Natura ne-a oferit întotdeauna soluții pentru problemele și nevoile noastre. Căutând atent printre secretele acesteia, putem găsi ingrediente valoroase care ne ajută să ne menținem sănătatea si frumusețea.

De ce să alegem cosmeticele naturale?

Ne putem îndrepta fără temeri către cosmeticele naturale, pe care le găsim într-o gama largă de texturi, culori, arome și ingrediente cu efecte benefice asupra pielii și a întregului organism.

La baza alegerii cosmeticelor naturale pot sta multe motive. De cele mai multe ori persoanele aleg acest tip de produse fie din cauza unei sensibilități cutanate la anumite substanțe incluse pe lista de ingrediente ale cosmeticelor obișnuite, fie din grijă pentru mediu sau pentru a evita anumite substanțe care pot interveni negativ asupra sănătății (de exemplu substanțe petrochimice, ftalati, parabeni, unii conservanți sau chiar substanțe cu potențial alergen).  

Cosmeticele naturale sunt prietenoase cu mediul, dar și cu corpul nostru. Pentru obținerea acestora, ingredientele sunt selectate cu atenție, au calitate înalta, verificându-se sursa acestora și certificările pe care le prezintă și fiind combinate și prelucrate cu grijă prin tehnici speciale, astfel încât să nu fie modificate proprietățile lor.

Țara noastră are o natură bogată și prezintă o sursă valoroasă pentru o gama largă de ingrediente naturale. Va propunem să încercați gama de cosmetice naturale Iubar. Produsele conțin numai ingrediente naturale, unturi și uleiuri presate la rece, precum și uleiuri esențiale pure. Pentru că Iubar susține în egală măsură inițiativele românești, acolo unde se poate se orientează ca ingredientele să provină din culturi românești netratate chimic și de calitate superioară.

Un alt avantaj al cosmeticelor naturale îl reprezintă transparența. Eticheta acestora prezintă întocmai ingredientele pe care le conțin, fără conservanți sau alte substanțe pe care, de multe ori, nici nu le recunoaștem, nu știm ce sunt sau ce rol au.

Iată câteva categorii de ingrediente pe care le găsim în cosmeticele naturale:

  • Extracte din plante, legume și fructe – acestea sunt pline de vitamine, minerale, antioxidanți și acizi grași omega, aducând diferite beneficii cosmeticelor care le conțin, de la hidratare la efecte anti-aging;
  • Emolienți naturali – glicerină vegetală, unt și uleiuri vegetale obținute prin presare la rece;
  • Surfactanți  naturali – o excelentă alternativă la surfactanții artificiali folosiți în șampoane, loțiuni de curățare și săpunuri pentru a produce multă spumă (produsele cosmetice care conțin surfactanți naturali produc mai puțină spumă, dar curăță mai bine).
  • Coloranți naturali: se folosesc în rețetele pentru rujuri, farduri naturale, pudre, rimeluri și alte cosmetice sau chiar săpunuri și balsamuri.
  • Arome naturale: se folosesc uleiuri esențiale de calitate înalta, ape de flori.

Folosim zilnic produse cosmetice, acestea ne influențează frumusețea, sănătatea și starea de bine. Va invităm să descoperiți Gama de cosmetice naturale Iubar, un răsfăț din natură.  

Foto homepage: By Maria Rom/ shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri