole care sa-l impiedice sa zboare, in afara de cele din mintea lui, si, dupa cateva tentative, s-a ridicat in zbor spre infinit, intr-adevar liber
ingerasulluptator
Postat pe 8 Mai 2012 14:28
Oamenii profita de tine ?..poate ca iti folosesc ideile si pretind ca sunt ale lor.. ? In cazurile extreme e posibil sa te fi simtit intimidat , mintit si subiect narcisist a ambitiilor altora.
Imagineaza-ti..ca niciodata sa nu mai fi mintit ! De ce unii oameni par intotdeauna sa profite de altii ? Cum puteti sa opriti ca oamenii sa nu mai profite de tine ? Dupa cum stiti oamenii pot profita de noi dintr-o varietate de situatii.. Aceasta este partea intunecata a instinctului nostru natural. De fiecare data cand ne punem increderea in cineva , asteptam ca aceea persoana sa gandeasca la fel, ca increderea sa fie reciproca. Acest lucru se poate intampla in relatii unu la unu , in curtea scolii , la locul de munca si chiar in societate si implica in mod invariabil o combinatie de putere si abuz, inselaciune, tradare si incredere. Deci trisorii , escrocii , batausii si tradatorii toti sunt in aceeasi "oala" si au ca scop gasirea solutiilor care sa duca la indeplinirea misiunii lor , aceea de a profita de noi .
Cand oamenii profita de noi ei se bazeaza pe devotamentul gandurilor noastre pentru persoanele implicate "ce am facut gresit ", " cum au putut sa imi faca asta " , " de ce sunt asa de credul " . Psihologii numesc aceasta o eroare fundamentala de atribuire , in cazul in care dam vina pe persoana mai mult decat dam vina pe situatie. Controleaza situatia si iti vei controla si propria persoana.
Inspiratii :
- Oamenii pot fi de multe ori nerezonabili si irationali . Iarta-i oricum.
- Daca esti bun oamenii te pot acuza caci esti egoist , sau alte motive. Tu fii oricum bun .
- Daca esti un om de succes , iti vei castiga multi prieteni necredinciosi si dusmani autentici. Tu continua sa fii un om de succes oricum
- Daca esti cinstit si sincer oamenii se pot insela . Fii cinstit si sincer oricum
- Acolo unde tu pierzi ani incercand sa creezi ceva, altii pot distruge acelasi lucru intr-o singura noapte. Tu continua sa creezi
- Daca gasiti liniste si fericire, unii pot fi gelosi pe voi . Fi-ti fericiti oricum
- Binele care il faci azi , va fi intotdeauna uitat . Fa bine, oricum!
- Da ceea ce ai mai bun din tine, si niciodata nu va fi suficient pentru altii. Tu continua sa dai tot ce-ai mai bun din tine
Analiza finala, este intre tine si Dumnezeu ...Nu a fost niciodata intre tine si ei , oricum
ingerasulluptator
Postat pe 8 Mai 2012 14:32
Experienta ,viata te vor invata cum sa diminuezi efectele manipularii la care esti supus constant,de tot ce te inconjoara.Nu poti scapa complet de efectele manipularii,dar inveti sa-i atenuezi efectele si sa o recunosti cu usurinta atunci cand o intalnesti.Ce poti realiza este sa te lasi manipulat in mod constient,avand impresia ca nu te-au" prostit ei"oricare ar fi acesti ei ,ci te-ai lasat in mod voluntar prostit sau nu ai avut ceface pur si simplu,este ca un balsam ptr.orgoliu si constiinta noastra.
garbo265966
Postat pe 16 Mai 2012 08:12
66,ai intrerupt monologul Irinucai...
Rotty
Postat pe 16 Mai 2012 08:20
in acest caz, oamenii puternici trebuie sa manipuleze cat mai multi oameni "slabi"
Eugenia_
Postat pe 22 Mai 2012 19:42
Pai daca-s "slabi" de inger,tre sa-i conduca cineva.....sa nu se impiedice...
Rotty
Postat pe 22 Mai 2012 19:48
sa fie dotati cu aripi.. de ingeri, propun sau niste sfori, asa....marionetele parca au.
Eugenia_
Postat pe 22 Mai 2012 19:53
Vaiii....tu iti dai seama ce circulatie ar fi prin aer ?....si pe jos tot sfori intinse....
Uiiii...m-a batut soarele in cap....sa uit sa te pup....
Rotty
Postat pe 22 Mai 2012 19:57
o panza de paianjen si-un teatru de papusi
Eugenia_
Postat pe 22 Mai 2012 20:04

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Vreau sa ma insor....part two! 78 De la: SAL 19 Decembrie 2011 19:40
confuza! 1 De la: bombonyk 21 August 2011 11:00
Virginitatea este doar un mit sau o realitate? 134 De la: iulyk_91 3 Octombrie 2012 02:31
buna... 49 De la: tugubel 11 Decembrie 2011 15:52
Dar femeia ?......rezista ...sa aiba doar un singur barbat... toata viata ??? 8 De la: nelly05 27 Februarie 2010 14:51
Setari Cookie-uri