Dispepsia sau indigestia reprezintă senzaţia de arsură sau durere apărută în partea superioară a abdomenului şi este însoţită de obicei de greaţă, balonare, senzaţie de plenitudine şi uneori de vărsături.

- ARSENICUM – agravat la frig, băuturi și alimente reci, anxietate, îngrijorat pentru sănătatea lui. Persoanelor carora li se potrivește acest remediu au senzația de sete intensă, doresc apă rece, pe care o vomită. Ei prezintă dureri cu senzația de arsură în stomac și abdomen, greață, vărsături și diaree;

- CARBO VEGETABILIS – agravat de mese bogate, ameliorat de eructații. Este potrivit persoanelor cu aversiune la carne, grăsimi și lapte deoarece le provoacă flatulență. Acestea prezintă dorință de alimente sărate și acre, au eructații, flatulență excesivă și colici abdominale;

- IPECA – agravat de mese bogate, carne de porc sau vițel; ameliorat când stă întins. Pacienții prezintă grețuri, vărsături puternice, dureri sfâșietoare în abdomen agravate de mișcare, ameliorate când stau întinsi.

În homeopatie, tratamentul este indivizualizat, dată fiind simptomatologia extrem de variată a afecțiunilor digestive. De aceea nu se recomandă automedicația.  "Dacă ați exagerat puțin și suferiți o indigestie, apelați la un medic homeopat" recomandă dr. Bogdan Negulescu.

Foto fr si main: By Dragana Gordic /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri