Uleiul de măsline este folosit din timpuri străvechi pentru menținerea frumuseții și a tinereții, dar și ca ingredient în rețetele vindecătoare. Aducând beneficii incontestabile asupra sănătății pielii și a părului, uleiul de măsline este astăzi intens utilizat în cosmetică. Vă propunem să descoperiți o mască pentru păr pe care o puteți realiza acasă și care acționează pe baza proprietăților uleiului de măsline.

Tipuri de păr pentru care funcționează această mască cu ulei de măsline

În general, utilizarea uleiurilor obținute prin presare la rece (extravirgine) și provenite din culturi organice au rol reglator al secreției de sebum, așadar pot fi utilizate atât pentru părul gras, cât și pentru cel uscat.

Cele mai spectaculoase rezultate apar asupra părului uscat, tern, subțire sau casant, vopsit excesiv și cu vârfuri despicate, sau în cazul mătreții.

Recomandări și beneficii ale măștilor de păr cu ulei de măsline

Experții spun că tocmai vitaminele (cum ar fi vitamina E) și grăsimile monone saturate și saturate (mai puțin cele polinesaturate) au intense efecte asupra părului, iar acestea sunt conținute în uleiurile organice extravirgine, cum ar fi cel de măsline. Iată numai câteva beneficii aduse asupra sănătății părului și scalpului prin utilizarea uleiului de măsline:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor 12 sfaturi pentru îngrijirea părului vopsit Noutățile si recomandările de primăvara de la MioBio, boutique chic de cosmetice organice
  • Hrănește părul ars de soare sau supus vopsirii repetate;
  • Ameliorează și chiar combate mătreața;
  • Ameliorează leziunile scalpului, cum ar fi iritații, mâncărimi sau cele produse de psoriazis;
  • Hidratează intens părul și conferă strălucire;
  • Accelerează creșterea părului;
  • Stopează căderea părului;
  • Previne apariția vârfurilor despicate;
  • Previne albirea prematură a părului;

Cum să prepari și să folosești o mască de păr cu ulei de măsline: rețeta pas cu pas

Ingrediente necesare:

Mod de preparare: se pun ingredientele la blender și se amestecă până ce devine o compoziție de culoare alb-gălbuie. Se toarnă masca într-un bol de sticlă/ceramică/lemn.

Cazul Ana Morodan mi-a amintit că ar trebui să fim mai atenți la nevoile emoționale ale copiilor, ale elevilor și ale studenților noștri Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate

Mod de folosire:

Pe părul uscat, seara, se fac cărări și se aplică masca întâi la rădăcina firului de păr, masând insistent scalpul. Se întinde apoi masca pe toată lungimea firului de par și se lasă să acționeze timp de 2-3 ore. Se acoperă părul cu o cască, apoi cu un prosop cald.

După ce masca a acționat, se spală părul cu șampon în mod obișnuit, șamponând de două ori și insistând la nivelul scalpului, pentru a elimina excesul de grăsime. Se clătește cu apă caldă din abundență și se poate folosi balsamul preferat.

Masca este recomandată o dată la două săptămâni sau mai des, dacă nevoile părului sunt mai mari.

Foto: De la ECOSY/ shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri