Sarea NEAGRĂ indiană sau Kala Namak: proprietăți vindecătoare unice

12:09, 18 Septembrie 2020 publicat în Tratamente naturiste27 share-uri

Sarea neagră indiană, cunoscută și sub denumirea de Kala Namak, este o sare de proveniență vulcanică, fiind foarte populară în India și Pakistan. Sarea neagră este bogată în fier și o multitudine de minerale, conțînând componente sulfuroase rar întâlnite în alte alimente, dar și nutrienți care fac ca sarea neagră să devină o alegere cu proprietăți speciale din alimentația noastră. Încă un plus: sarea neagră este săracă în sodiu, ceea ce face ca această să devină o alternativă foarte bună pentru toți cei cu afecțiuni în care este recomandată restricția sodata (boli cardiace, renale, hipertensiune arterială etc.). Te invităm să descoperi în acest articol care sunt beneficiile aduse sănătății de către sarea neagră.

Cum consumăm sarea neagră vulacanică?

În dietă zilnică sarea neagră poate înlocui sarea obișnuită, având un gust minunat și o aromă discretă, oferind un plus gustului preparatelor culinare.

Sarea neagră mai poate fi folosită în:

Citeste si:
Tratamente naturiste în bolile de inimă, de piele și diabet: 3...
Tratamente naturiste în...
  • Gargară: se dizolvă o linguriță de sare neagră într-un pahar cu apă caldă, apoi se face de 3-4 ori garbara cu această apă sărată;
  • Inhalatii: la un litru de apă fierbinte se dizolvă o lingură de sare neagră, apoi se fac inhalații cu aburii acestei ape sărate și fierbinți;
  • Măști pentru ten și corp: se adaugă un vârf de linguriță de sare neagră în măștile pentru ten și corp, în special cele homemade.

*Cereți sfatul medicului înainte de a introduce un aliment nou în dieta obișnuită.

Foto articol: By Tatyana Berkovich/shutterstock.com

Citeste si:
5 Tratamente naturiste pentru tranzit ușor – împotriva constipației
5 Tratamente naturiste pentru...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri