Sarea neagră indiană, cunoscută și sub denumirea de Kala Namak, este o sare de proveniență vulcanică, fiind foarte populară în India și Pakistan. Sarea neagră este bogată în fier și o multitudine de minerale, conțînând componente sulfuroase rar întâlnite în alte alimente, dar și nutrienți care fac ca sarea neagră să devină o alegere cu proprietăți speciale din alimentația noastră. Încă un plus: sarea neagră este săracă în sodiu, ceea ce face ca această să devină o alternativă foarte bună pentru toți cei cu afecțiuni în care este recomandată restricția sodata (boli cardiace, renale, hipertensiune arterială etc.). Te invităm să descoperi în acest articol care sunt beneficiile aduse sănătății de către sarea neagră.

Cum consumăm sarea neagră vulacanică?

În dietă zilnică sarea neagră poate înlocui sarea obișnuită, având un gust minunat și o aromă discretă, oferind un plus gustului preparatelor culinare.

Sarea neagră mai poate fi folosită în:

  • Gargară: se dizolvă o linguriță de sare neagră într-un pahar cu apă caldă, apoi se face de 3-4 ori garbara cu această apă sărată;
  • Inhalatii: la un litru de apă fierbinte se dizolvă o lingură de sare neagră, apoi se fac inhalații cu aburii acestei ape sărate și fierbinți;
  • Măști pentru ten și corp: se adaugă un vârf de linguriță de sare neagră în măștile pentru ten și corp, în special cele homemade.

*Cereți sfatul medicului înainte de a introduce un aliment nou în dieta obișnuită.

Foto articol: By Tatyana Berkovich/shutterstock.com

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. ”Un elev exemplar” – presa sârbă despre adolescentul care a deschis focul într-o școală din Belgrad Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli Mâncarea românilor de 1 Mai, trimisă cu tonele în străinătate. „Clienții și-au comandat cu o săptămână înainte caserolele de mici”

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri