Ficatul de vițel sau de pui este o sursă importantă de fier. În organism, fierul are rolul de a transporta oxigenul către creier, influențând pozitiv memoria și capacitatea de concentrare.
Fructele de mare, în special crabii, sunt bogate în iod, fosfor și lecitină, nutrienți ideali pentru sporirea capacității de învățare, prevenind dezechilibrele de memorie. Le poți consuma în salate, la grătar sau alături de o porție de paste.
Ciocolata neagră, cu minimum 70% cacao, conține flavonoide, antioxidanți benefici pentru creier, care stimulează performanțele cognitive și îmbunătățesc fluxul sanguin. Mai mult, consumul moderat de ciocolată neagra este asociat cu reducerea stresului în perioadele aglomerate. Ciocolata neagră este o excelentă variantă de desert sau de gustare între mese.
Nucile sunt recunoscute pentru nutrienții sănătoși pe care îi conțin: vitaminele C, B1, B2, B3, B5, sodiu, calciu, magneziu, potasiu, fier, fosfor și iod, care facilitează circulația fluxului sanguin, ceea ce duce la îmbunătățirea memoriei și a concentrării. Le poți consuma în salate, dar și ca gustare între mese.
Foto homepage: By Yulia Furman/ shutterstock.com
Singurătatea doare! Tu o poți vindeca! Campanie pentru susținerea nevoilor urgente ale vârstnicilor din România
”Nu mă lăsa să mor” - o poveste de ficțiune despre realitatea dureroasă a singurătății, din 5 decembrie în cinematografe
O joacă a unui tânăr român a dus la reinventarea sistemului de returnare a ambalajelor
McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună