Avocado este unul dintre alimentele recomandate în perioadele de stres intelectual datorită acizilor grași din compoziție.

Ficatul de vițel sau de pui este o sursă importantă de fier. În organism, fierul are rolul de a transporta oxigenul către creier, influențând pozitiv memoria și capacitatea de concentrare.

Fructele de mare, în special crabii, sunt bogate în iod, fosfor și lecitină, nutrienți ideali pentru sporirea capacității de învățare, prevenind dezechilibrele de memorie. Le poți consuma în salate, la grătar sau alături de o porție de paste.

Ciocolata neagră, cu minimum 70% cacao, conține flavonoide, antioxidanți benefici pentru creier, care stimulează performanțele cognitive și îmbunătățesc fluxul sanguin. Mai mult, consumul moderat de ciocolată neagra este asociat cu reducerea stresului în perioadele aglomerate. Ciocolata neagră este o excelentă variantă de desert sau de gustare între mese.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos Alimentația și somnul sunt aspectele cu cel mai mare impact asupra calității vieții românilor, conform celui mai recent studiu CIPRA

Nucile sunt recunoscute pentru nutrienții sănătoși pe care îi conțin: vitaminele C, B1, B2, B3, B5, sodiu, calciu, magneziu, potasiu, fier, fosfor și iod, care facilitează circulația fluxului sanguin, ceea ce duce la îmbunătățirea memoriei și a concentrării. Le poți consuma în salate, dar și ca gustare între mese.

Foto homepage: By Yulia Furman/ shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri