Chiar și cele mai dificile momente conțin o fărâmă de iubire și lumină în ele. Descoperă cele șase beneficii spirituale ale durerilor acute.

Sigur, nu este de dorit să trecem prin momente dureroase și este o experiență pe care în niciun caz nu o putem numi plăcută. Cu toate acestea, chiar și cele mai dificile momente conțin o fărâmă de iubire și lumină în ele.

Pentru că recent am trăit un astfel de moment, aș vrea  să mă refer în acest  articol, la aceste aspecte pozitive  și spirituale pe care durerea le poate aduce, chiar dacă de obicei este contraintuitiv să ne gândim la ele.  
  
Acest articol este dedicat în primul rând oamenilor care în general sunt sănătoși și care nu se confruntă cu probleme serioase de sănătate, pentru că bolile grave sunt o experiență cu totul și cu totul diferită care merită un alt tip de reflecție.  

Ce este durerea acută din punct de vedere medical? 

Asociația Internațională pentru Studierea Durerii o definește ca fiind o experiență emoțională și senzorială neplăcută asociată cu afectarea reală sau potențială a țesutului sau descrisă în termenii respectivei afectări.  Este util să distingem între două tipuri fundamentale de durere, acută și cronică, deoarece ele diferă foarte mult, spune Emedonline.ro.

Durerea acută rezultă în cea mai mare parte din boală, inflamație sau lezare a țesuturilor. Acest tip de durere apare în general brusc, de exemplu după traume sau intervenții chirurgicale, și poate fi însoțit de anxietate sau stres emoțional. Cauza durerii acute poate fi de regulă diagnosticată și tratată iar durerea este autolimitativa, adică este limitată la o perioadă de timp și la o anume severitate. În unele cazuri rare ea poate deveni cronică. Servește ca o avertizare privind o boală ori o amenințare pentru organism. Durerea acută poate fi cauzată de multe evenimente sau circumstanțe, incluzând: interventie chirurgicală, oase rupte, lucrări dentare, arsuri sau taieturi, etc.

Durerea acută poate fi mai ușoară și poate dura doar un moment sau poate fi severă și poate dura săptămâni și luni. În majoritatea cazurilor durerea acută nu durează mai mult de 6 luni și dispare când cauza de bază a fost tratată sau vindecată. (Informatii via https://www.emedonline.ro)

Durerea este neplăcută, este chinuitoare, dar cu siguranță, ca orice aspect prezent aici pe Pământ, DUREREA conține și beneficii pe care ca să le vedem, trebuie să ne deschidem din punct de vedere spiritual.  

  Cele 6 BENEFICII SPIRITUALE ale durerilor acute

Iată ce conștientizări am avut eu în urma unui accident care mi-a provocat momente cu durere acută 

 PREZENȚA  
  
 1. Durerea acută potențează starea de prezență 
  

Durerea activează practic toate simțurile și potențează starea de prezență. Atunci când TE DOARE nu ai cum să fii în altă parte decât în MOMENTUL PREZENT. Senzațiile pe care le simți îți captează tot focusul și ca să te protejezi, ești atent la cele mai mici schimbări de stare din organism - te auto-monitorizezi vigilent. 

Când mi se întâmplă să îmi fie rău îmi propun să rețin în mintea mea sentimentul de a fi în starea de prezență pe care o aveam când experimentam durerea acută și a o reproduce și în momentele de bine, atunci când putem alege conștient să fim în starea de observare și moment prezent deplin.
  

Foto: Pexels/ Matheus Bertelli

IUBIREA

 2.  Durerea acută îi aduce pe cei dragi alături de noi

Durerea ne amintește că suntem iubiți. În momentele dificile pentru noi, cei dragi se mobilizează și se îngrijorează. Vor să ne ajute și ne îngrijesc. Chiar dacă doare, ne simțim iubiți și mai puternici pentru că suntem împreună cu oamenii care țin la noi.  
  
  
  
 MEDITAȚIA
  
 3.  Durerea acută te învață să meditezi 
 

Senzațiile neplăcute puternice pe care le simți într-o anumită parte a corpului permit o disociere puternică între starea de observator și aria coprului afectat.  
  
Observă cum atenția ți se duce spre zona cu durere, apoi încearcă să îți muți centrul de atenție și pe alte zone ale corpului sau aspecte din exteriorul tău și observă cum, atunci când muți centrul de atenție... durerea parcă mai slăbește doar fiindcă nu ai mai împuternicit-o. Aceasta este meditația - este capacitatea de a-ți controla câmpul de atenție către ceea ce vrei tu. Este atunci când nu te mai lași controlat de lume, ci ești tu cel care o controlează și o observă.

Durerea ne arată  că atunci când slăbim nivelul de energie pe care îl trimitem către o senzație negativă sau un gând negativ, ea scade în intensitate. Dacă învățam acest exercițiu, îl putem aplica în orice aspect al vieții, iar durerea acută poate fi un prilej de a exersa.  

Citește mai departe >>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri