| ei hai Ge, nu te supara, la tine n-avem cum sa renuntam | ||
|
Laura_M Postat pe 14 Noiembrie 2010 01:08 |
||
|---|---|---|
|
DESPRE PROSTIE - ANTON PANN DESPRE PROSTIE de Anton Pann Trei negiobi merg�nd p-o vale �i z�rind un urs din cale C�nd suia cu groaz�-vie �i intr� �n vizunie, Zise unul: - Ai s�-l prindem �i la vrun �igan s�-l vindem. Altul a zis: - Cum s� poate Din vizunia-i a-l scoate? - Iac� cum, - altul iar zise �i �ndat� se descinse � Da�i br�iele fiecare, S� facem un lung �i mare, �i leg�ndu-m� pe mine Cu el de picioare bine, S� �ine�i str�ns cu t�rie C�nd voi intra-n vizunie, �-apuc�nd pe urs dodat�, S� m� trage�i voi �ndat�, �i apoi d-aci sco��ndu-l Facem cu el ce n-e g�ndul. Asfel dac� sf�tuir�, Br�iele �i �nn�dir�, De picioare �l legar� �-�n vizunie-l b�gar�. C�nd vru m�na s� �ntinz� Pe urs de urechi s�-l prinz�, Ursul de cap �l apuc� �i cu totul i-l �mbuc�; El strig�nd �ntr-a sa ghear�, Ceilal�i cum l-a tras afar� Stau, se uit� cu mirare, V�z�ndu-l c� cap nu are, S�-ntreb, zic�nd: - Fr��ioare, Avuta-au Valdu cap oare? Unul zise: - Nu �iu minte, Altul iar alte cuvinte, �i nedomiri�i l-aceasta, Au mers s�-ntrebe nevasta. A�a ei pe mortul las� �i merg�nd la ea acas�, O-ntreb: - Stano, ia ne spune, C� vrem s� �tim a minune, B�rbatul t�u ce fel fuse, Acum cu noi c�nd se duse, Avea cap ca fiecine, Or nu, c� tu �tii mai bine? Ea, g�ndind pu�in �n sine, Le r�spunse: - Nu �tiu bine Dar la Pa�ti �mi par� �i mie C� �-a cump�rat tichie |
||
|
vuvuzela Postat pe 14 Noiembrie 2010 01:10 |
||
|
pey ce, mey... ma tineti aciulea numa de voyeurist?... nu ca nu mi-ar placea... da' orshicat... :)))))))))) |
||
|
|
||
|
eu_geminy Postat pe 14 Noiembrie 2010 01:11 |
||
|
luati o pauza mey, ca sa-si cante vuNvu balada...:)))) |
||
|
eu_geminy Postat pe 14 Noiembrie 2010 01:12 |
||
|
si eu spun la fel,hai nu fiti rai lasa-ti fomeia sa isi faca nmarul....acusica se termina banda si nu a realizat nimic :))) o ispititi sarac a cu sfarcurile si penisul vostru... |
||
|
anaROBERT Postat pe 14 Noiembrie 2010 01:13 |
||
De la: aly_fab, la data 2010-11-14 01:06:41gemini, cred ca topicul asta l-a deschis ca sa te impresioneze pe tine. si a reusit la inceput aly, m-a maniPulat, recunosc... da' nu-i mai merge data viitoare...:D cu mine o-ntzarcat kapra. :))) |
||
|
eu_geminy Postat pe 14 Noiembrie 2010 01:13 |
||
De la: anaROBERT, la data 2010-11-14 01:13:40si eu spun la fel,hai nu fiti rai lasa-ti fomeia sa isi faca nmarul....acusica se termina banda si nu a realizat nimic :))) ana, esti cam confuza... care sfarcuri, care penis?:D :))) |
||
|
eu_geminy Postat pe 14 Noiembrie 2010 01:14 |
||
| mah, eu chiar o sa iau o pauza ca deja e "tarliu" si m-ati dat gata in seara asta si nu mai am cuvinte | ||
|
Laura_M Postat pe 14 Noiembrie 2010 01:14 |
||
|
ma inervati si ma duc pana la urma la un film cu mascari... :P :))) |
||
|
eu_geminy Postat pe 14 Noiembrie 2010 01:15 |
||
|
Laura... da' noi de cuvinte avem nevoie????...:PP :)) |
||
|
eu_geminy Postat pe 14 Noiembrie 2010 01:16 |
||
| hai toate lumile sa isi vada de treaba,dati cu praf pe topicul vunvuzelei ca e satula saraca :))) | ||
|
anaROBERT Postat pe 14 Noiembrie 2010 01:17 |
||
|
dati cu praf de mers la culcare, hai ca deja ati intrecut masura aly, nu pot sa-ti dezvalui asemenea secret, pe bune acuma, nu de alta, da' poate mi-l furi, orisicat, intreab-o pe ana sau pe barbatsu de unde-l are si cu ce il are sortu
|
||
|
Laura_M Postat pe 14 Noiembrie 2010 01:20 |
||
|
pey ana,... cu atat secsuiala pe topicul ei, a confundat si autorii... a dat-o pe Anton Pann... ca sa nu mai zica unele ca nu cetim:PP :)) |
||
|
eu_geminy Postat pe 14 Noiembrie 2010 01:20 |
||
|
eeeee, gagici... va tineti numa de prafuri... noroc cu filmele mele deochiate, ca in baza voastra nu ma puteam lasa...:)) |
||
|
eu_geminy Postat pe 14 Noiembrie 2010 01:22 |
||
|
eu cred ca nu are secsuiala nici o vina..... tind sa cred ca nici autorii nu ia confundat,subliniaza ea ceva.....ultima poezie cred ca ne este dedicata,fara numar :))) si noi tot trei suntem ca in poezia ei :)))) |
||
|
anaROBERT Postat pe 14 Noiembrie 2010 01:23 |
||
|
ana, eu nu am simtit asta... mai degraba si-a cantat balada, am mai zis...:P :)) |
||
|
eu_geminy Postat pe 14 Noiembrie 2010 01:25 |
||
| gata?obosii poeta noastra?? | ||
|
anaROBERT Postat pe 14 Noiembrie 2010 01:46 |
||
|
da' de unde atata poeta? si le-a copiat de la "inamicul" Google...:)) |
||
|
eu_geminy Postat pe 14 Noiembrie 2010 01:49 |
||
| traiasca batranul ''gooagal'':))) | ||
|
anaROBERT Postat pe 14 Noiembrie 2010 01:52 |
||
|
Adrian P�unescu F�t-Frumos Oameni, oameni, fra�ii mei, Dispera�ii, ferici�ii, V-a�i sp�lat de supersti�ii, De demoni �i dumnezei. �ns�-i nu-i destul folos Dac� peste tot ce este V-a�i sp�lat �i de poveste, L-a�i pierdut pe F�t-Frumos. Vin la voi acum pl�ng�nd, Gura-mi s�nger� ca rana, Unde este Cons�nzeana, �n ce bol�i, pe ce p�m�nt? M� ridic pl�ng�nd de jos, Ca la un pierdut examen, Unde v� e basmul, oameni. Ce-a�i f�cut cu F�t-Frumos? F�t-Frumos n-a existat, N-a stat nim�nui �n cale, Era numai visul moale Al vreunui trist b�iat. Mai visa�i de vre�i s� fi�i Ferici�i cu capu-n pern�, Feri�i epoca modern� De rigizi �i scof�lci�i. Din prea mult entuziasm S� nu sparge�i Vorone�ul, Da�i-i voi mai mare pre�ul, Oameni, mai r�vni�i la basm. Voi, care ave�i copii, Nu-i l�sati sub g�nd satanic, S� respire sterp, mecanic, Ca �i c�nd nu ar fi. Dobor��i himera jos, Oameni, reveni�i �n lume, Pe umana noastra culme Reg�si�i pe F�t-Frumos. F�t-Frumos �i to�i ai lui, Fiinc� unde nu-i poveste Lume nu-i �i om nu este �i, de fapt, nimica nu-i. El venea la noi pe jos �i ni l-au r�pit pira�ii, Vame�i vigilen�i, reda�i-i Actele lui F�t-Frumos. Da�i-i via�a �napoi, Ochii mari, mi�carea buzii, F�t-Frumosul din iluzii �i frumos numai prin voi |
||
|
vuvuzela Postat pe 14 Noiembrie 2010 03:34 |
||
http://www.youtube.com/watch?v=noTXLr_TzWA&feature=player_embedded
|
||
|
LILO Postat pe 14 Noiembrie 2010 20:39 |
||
|
mai, vuvuzelo, iar ti-ai schimbat avatarul? ce moda o mai fi si asta, incat sa tot schimbi mereu o imagine? sau ce nevoie te impinge in a-ti cladi o astfel de oglinda? sa fie parerea de rau ca nu mai esti tanara si frumoasa? sa fie o dorinta de a arata astfel decat esti? sa fie o meschinarie? sa fie pur si simplu neputinta de a te regasi sau sa fie neputinta de a te accepta ,asa cum esti? schimbarea avatareluo sau a ID-ului e clar o problema psihica. o nemultumire vis a vis de propria persoana. cum era? in real e viata. aici, suntem in virtulal vedeti, voi? virtualul acesta ,cam spune cum suntem in real si cam cati bani dam noi pe noi |
||
|
si_totusi Postat pe 14 Noiembrie 2010 20:55 |
||
|
pai ce sa puna si ea... mai incearca una-alta... poate inca n-a gasit poza aia cu magareatza fara cap....:D :)) |
||
|
eu_geminy Postat pe 14 Noiembrie 2010 20:58 |
||
| lasa, ge ca-i canti in struna. pe unde pricepe, pe unde nu, ca o iei in ras, per total treaba merge unsa. | ||
|
si_totusi Postat pe 14 Noiembrie 2010 21:00 |
||
Tot e topic de poezie si s-a trecut si la alti autori... iote inca un clasic:De la: pik_nik, la data 2009-11-19 09:01:04 |
||
|
Thor_again Postat pe 14 Noiembrie 2010 21:03 |
||
|
corect. ii cant in struna. :)) |
||
|
eu_geminy Postat pe 14 Noiembrie 2010 21:03 |
||
| normal | ||
|
si_totusi Postat pe 14 Noiembrie 2010 21:11 |
||
|
bine. :)) |
||
|
eu_geminy Postat pe 14 Noiembrie 2010 21:14 |
||
|
S-A RIDICAT SPRE CER O INIMA BOLNAVA DE ATITA RAUTATE PE PAMINT ACEASTA INIMA CE SI-A IUBIT MULT TARA SI VISUL SI DORINTA A OMULUI DE RIND |
||
|
tiberiosaraiva Postat pe 16 Noiembrie 2010 00:08 |
||
thor ai preluat de la un prost,intunericul pe neuroni.intalnire pe graba.
|
||
|
vuvuzela Postat pe 16 Noiembrie 2010 01:47 |
||
| Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
|---|---|---|
| Vand carti vechi | 2 | De la: garbo253844 13 Iunie 2013 14:14 |
| caut o carte anume... | 31 | De la: Madalina_Iosifescu_1 4 Noiembrie 2018 03:41 |
| Cartea eu sunt femeie | 1 | De la: garbo_483055 8 Februarie 2018 16:24 |
|
|
||
| Imi vand toata biblioteca | 33 | De la: Mistique7 17 Februarie 2016 16:15 |
| STITI UNDE POT GASI CARTEA "OCHII CARE TRADEAZA"-E.HESS? | 1 | De la: eu2009 12 August 2010 12:14 |
Ministrul Educației cere răbdare în evaluarea efectelor reformelor din ultimii ani
Un profesor de matematică atrage atenția asupra nevoii de conexiune reală între dascăli și elevi
Elev din Sibiu a scris singur un proiect și a obținut 10.000 de euro pentru copii din medii vulnerabile
PISA 2025: elevii care nu folosesc deloc AI obțin cele mai bune rezultate la Științe