Ficatul de vițel sau de pui este o sursă importantă de fier. În organism, fierul are rolul de a transporta oxigenul către creier, influențând pozitiv memoria și capacitatea de concentrare.
Fructele de mare, în special crabii, sunt bogate în iod, fosfor și lecitină, nutrienți ideali pentru sporirea capacității de învățare, prevenind dezechilibrele de memorie. Le poți consuma în salate, la grătar sau alături de o porție de paste.
Ciocolata neagră, cu minimum 70% cacao, conține flavonoide, antioxidanți benefici pentru creier, care stimulează performanțele cognitive și îmbunătățesc fluxul sanguin. Mai mult, consumul moderat de ciocolată neagra este asociat cu reducerea stresului în perioadele aglomerate. Ciocolata neagră este o excelentă variantă de desert sau de gustare între mese.
Nucile sunt recunoscute pentru nutrienții sănătoși pe care îi conțin: vitaminele C, B1, B2, B3, B5, sodiu, calciu, magneziu, potasiu, fier, fosfor și iod, care facilitează circulația fluxului sanguin, ceea ce duce la îmbunătățirea memoriei și a concentrării. Le poți consuma în salate, dar și ca gustare între mese.
Foto homepage: By Yulia Furman/ shutterstock.com
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor