O singură baie cu sare, mai multe beneficii. Știi și tu deja că atuurile apei sărate sunt cunoscute din timpuri stravechi, nu-i așa?

Fie că vrei să elimini durerile musculare, să te relaxezi sau să mai temperezi bolile reumatice, aceste băi sunt o binecuvântare pentru organism. Motivul? Pentru că minerale precum magneziu și potasiu vor fi absorbite de către piele pentru a elimina toxinele și vor echilibra întregul organism.

Beneficiile băilor cu sare sunt multiple. Iată un top 5 dintre ele recomandate de către specialiștii ANA Aslan Health SPA-Eforie Nord :

Citeste si:
Noua colectie BLISSFUL GREEN: Primește natura în viața ta!
Noua colectie BLISSFUL GREEN:...

Amelioreza durerile cornice:

Nu ne putem vindeca de unii singuri de durerile cronice de spate sau de artrita reumatoidă, corect? Însă cu ajutorul băilor calde în apă sărată, află că aceste dureri se ameliorează relativ repede și întârzie să mai apară în viitorul apropiat. Atenție, ele se fac în cure de tratament și doar medicul specialist iți poate spune câte ședințe de terapie sunt necesare pentru a te simți mai bine.

Te jută să dormi mai bine

Ce poate fi mai relaxant decât o baie călduță în apă sărată atunci când ești stresat și încordat? Câteva minute de relaxare iți elimină tensiunea musculară și relaxează întregul organism, pentru că tu să te bucuri de un somn neîntrerupt pe toată durata nopții. Dacă adaugi și un ceai de mușețel înainte de culcare, iți garantăm că “vei dormi că un bebeluș”.

Citeste si:
Leurda - Regina Sănătății! De la bogăția în nutrienți la...
Leurda - Regina Sănătății! De...
Foto: By FotoHelin /Shutterstock

Îmbunătățește sănătatea pielii

Mineralele care se regăsesc în apa sărată te ajută să ai o piele mătăsoasă, mai tânără și mai sănătoasă. Sarea elimină impuritățile de la suprafață și echilibrează nivelul de hidratare. Genul acesta de băi se recomandă și în cazul bolnavilor de psoriazis. Sunt grozave pentru piele uscată sau cea cu acne și au efect antifungic, chiar și pentru unghii.

Iți oferă o stare generală de bine

Nenumărate studii arată că băile sărate îmbunătățesc sănătatea generală deoarece reglează nivelul zahărului din sânge, îmbunătățește sănătatea cardiovasculară și sistemul nervos.  Tototdată contribuie la functionarea normală a sistemului limfatic și luptă împotriva radicalilor liberi.

Întărește imunitatea

Atunci când ne expunem regulat organismul la mineralele conținute de sare, îl ajutăm să reziste mai bine în fața bolilor. Băile calde cu sare sunt antiinflamatoare și cresc forța organismului în lupta împotriva diverselor afecțiuni medicale.

Dr. Mihaela Cucu, Director medical al ANA Aslan Health SPA-Eforie Nord ne spune” Tratamentele balneare au o tradiție milenară în România, fapt dovedit de vestigiile termelor romane. Avem o țara bogată și atractivă din punct de vedere balneoclimateric întrucât deținem circa o treime din resursele balneare ale întregii Europe, date confirmate de Consiliul Mondial al Turismului și Călătoriilor. Calitatea și eficienta terapeutică a factorilor naturali de cură este deosebită, fie că vorbim de ape minerale și termale, de nămoluri terapeutice sau de condițiile climaterice. Multitudinea de tratamente balneare cu beneficii dovedite sunt cunoscute și a preciate în Europa și în întreaga lume. Ele sunt recomandate atât pentru prevenirea și tratarea unei varietăți impresionante de disfuncții și afecțiuni, cât și pentru relaxare, corectarea pozițiilor vicioase, ameliorarea stresului și a sindromului burnout. Toate contribuie în final la refacerea capacității fizice și mentale, la dobândirea și întreținerea STĂRII DE BINE. Sectorul terapeutic balnear utilizează elemente specific fiecărei stațiuni: climatoterapia, aerosolii naturali, balneoterapia, hidrokinetoterapia în ape sărate și termale”.

Foto fr si main: By Alena Ozerova /Shutterstock


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri